Botox: novi antidepresiv? | BA.Superenlightme.com

Botox: novi antidepresiv?

Botox: novi antidepresiv?

Halle-prokleta lujah!

Imamo još nekoliko studija koje ukazuju na to da parališući ključnih mišića lica sa Botox može smanjiti simptome depresije.

U nedavnom 24-sedmica randomizirane dvostruko-slijepa studija sa placebom, uradio Michelle Magid, MD, klinički profesor psihijatrije na Sveučilištu u Teksasu, 30 učesnika sa simptoma depresije su randomizirani i daju injekcije botoksa ili placebo između obrve (što se dešava da bude tamo gde mi treba.)

load...

Muškarci su ubrizgali sa 39 jedinica botulinum i žene su ubrizgane sa 29 jedinica. U nedelju 12, placebo grupa prešli na liječenje, a grupa tretmana prešli u placebo.Participants su vrednuju po tjedna 0, 3, 6, 12, 15, 18, i 24. Primarni ishod bio je smanjenje u odnosu na najmanje 50% u 21-stavku Hamilton Depression Rating Scale skor.

U tek treba da budu objavljeni studija u u Journal of Psychiatric Research, Eric Finci, kozmetički dermatolog, i Norman Rosenthal, profesor psihijatrije na Georgetown Medical School, nasumično dodijeljen grupi od 74 pacijenata sa velikim depresije primiti ili Botox ili slane injekcije u mišićima čelo koje nam omogućavaju da se namršti.

Šest nedelja nakon injekcije, 52 posto ispitanika koji su dobili Botox je pokazala olakšanje od depresije, u poređenju sa samo 15 posto onih koji su primili slane placebo.

Ove studije su dio sve veći broj istraživanja koja čini da se pokaže da parališe mišiće koji nam omogućavaju da izraze nezadovoljstvo i tugu donosi olakšanje osobama koje pate od depresije. Povrh svega sa članak u poslednjih nedjelju New York Times - Ne brini se, uzmi Botox - i sada imamo fenomen koji je svakako privukao pažnju kozmetičkih dermatologa, osiguravajućih društava i žena u menopauzi, kao što je mene. (Ne bih se iznenadio da su urednici na magazin People su pokupili na to, previše).

Kao neko sa depresijom, menopauza, zdravstveno osiguranje i jako izbrazdano lice, imam nekoliko misli o ovom istraživanju. Jednom sam dobio Botox za opuštanje mišića između obrve i na čelo. To me se mnogo bolje, jer sam izgledala puno bolje i da ću moje 32. Srednje škole okupljanje. (Da, 32.. To je duga priča.)

load...

Ako bih mogao priuštiti ubrizgavanje botoksa i mogao bi dobiti izvan sujetu-sramota mi je bilo, ja bih vjerojatno dobiti Botox na redovnoj osnovi. Što se tiče moje depresije, nisam siguran Botox bi pomoglo.

U gotovo 10 godina od moje poslednje velike depresije, puno sam vremena proveo proučavajući sebe i kako misle i osjećaju kada sam na rubu moje crne rupe. Moje misli procesi promijeniti. Ja instinktivno okrenuti najgorem slučaju. I razmišljati. Ja nipodaštava sebe. Ja uvjeriti sebe da je moj život nemilosrdno beznadežna.

Što se tiče moje fizičke simptome, prva stvar koju sam primetio je da se mišići u lice ide zatišje. Ja to zovem depresija botoks. Bore ravne linije. Nemam izraza. No namrštila. No furled čelo. Ne bore.

Imam najviše bora na mom licu kad sam exceedinly sretan. I smile tako jako da mi je lice scrunches gore. One male sitne vrane noge pored moje oči postaju kandže. Obrve podižu i obrazu mišići su tako učili i visoke da se razvije rupice.

Mislim da je velika da istraživači u potrazi za alternativnim upotrebe za botoks, kao što je olakšanje za ljude koji pate od migrene i depresije. I ja sam zabavlja na pomisao neke izvršne osiguravajućeg društva trenje, jer uskoro će biti dovoljno velik broj istraživanja podržavaju terapijske upotrebe botoksa da će osiguravajuća društva morati pokriti Botox.

Možeš li zamisliti? Ako osiguravajućih društava mislio pokriva erektilne disfunkcije lijekove je skupo, zamislite koliko će oni morati da granatira se pokriti Botox.

Sama pomisao na to čini me smile.

load...

Povezane vijesti


Post Poremećaji ličnosti

Narcisisti na radnom mestu

Post Svakodnevne veze

Treba nam fikcija da se bavimo životnim činjenicama i osećanjima

Post Više o tebi

5 knjiga garantuje otključavanje vašeg kreativnog genija

Post Poremećaji ličnosti

Putovanje krivice: poricanje grešaka

Post Svakodnevne veze

Dva plus dva: parovi i njihova par prijateljstva

Post Poremećaji ličnosti

Dbt: pregled

Post Više o tebi

Povezivanje sa drugima kroz muziku

Post Psihologija seksa

Druga studija povezuje kompulzivno seksualno ponašanje sa drugim oblicima poremećaja pažnje deficita

Post Psihologija seksa

Da li gledanje pornografije utiče na intimne odnose? (prvi deo: muškarci)

Post Više o tebi

Epidemija loše infografije: depresija

Post Više o tebi

Backhanded komplimenti: identifikuju, prepoznaju i rešavaju

Post Svakodnevne veze

Listovi emocija: identifikacija vaših osećanja, prijatna i ne