Depresija i aromaterapija: haljina jasmin | BA.Superenlightme.com

Depresija i aromaterapija: haljina jasmin

Depresija i aromaterapija: haljina jasmin

Imao sam jako lep sat. Vrlo skupo. A Cartier. To mi je dao moj poslodavca kada sam bio sa firmom za 20 godina. Bilo je to divno privilegija. Kompanija vam šalje na ovu fensi-pantalone zlatare na Worth aveniji u Palm Beachu, a vi se izdvojiti sat.

Oni su davali satove za sve zaposlene od 20 godina uz godišnju večeru. Ja sam bio u najmračnijem baca u depresiju, kože i kostiju, nesposobni za rad i o invalidnosti. Ali ja bih proklet kad sam išao propustiti tu večeru.

load...

Dakle, blistao sam sebe se najbolje što sam mogao i otišao na večeru sa svojom kćerkom. Nisam rekao ništa, jeo ništa, dobio je sat i otišao. Dao sam sat na moju kćer. Zaslužila je to koliko i ja, s obzirom koliko sam vremena proveo u kancelariji dok je odrastala.

Imam "problema" s vremenom i sat me podsjeća samo gdje sam bio ili gdje treba da budem. Kada sam u depresiji sam ne u sadašnjosti. Ja sam ne pojedinačno "ovdje" i "sada". Ja sam u prošlosti - ponovno proživljavanje nešto strašno što se dogodilo ili sam u budućnost - "stvari nikad neće biti bolje, to će uvijek biti ovako." A sat ohrabrio moje misli na ping-pong i nazad između prošlosti i budućnosti.

Kada sam bio u moj zadnji depresije, postojala je samo jedna stvar koja bi me povući natrag u ovdje i sada: Jasmine. Tih duge, neprospavane noći Hodao sam susjedstvu sa svojim psom. Bilo je proleće i Konfederacije jasmina je bio u punom cvatu ovdje u južnoj Floridi.

load...

Konfederacije jasmina ima egzotično slatki miris. To je snažan miris koji prikrasti na vas blok dalje: "Vau, šta je to" Kao što se približite postaje jača i slađi. To je loza i to je opojan. Vaš čulo mirisa je preplavljena, a vi ste potpuno prisutni.

Tako da sam bio u sred noći, u potrazi za jasmina. Kada mi je bilo, zabio sam nos u klaster od bijelog cvijeća i disao dugo i duboko. I za djelić sekunde, osjećao sam dobro. Ali osjećaj je napustio čim je došao na mene i ja bih naći drugi cvatu, zabijem nos u to i dišite dugo i duboko ponovo kao moj pas vukao na uzici.

Ja sam to iznova i iznova. Znao sam što kuće su jasmin omotana oko svoje poštanske sandučiće ili ograde. Stajao sam tamo, 2, 3, 4 sata ujutro, vukao po jasmina. To je bilo kao narkotik. Kada je moja depresija napokon podigao, posadio sam jasmin ispred moje sobe. Svaki proljeće slatki miris ispunjava moju sobu noću. Odmah sam treptati se na to depresija, a onda natrag u mojoj spavaćoj sobi, na oštre bijele plahte, moj pas spava pored mene i misli na sada. Kako je divno moj život... Sada.

load...

Povezane vijesti


Post Depresija

Ja, moje unutrašnje dete, moja depresija i moj otac

Post Depresija

Depresija i ljutnja dio 2: kako pobedim svoj bes

Post Depresija

Samoubistvo: vijesti su spremne za štampu

Post Depresija

Depresija i kontrolisanje mojih misli tokom praznika

Post Depresija

Bes i opioidno deficitarno stanje

Post Depresija

Zašto su sve velike božićne klasike o depresiji?

Post Depresija

Povlačenje utikača na moju maniju i ukrštanje

Post Depresija

Žene, rad i depresija: Ja sam žena, čujem da sam preživeo do smrti

Post Depresija

Paritet duševnog zdravlja: koliko dugo moramo čekati, mr. Predsednik?

Post Depresija

U redu je da ne bude u redu: blog post o traženju pomoći

Post Depresija

Odlično uz navike veoma bednih ljudi

Post Depresija

Antidepresivi i mugeri droge