60 sati bez mojih antidepresiva? | BA.Superenlightme.com

60 sati bez mojih antidepresiva?

60 sati bez mojih antidepresiva?

Otišao sam posjetiti moju kćerku ovog vikenda. Ona živi oko 1 - 2 - 5 časova daleko. Na pola puta sam shvatio da sam zaboravio lijekove.

Uzimam tri lijekove, dva antidepresiva i raspoloženje stabilizator. Ja su ih uzimaju za 7 godina. Svaki dan. Ujutro. Noć. Ne nered okolo i preskočiti dan tu i tamo. I da ih ne propadne.

Ja sam matematiku u glavi. Uzeo sam posljednje doze u 7 sati ujutro u petak. Nisam planirao uzeti kući do najmanje 7 sati na nedjelju. To bi bilo 60 sati bez mog lijekove. Jednom sam zaboravio naručiti za tri meseca jednog od mojih antidepresiva i istrčao za oko tri dana, tako da sam znao kakav je osećaj da preskoči nekoliko dana bez jednog od lijekova.

load...

Imao sam glavobolju - da je moja glava istovremeno će se urušiti i eksplodirati. Moje misli su bile debele, kao što sam mislio u blatu. Bio sam umoran.

Nikada nisam otišao dok 60 sati bez sva tri. Znao sam da ću osjetiti neku vrstu povlačenja. Nisam znao šta da očekujem.

Mogao bih da se vratimo na lijekove, ali to je bio petak navečer i nazad, a zatim počinje moj put ponovo bi značilo ukupno 5 sati vožnje sa poslednja dva u mraku. Odlučio sam da nastavim i suočavaju se god 60 sati bez mog lekova bih se slično.

Subota Nisam primijetio ništa. Ali, u subotu kasno uveče, nakon gledanja je Orange-is-the-Novi-Black maraton sa svojom kćerkom, počela sam da se čudno. Tupi glavobolja iza mojih očiju počeo. Imao sam problema zaspi. Uplašio sam se za nešto, ali ne zna šta. Sve u mom životu bila je sjajna. Nisam mogao spavati, onda sam shvatio da sanjam da nisam mogao zaspati.

Moji snovi su živa i jaka. Visceralni i stvarno. Sjećam se isječaka. Bivši dečko trčao po meni bez majice, ali me nije video. Nešto o psima i nekim pro-košarkaši igraju igru ​​pick-up sa momkom koji je u fokusu novinama priča radim. Hteli su - što je 55-godišnja žena - da se pridruže.

Probudio sam se nedjelja osjećaj miješati s vrlo jakim dosadan glavobolja. Kofein nije pomoglo. Počeo sam da osećam flightier. Znao sam da je djelovao normalno, ali to je sve teže da se fokusira. Sve je bilo postaje deblji i deblji.

Nakon izlaska na doručak, a zatim ispunjavanju majčinski ritual punjenje rezervoara gasa moje kćeri i vodim za dobru kupovinu namirnica odlučio sam na čelu kuće. Pokušao sam da slušam TED na disku, ali nije mogao fokusirati. Nešto o religiji nisu realne i logiku donošenje teških odluka.

load...

Kada sam stigao kući uzeo sam lijekove. Ali treba da uzimam sve jedan od onih koje sam propustio? Ili da samo uzeti današnje lijekove? Odlučio sam da se samo današnje.

To je bilo gotovo 5 sati i debljine je razrjeđivanje. Glavobolja osipa. Tupi bol iza mojih očiju je udaljava.

Kažem ti to tako da razumijem zašto kad neko sa mentalnim bolestima kaže da je potrebna njihova lekove ili ih je ponestalo svojih lijekova - to je problem. Stvarno loše problema. Znamo da je pred nama leži potencijal za manična swing ili skok u naše crne rupe. Ali, prije nego što dođemo tamo, mi ćemo proći kroz povlačenja. Bolno, zbunjujuće, zastrašujuće povlačenja.

Ne znam kakav povlačenja prate hladno-puretina od Nexium ili Zestril. Gorušica i visokog krvnog pritiska?

"Da li ćete morati da ih ostatak svog života?" pitao moju kćerku.

"Ne znam", rekao sam.

Samo znam da treba da ih sada uzeti.

Kao što je sada.

load...

Povezane vijesti


Post Više o tebi

10 savjeta za pomoć djeci putem duševne bolesti supružnika

Post Više o tebi

5 fizičkih znakova možete biti depresivni

Post Svakodnevne veze

Ocjenjivanje vezivanja odraslih: dinamički maturacijski pristup analizi diskursa

Post Roditeljstvo

Trauma djece pacijenata sa problemom defekata i alkoholičara

Post Poremećaji odraslih

Biofeedback za anksioznost i olakšanje stresa

Post Svakodnevne veze

Kako dobiti ono što želite od svog partnera

Post Više o tebi

6 razloga zašto je dobro biti gubitnik

Post Roditeljstvo

Introverti zaljubljeni: tihi način sretno ikad kasnije

Post Više o tebi

25 citata koja će vam pomoći da se suočite sa vašim strahovima

Post Poremećaji ličnosti

Nedostatak empatije: nije uvijek očigledno

Post Više o tebi

10 dobrih stvari o depresiji

Post Roditeljstvo

Pregled knjige: columbine