Aerosmith: moje piće, moja depresija i moje nade za steven Tajler | BA.Superenlightme.com

Aerosmith: moje piće, moja depresija i moje nade za steven Tajler

Aerosmith: moje piće, moja depresija i moje nade za steven Tajler

Molim te reci mi da je prošle godine Steven Tyler relapsa nije bio uzrok njegove cijepanje iz Aerosmith ove sedmice. Tyler je čisto 1986. Godine - kada je bend bio u drogom i alkoholom izazvanih slobodnog pada. Na kraju je ostatak benda je čist i trijezan i ujedinjeni za najveći povratak rock-n-roll ikada. Novi i poboljšani, čist i trijezan Aerosmith ujedinio generacije - sa djecom slušanje muzike svojih roditelja i dokazao da trezvenosti ne znači doživotno ustajao crkve podruma i bingo igara u subotu uveče. U trezvenost možete zabavljati bez piće, idu na koncerte i - najbolje od svega - ne zaboravite da sve ujutro. Drugim riječima, i dalje mogu zabaviti. A ako trezvenost nije zabavno, vjerojatno neće ostati trijezan.

Pa, zašto sam pišući o Tyler u mojoj depresiji blog? Zato što sam triple-dijagnosticiran. Imam depresiju, bipolarni i alkoholizam. Aerosmith je bila muzika mojih gimnazijskih dana vratiti sredinom - 70-ih godina i ja sreli Tyler u svom omiljenom baru u Grand Rapids, Michigan. Aerosmith muzika je bio toliko vezan za moje piće dana da nisam znao da li sam ikada mogao slušati njihovu muziku bez žudi piće.

load...

Kada sam saznao da je čitav bend je dobio čist i trijezan, slušao sam bez brige. Ako su mogli da tu vrstu muzike dok trijezan, ja bi svakako poslušati trijezan. Bend mi je dao nadu. Bilo je cool biti trezven i dobiti trijezan je najbolja stvar koju sam mogao za svoju depresiju. Dugi niz godina Okrenuo sam se alkohol - što je depresivno - za samo-liječiti moje depresije.

Ali, kao što smo zavisnika i alkoholičara znamo, trezvenost je jednodnevna-at-a-time program. Nakon 20 godina trezvenosti Tyler relaps na tablete protiv bolova je počeo koristi nakon operacije na grlu. On pregledava na rehabilitaciju u maju 2008. Godine Malo je rečeno o tome da li Tyler je ostao čist i trijezan, ali Tyler je držeći distancu od svojih kolege iz benda. Bend je otkazao nekoliko emisija u kolovozu nakon što je Tyler pao sa bine tokom koncerta. Od tada Tyler se nije vratio telefonske pozive od Joe Perry, gitarist benda.

Nažalost, Tyler se ponaša kao da je u recidiv modu. Zadnja stvar na relaps zavisnik ili alkoholnih želi učiniti je visi oko gomila trezvene prijateljima - pogotovo kada ste onaj koji ih je ohrabrio da se čist i trijezan. Mora da je teško za Tyler, takođe, koja je postala dijete plakat za oporavio teško rockere tokom svog 20 godina čist i trijezan.

Dobra vijest je da je Tajler je preživio. Ako je relaps zna kako da se vrati: Samo nastavi vraća. Radi ako to radi.

load...

Povezane vijesti


Post Više o tebi

3 savjeta za navigaciju moćnim emocijama

Post Više o tebi

Pregled knjige: požuda Davida Fawcetta, muškaraca i meta: vodič gej muškarca o seksu i oporavku

Post Psihologija seksa

Ženski arhetipovi ljubavi i seksa Pažnja Deficit Disorder: lucy love Attention Deficit Disorderict

Post Poremećaji ličnosti

Jednostavna strategija za oslobađanje bolnih misli i osećanja

Post Poremećaji ličnosti

7 načina za povećanje empatije

Post Roditeljstvo

Opsesivno-kompulzivni poremećaj i braća i sestre

Post Više o tebi

Kriminal, posledice i mentalne bolesti

Post Poremećaji ličnosti

Društvo za anksioznost: ponovnog povezivanja negativnih misli sa hipnoterapijom

Post Psihologija seksa

Muškarci i depresija: ne samo isto tužno lice

Post Depresija

Opravdanje abortusa u kasnijem periodu: mentalno zdravlje majke nije dovoljno

Post Roditeljstvo

Pomaganje roditeljima da razumiju opsesivno-kompulzivni poremećaj

Post Psihologija seksa

Da li žene mogu da dobiju pažnju na pornografiju?