3 prirodna saveta za ublažavanje simptoma depresije | BA.Superenlightme.com

3 prirodna saveta za ublažavanje simptoma depresije

3 prirodna saveta za ublažavanje simptoma depresije

Uvod

Jeste li depresivni? Jeste li u potrazi za savete za ublažavanje depresije? Ovaj članak će dati ovaj odgovor. Oni vrše, dobro jede, i dobija dovoljno sna.

Vježbanje

Prema uhs.umich.edu, prvi savjet da smanji simptome povezane s depresijom je da se ostvare. Ostvarivanje oslobađa endorfine koji omogućuje da se osjećate bolje i smanjenje razine depresije. Ne morate da se upišu na maratonu da iskuse dobrobiti vježbe. Jednostavno imaju zakazan rutinu prilikom obavljanja. Ići u šetnju ili trčanje ujutro. Početi postupno off. To ne mora biti ništa veliko. Krenuti sa 10 minuta zatim izgraditi svoj put do 20 minuta. To će pomoći da se ublaže simptomi povezani s depresijom.

load...

Jedi dobro

Osim ostvarivanja, po uhs.umich.edu, još jedan savjet za ublažavanje simptoma depresije je dobro jesti. Važno je da se ne moram previše šećera u vašoj ishrani. Umjerenost je ključ. Ne eliminirati jednu vrstu hrane iz ishrane. Imaju uravnoteženu ishranu. Također je važno da jede tri obroka dnevno. Ako imate nešto pojesti između obroka, jesti nešto zdravo poput organske hrane ili komad voća ili povrća. Taj režim će također pomoći sa svojim depresije i smanjiti ga.

Naspavam

Osim dobro jede i ostvarivanje, prema uhs.umich.edu, važno je i da se naspavam da eliminiše depresivnih epizoda. Probaj da skup rutina za odlazak u krevet ujutro i odlaska u krevet noću. To će poboljšati vaše higijene sna i da ti u naviku da su manje depresivni. Također, pokušati izbjeći da kofeinom pića nakon 15:00. Ako ste apsolutno vole okus kave i potrebno da ga nakon 15:00, prebaciti na bez kofeina nakon 15:00. To će postati navika na kraju.

load...

Zaključak

Da biste prekinuli ovaj članak o depresiji, tri savjeta za pojedince koji pate od depresije su gore navedene. Oni uključuju: dobija dovoljno vježba, jede dobro izbalansiranu ishranu, pored dobija dovoljno sna za vrijeme noći. Dobivanje dovoljno vježba će objaviti endorfina koji će vam omogućiti da postanu manje depresivni. Jede dobro izbalansirana ishrana će poboljšati vaše raspoloženje i omogućuju vam da postanu manje depresivni. Dobija dovoljno sna i dobiti u naviku odlaska na spavanje u određeno vrijeme i buđenje u određeno vrijeme će ublažiti simptome povezane s depresijom.

 

load...

Povezane vijesti


Post Depresija

Humor kao preventivna zaštita mentalnog zdravlja: doberhuahua

Post Depresija

Botox: novi antidepresiv?

Post Depresija

Odmor i depresija

Post Depresija

Nemojte dozvoliti da se depresija ne tretira

Post Depresija

Fly-fishing i bipolarni: napredak je veliki napredak

Post Depresija

Moji antidepresivi koštaju koliko?!?!

Post Depresija

Moja depresija i naša potraga za srećom

Post Depresija

Rant-o-rama: stvarno slepa pravda

Post Depresija

Otac mi oprosti jer sam grešila i imala depresiju

Post Depresija

Moj mozak se vratio

Post Depresija

Stres na poslu i depresija: samo moram ovo izvući

Post Depresija

Zašto štrpe penija na mentalnom zdravlju neće raditi