Antidepresivi i mugeri droge | BA.Superenlightme.com

Antidepresivi i mugeri droge

Antidepresivi i mugeri droge

Ja sam bio bolestan. Imam jedan od tih gadan, putovanja prehlade koja je počela u nosu, preselio na jug na moje grudi i sjeverno ponovo ide nazad do mog nosa. Samo o svima ima ili je imao.

Ne volim da lijekove izvan antidepresiva i raspoloženje stabilizator uzimam dnevno. Ali stezanje u grudima i kašljucanje mene je izluđuje pa sam odlučio da se neki lek protiv kašlja. Bezalkoholnih, bez šećera, bez glutena, boja-free, non-pospan, can't-make-a-met-lab od over-the-counter vrsta kašlja medicine.

load...

Ja sam poslušna malo čitač etiketa ali dang, je ispis smanjuje na bocu ili je to za mene? Izašla sam moju mikroskop ali preskočio upozorenja o dojenju i trudnoći i otišao pravo na preporuke dozu jer sam samo htio da se lijek u meni što je brže moguće. (Nakon gotovo 14 godina trezvenosti, ovaj oporavio alkoholnih konačno saznao da dodatnu injekciju ništa - tekile ili kašlje medicine -.. Nije nužno dobro za tebe Tako sam zapravo slijediti preporuke doze)

Progutao sam ga, a onda je odlučio da pročitate ostatak etiketi: Ne koristiti ako ste sada preuzima recept monoaminooksidaze inhibitor (MAOI) (određeni lijekovi za depresiju, psihijatrijske ili emocionalna stanja ili Parkinsonove bolesti) ili za dvije sedmice nakon zaustavljanja MAOI droge. Ako ne znate da li je vaš recept sadrži MAOI, pitajte liječnika ili ljekarnika prije uzimanja ovog proizvoda.

Onda sam rekao lošu riječ. Naglas.

Poludeo sam i ne mogu sjetiti da li je moj antidepresivi su MAOI ili SSRI! Otišao sam na internetu i pregledava ih. Srećom da su SSRI, Cue neoprostiv Homer trenutak - D'oh! Mi je bilo ekstra glupo jer u zadnje vrijeme sam se lijepi na knjigu Drug Muggers - Koji Lijekovi su Pljačkanje Your Body od esencijalnih nutrijenata i prirodnih načina da ih vratite Suzy Cohen, farmaceut. Ona piše kolumni "Dragi farmaceuta", te je istaknuta na The View and The Dr. Oz Show.

Razumijem koncept interakcije lijekova, ali nikada nisam smatrao kako je moj lijekovi u interakciji sa hranjivih tvari u mom tijelu. Cohen objašnjava fenomen ovako:

Određene droge potrebna posebna hranjive tvari kako bi se rad; oni će biti potrebno da se vezuju za protein, na primjer, ili možda zahtijeva posebnu nutrijenata da bi se detoksikuju u jetri. Dakle, samo na osnovu uzimanje određene droge, možda će biti potrebno više od određenog nutrijenata... Lijekovi mogu mijenjati sposobnost vašeg tijela da apsorbira, varenje, transport, razbiti, ili ukloniti toksične tvari koje naiđete svaki dan, samo njihova sposobnost da se kradu vitalne hranjive tvari od tebe. Učinak kaskadno utiče na kvalitet života i može ostati neotkrivena godinama kao što se na lijekove Merry-go-round.

load...

U 2008. Godini, 64 posto Amerikanaca je tri ili više lijekova, a oko 37 posto je pet ili više. To je puno droge i veliki potencijal za njih da komuniciraju sa onim što jedemo. Ovdje su neke od preporuka Cohen.

Depresije, osteoporoze i nepravilan rad srca može biti uzrokovan nedostatak u mineralnim magnezijuma. Zajednička droge muggers magnezija uključuju ženskih hormona, diuretici, antiinflamatorni i aspirin

Neki antidepresivi od MAO inhibitora sorta može komunicirati sa tiramin, aminokiselina obično nalaze u hrani koja su u dobi, sušeni, fermentirani, soljeni, dimljeni ili ukiseljeno. Interakciju izaziva porast krvnog pritiska i može biti fatalno. Pazi posebno za feferoni, salame i pašteta.

Za one od nas na SSRI, trebalo bi da se kloni određenih dodataka, kao što su kantarion i 5-HTP, koji povećavaju nivo serotonina. Prema Cohen, SSRI u kombinaciji s 5-HTP ili St. John je rad može dovesti do previše serotonina, što može dovesti do opasnih stanja koje se zove serotoninskog sindroma.

Miješanje Zoloft i grejpa podiže taj nivo droge, što može povećati neželjene efekte kao što su anksioznost, vrtoglavica, mučnina, povraćanje i proljev.

Triciklički antidepresivi, kao što su elavil, Sinequan i Pamelor su droge muggers od Koenzim Q10, snažan antioksidans koji pomaže u stotine enzimskih reakcija u organizmu. Trycyclics su droge muggers glutation, još jedan snažan antioksidans koji pomaže jetri radi svoj posao detoksikacije tijela.

Na kraju, nekoliko riječi o mojoj omiljeni vitamina - B12 - što je važno za energiju, san i svoj nervni sistem. Uzmi ga, Cohen preporučuje. Ali i da iskoriste pravo vrste. Većina B12 na policama u svojim dućana je cijanokobalamin, što nije prirodno. Prema Cohen, metilkobalamin je najbolji oblik dodatak. Metil B12 je jedini oblik dodatak koji vam može pomoći da proizvede važan antidepresiv i kemijskih ublažavanja bolova zove isto. Naravno, metil B12 je skuplji, ali Cohen kaže da je vrijedno novca ", jer jetra ima da se okreće Cartwheels kako bi se obraditi tip cijano B12.

load...

Naravno, nisam mogao ići na i na, ali neću. Ja ne znam da li bih se smatra da je ova knjiga tako fascinantno u ranim danima mog dijagnostiku i liječenje depresije. Ali više sam na antidepresivima i raspoloženje stabilizator više želim da znam i zaštiti moje tijelo iz njihove dugoročne nuspojave.

Moje antidepresiva i stabilizatora raspoloženja su se promijenile moj život kao da nikada ne bi mogao ni zamisliti. Želim da učinim sve što mogu da budem siguran da sam u stanju da ih sve dok ih je potrebno. Rečeno mi je da bi moglo biti jako dugo.

load...

Povezane vijesti


Post Više o tebi

9 manje poznatih savjeta za dobivanje i borbu

Post Roditeljstvo

Pregled knjige: prevazilaženje pasivne agresije, revidirano izdanje

Post Poremećaji ličnosti

Fizički efekti narcisističkog zlostavljanja

Post Poremećaji ličnosti

Narcisista i karta za ubrzanje

Post Dobro zdravlje

Mračni oblak: kada je vaš partner depresivan

Post Roditeljstvo

Isceljenje od incesta: intimni razgovori sa mojim terapeutom

Post Roditeljstvo

Pregled knjige: moć značenja

Post Roditeljstvo

Opsesivno-kompulzivni poremećaj i atipični antipsihotici

Post Svakodnevne veze

Generacija sendviča: preživljavajući emotivni izazovi

Post Depresija

Medicinska zloupotreba u lečenju dualne dijagnoze

Post Psihologija seksa

Ti nisi lud! (upozorava vas)

Post Više o tebi

6 reči koje su dovele do pokušaja samoubistva: ona je samo kriminalac, ostanite ovde