Da li piloti pilota - i advokati - otkrivaju njihove mentalne bolesti? | BA.Superenlightme.com

Da li piloti pilota - i advokati - otkrivaju njihove mentalne bolesti?

Da li piloti pilota - i advokati - otkrivaju njihove mentalne bolesti?

Kao što je svijet razmišlja senzibilitet psihološko testiranje pilota prije nego što čak ni dijagnozu Džermanvings pilot Andreas Lubitz, dolazi vijest da su Divizija građanskim pravima iz američkog Ministarstva pravde istražuje Vrhovni sud Floride za državu odbora Bar ispitivača 'politika vrednovanja kandidata za dijagnozu mentalnog zdravlja ili liječenje.

Prema South Florida Daily Business Review, istraga je počela u decembru i fokusira se na Floridi odbora Bar ispitivača, agencija Vrhovnog suda Floride, koji nadgleda bar priznanja i određuje da li kandidati treba da bude primljena u Floridi Bar pregledom dugačak karakter i fitness datoteke.

load...

Među pitanja: Da li je kandidat ikada dijagnosticirana mentalna bolest, kao što je bipolarni, depresija ili psihoza, navodi se u članku.

Florida nije jedina država koja postavlja mentalno zdravlje pitanja i Ministarstvo pravde je jasno da ne voli pitanja.

Ministarstvo pravde je otišao toliko daleko da napiše pismo zvaničnicima Vermont i Louisiana - država koje također pitati takva pitanja - kaže pitanja su ilegalni. Dok je pitanja o ponašanju odgovaraju ", pitanja na osnovu statusa podnosioca predstavke kao osoba s dijagnozom mentalnog zdravlja ne služe dostojan cilj suda identifikacije nepodobnim aplikanata, zapravo kontraproduktivno da se osigura da advokati odgovaraju da se bave i krši važećim zakoni građanska prava ", navodi se u pismu.

load...

Među pitanjima Louisiana pita: "U proteklih pet godina ste bili s dijagnozom ili ste tretirani za bipolarni poremećaj, shizofrenija, paranoja ili drugih psihotičnih poremećaja?"

Postoje valjani argumenti koji mogu biti na pitanju takva pitanja onih koji traže zaposlenje u određenim poslovima - one u kojima smo staviti naše živote u rukama nekog drugog, kao što su piloti. Ali bi trebalo da pitaju ista pitanja ljekara i ljudi koji voze školskim autobusima?

I koji bi trebali odlučiti koji mentalnih bolesti treba uključiti u pitanja? Kao dual-dijagnosticiran oporavila alkoholičar koji je proveo deset godina svog 30+ godina u novinarstvu pokrivanje terena - od suđenja za ubistvo razvoda - najveći mentalne bolesti Vidio sam utiče na sposobnost advokata bio alkoholizma.

Kako ja to vidim, ako ćeš dozvoliti licenciranje ploče postavljati pitanja o mentalnim bolestima, bolje ti je da uključuju alkoholizam. Da li zaista želite pilot ili hirurg sa gadan mamurluk leti avion ili rezanje u tebe? I ne bi želite nekoga ko je imao zdrav razum da se tretman, a ne neko ko je u poricanju o njihovom mentalne bolesti?

Da li stvarno mislite da će odgovoriti istinito u svakom slučaju?

Možda je za određene profesije podnosioca treba tražiti da daju dozvolu za lekara otkriti iscrpljujuće uslove za licenciranje ili regulatornog tijela. To ima više smisla za mene nego pitate mentalna bolest koja je kandidat ili poriče ili sigurno će lagati o.

Postoji tanka linija između produžavajući stigma i obeshrabruju tretman i sigurnost. Nisam siguran gdje se nalazi ta linija ili koji treba nacrtati. Ali bolje pitati i odgovoriti na ova pitanja o sebi prije nego što dopustiti drugima da to učine.

 

 

 

 

 

 

 

load...

Povezane vijesti


Post Depresija

Upravljanje depresijom, bipolarnim i alkoholizmom: bez alkohola, bez stresa i bez trepavica

Post Depresija

Prevencija samoubistava na facebook-u: sretno s tim

Post Depresija

U redu je da ne bude u redu: blog post o traženju pomoći

Post Depresija

Rant-o-rama: stvarno slepa pravda

Post Depresija

Roditeljima odrasle dece sa mentalnim bolestima: ovaj račun je za vas

Post Depresija

Živite svakog dana sa opsesivno-kompulsivnim poremećajem

Post Depresija

Tehnike upravljanja jezicom za žene sredovečne dobi

Post Depresija

Prekretnica između nasilja, deprivacije, depresije i moje karijere

Post Depresija

Tao depresije za novinare

Post Depresija

Botox: novi antidepresiv?

Post Depresija

Dobivanje do i od mentalne zdravstvene zaštite koja nam je potrebna

Post Depresija

Odmor i depresija