Donesite mi čekić za sankanje: depresija kao bes se okrenula unutra | BA.Superenlightme.com

Donesite mi čekić za sankanje: depresija kao bes se okrenula unutra

Donesite mi čekić za sankanje: depresija kao bes se okrenula unutra

Prije 8 godina, za vrijeme moje zadnje velike depresije, rečeno mi je da je depresija je bijes okrenut prema unutra i da ako ne riješi moj bes, ne bih bolje.

Ovo me zbunilo jer je u jednom trenutku sam pomislio ništa osim beznađa. Ja sam emotivno flatlined. Nisam ljuti. Osetio sam iscrpljen. Međutim, ljudi koji mi je rekao ovo - psihološke medicinska sestra i terapeuta - znali šta su govorili. Oni su proveli desetljeća prema ljudima sa depresijom. Ako su mi rekli da ne bi mogli dobro dok nisam otarasio moj bes, onda bih riješi moj bes.

load...

Moj terapeut mi je dao rastjerati palicom i hteo da tuče jastuk. Stvarno? A rastjerati šišmiš? A jastuk? Mislio sam da ako je iznos od bijesa u meni je bilo dovoljno da me svede na bezvoljne, utučen gruda mesa, a rastjerati palica neće učiniti trik.

Stavio sam na čeličnim vrhom rad čizme, pronašao metalni bejzbol palicom u šupi i odvezao na otpad. Pitao sam momcima da li bih mogao imati nekoliko minuta nasamo s jednom od njihovih vozila. Podigli su obrve i odveo me u zeleni kamion. Ostavili su me na miru.

Nemam pojma koliko sam ja bio tamo, ali kad sam završio, nije bilo prozora u kamion. Sporedni retrovizori su nestale i nije bilo nekih ozbiljnih udubljenja na haubi i četvrt-ploče gdje je moj palicu i čizme je vidio neku akciju.

Biti dobar mali doobee sam, pitao sam momke, ako su oni hteli da počisti moju nered. Podigli su obrve i rekao: "Ne brini o tome."

Svaki vlakna mišića u mom tijelu je drhtale. Nisam imao pojma da sam tako ljut. Psihološke medicinska sestra i terapeut nisu bili zadovoljni. Ta vrsta adrenalinski bijes može izmaći kontroli i uzrokovati srčani udar ili ozljeda mišića i zglobova.

Bilo je skoro nedelju dana za upale mišića da zaraste, ali mi je bilo bolje. Moj terapeut mi je pomogao naučiti načine da oslobodi moj bes bez sjeckanje svaki mišić u mom tijelu. Vrište pod vodom u mom bazenu ili s automobilom prozorima i Alanis Morrisette Ponavljaju radio. Snimanje metal bejzbol palicom na nekoliko jastuka radio, previše. Iako je zamjena jastuci se dodavali.

load...

Danas sam ponovo se bave nekim ljutnju / bes. Moram da riješi to prije nego što sam se vratiti na moju redovnom programu: moj posao. Koja vrišti pod vodom ili uništavanje jastuci neće biti dovoljno. Moram udarila u nešto.

Srećom, u godinama otkako sam srušena da zeleni kamion novi program vježbanja je nastala: CrossFit. Teško je opisati CrossFit ali dovoljno je reći CrossFit treninga me često ostavlja u lokvi znoja na podu, boreći se za zrak.

Među mnogim čudnim CrossFit vježbe i oprema su gume. Vrlo velike gume. Vrsta guma koje dolaze off traktora i nazad motike. Da mi bacamo ih. Ne znam zašto to radimo, ali to je težak posao. Također smo prebiju od njih ponderirana sanke čekići - vježba podsjeća na moje otpadu divljanja.

Danas, ja idem u zadnjem auto-repair-shop-okrenuo-CrossFit teretana i čekića na udaljenosti od tih guma. Ljuta sam. Bio sam ljut na nekoliko tjedana. Nešto rad vezan. Uzeo sam neko vrijeme daleko od ureda i neće vratiti dok se ova ljutnja je nestala. To nije zdravo za mene ili mog kolege da budem tamo.

Ovo ljutnja me je gurnuo na rub moje crne rupe. Ako opet pasti u toj crnoj rupi, ne zna koliko dugo će biti tamo. Ne želim da se ponovo pasti u tu crnu rupu - ikad.

Nakon Imam svoj put sa tim gumama danas, ja ću procijeniti moje osjećaje - fizičke i emocionalne. Onda ću odlučiti da li da se vrate na posao.

Poželi mi sreću.

load...

Povezane vijesti


Post Psihologija seksa

Šta se dešava na mreži ostaje na mreži? Mit o seksualnoj privatnosti interneta

Post Poremećaji ličnosti

Čuveni, ali dobronamerni narciski roditelj

Post Poremećaji ličnosti

Uzmite komentar o hladnom pilju: smešan ili uvredljiv?

Post Poremećaji odraslih

Kako umno jesti mogu smiriti uznemireni um

Post Više o tebi

10 načina da upravljate svojom težinom na psihološkim sredstvima

Post Roditeljstvo

Anksioznost i terapija prevencije ekspresije i reakcije (ERP)

Post Poremećaji ličnosti

Ko bi trebao biti bipolarni portparol?

Post Poremećaji ličnosti

Vaše pitanje mentalnog zdravlja - sada uključite u australijsku medikamentnu kampanju boljeg pristupa!

Post Više o tebi

6 razloga zašto je dobro biti gubitnik

Post Poremećaji ličnosti

Kako osveta čini pravednom

Post Poremećaji u detinjstvu

Emocionalno zanemarivanje na 5 načina uzrokuje poremećaj graničnog ličnosti

Post Svakodnevne veze

Kako 3 stilova vezivanja u detinjstvu utiču na vaš par odnosa? 1 od 2