Dvostruki dijagnostikovan, trezan alkoholičar uzima treznu pilulu | BA.Superenlightme.com

Dvostruki dijagnostikovan, trezan alkoholičar uzima treznu pilulu

Dvostruki dijagnostikovan, trezan alkoholičar uzima treznu pilulu

Biti oporavio alkoholnih i boozeless za skoro 14 godina, možete zamisliti koliko je širok oči otvorio kada sam pročitao nedavne naslove o istraživanjima na lomazenil.

Sober Pill mogu spriječiti ljude da Pijan

Mogao Novi Drunk Antidote Pomoć Drinkers Drive?

A Pill to Stay Sober ????

Novi Pill Let Ti Drink se ne napijete

Gungula je počeo kada su neki revni novinari dobili Loosey-Goosey sa činjenicama - tvrdeći da su istraživači na Univerzitetu Yale je objavio rezultate preliminarne studije pokazuju da je lomazenil droge, kada se uzme prije pijenja, slabi učinak alkohola.

load...

Pa, ispada da nije baš istina. Prema ljudi na Yaleu, nije bilo studija na Yaleu o mogućnostima lomazenil da osujeti efekte alkohola. Yale se ne razvija kao "trezvene pilule."

Međutim, Odjel za poslove veterana u West Haven, Connecticut - što je malo bliže na Yale - počet će kliničkom ispitivanju ovog ljeta za evaluaciju "benzodiazepina parcijalne inverzni agonist, lomazenil, kao agent koji bi mogao preokrenuti Efekti alkohola na subjektivnim intoksikacije, efekti alkohola na vožnju koristeći simulator vožnje i na mjere elektrofiziologije u laboratoriji u zdravih ispitanika. "

Glavni istraživač je Deepak D'Souza, koji je profesor psihijatrije na Yale - ". Trezvene pilule", što se može objasniti zašto je novinarima pretpostavlja Yale razvija Prema detaljan opis suđenja: "Alkohol je zlostavljao obično, ali ne postoji protivotrov za alkohol trovanja način Naltrexone ili nalokson je protivotrov za opioidima A lijek koji ima potencijal da blokira alkohol akcije u centralni nervni sistem mogao. Djelovati kao jedinstveni lijek u tretmanu alkoholom intoksikacije i alkoholizma. "

Nećemo znati rezultate kliničkog ispitivanja sve dok nakon što završi Mar 2017 - ". Trezvene pilule", što nam daje dovoljno vremena da razmišlja o posljedicama Za nas alkoholičara, pilula koja će oslabiti Efekti alkohola jednostavno znači da smo mogli piti još pre nego što se stvarno propao. Neki dobronamjerni promatrači misle da lomazenil mogla olakšati alkoholičara da bi se odvojili od alkohola. To je lijepo misao, ali ne mislimo ili piti tako.

Sve šale o trezven pilula i lomazenil me je pitao kako takav lijek može utjecati na one od nas koji su dual-dijagnosticiran - blagoslovljen s drugim mentalnim bolestima pored našeg alkoholizma. Alkohol je depresivno i mnogi alkoholičari koji imaju i druge mentalne bolesti, kao što su depresija ili bipolarni, samo-liječiti sa alkoholom.

load...

Mi nenamjerno pogoršati depresiju pokušavajući da ga oslobodi. Lomazenil može oslabiti učinak alkohola na mozak, ali to isto tako oslabiti ulogu alkohol je kao depresivno? Kakve to veze ima ako se recitovati abecede i stoje na jednoj nozi, ako i dalje namjeravaju da se ubije kad dođeš kući?

To mi je trebalo godina da shvati povezanost moje depresije i alkoholizma. Oni su sjedinjeni. Potpuno nerazdvojni. Ne mogu očekivati ​​da će i ostati ako se tretiraju jedan, a ne drugi. Isto tako, ja ne mogu prepustiti jedno bez očekujući druge da traže istu popustljivost. Dakle, to zaista nije bitno da me da li postoji pilula koja će me drži od opija. Ako postoji takva pilula znam da sam - dual-dijagnosticiran alkoholičar - mogao i da će piti više. Dok neko ne dokaže suprotno, zvuči kao lomazenil bi zapravo napraviti moju depresiju i alkoholizam gore.

Mislim da pojam farmaceutske buzz-ubiti fascinantan i radujemo se rezultatima suđenja. Ja sam i radujem kako revnosni Psuedo-novinari će objasniti da Yale NIJE razvija "trezveni pilulu." To je tako sramota kada činjenice da na putu dobre priče.

load...

Povezane vijesti


Post Svakodnevna kreativnost

Istraživanje autentičnog da i ne u čoveku

Post Dobro zdravlje

Previše stvari: kada vaš partner kopira

Post Tvoje tijelo

Podsticaj tela: prevazilaženje nezadovoljstva

Post Roditeljstvo

Pregled knjige: moć značenja

Post Svakodnevne veze

Kako zaustaviti sabotiranje sopstvenog uspeha

Post Svakodnevne veze

Kako živeti sa perfekcionistom

Post Poremećaji ličnosti

Strah od dalekovoda: da li postoji reč za to?

Post Više o tebi

Kutija puna tame: odrastao u senci graničnog poremećaja ličnosti

Post Poremećaji ličnosti

Postavite svoje strahove i zabrinutosti po abecednom redu

Post Dobro zdravlje

Da li si sjajan samo zato što postojiš ?!

Post Više o tebi

25 citata koja će vam pomoći da se suočite sa vašim strahovima

Post Roditeljstvo

Nazad u školu sa opsesivno-kompulsivnim poremećajem