Hrana koja povećava vaše raspoloženje | BA.Superenlightme.com

Hrana koja povećava vaše raspoloženje

Hrana koja povećava vaše raspoloženje

Kada sam u depresiji ili anksioznosti, ja posegnuti za udobnost hrane.

Oni imaju tendenciju da budu namirnice bogate mastima, ugljenih hidrata i šećera, uključujući i pizzu, čokoladu, i Mac i sir. To su samo neke od mojih omiljenih. Ali češće nego ne, ja sam posežu za nešto što je brza i jednostavna, što je obično obrađuju i nezdravo.

Evo nekih namirnica sam koristio za početak mijenjaju svoje navike u ishrani, a koje su se pokazale povećati vaše raspoloženje.

load...
  • Čokolada - nešto što bi moglo biti iznenađujuće je da konzumiranje najmanje 1,4 grama tamne čokolade dnevno može biti od koristi. Tamna čokolada sadrži antioksidanse koji doprinose smanjenju razine stresa. Ovo je posebno velika novost jer još uvijek možete "imati tortu i jesti previše." Čokolade, u moderiranje, je dobro za vaše zdravlje i to je velika udobnost hrane!
  • Avokado, banana, voće i jabuke -Avocados pršte nutrijentima, koja sadrži više vitamina (B, K, C, E - 12), tona vlakana, proteina i zdravih masti (omega - 3). Avokado sadrži i triptofan (koji normalizira nivo serotonina i drugih neurotransmitera povezana sa depresijom) i folne kiseline (poznat i kao vitamin B - 9), što je ponekad manjak onih koji uzimaju određene antidepresive. Avokado su brzo postao jedan od mojih omiljenih namirnica ugraditi u moj dan. Ja ga koristim u guacamole, na tost, i u salatama. S druge strane, Banane su veliki, previše. Sadrže B vitamina i amino kiseline koje pomažu vašem mozgu proizvesti neurotransmitera noradrenalina, koji vam pomaže da ostanemo budni i pomaže u koncentraciji. Bobice i jabuke i sadrže antioksidanse koji su pokazali da se smanji depresija i smanjuju upalu. Jabuke su također velika jer oni imaju puno vlakana u njima, koji pomažu u stabilizaciji šećera u krvi, što također smanjuje raspoloženja i razdražljivost.
  • Zdrava Ugljikohid - Ako želite izbjeći osjećaj "hangry," ti ćeš žele izbjeći rezanje od previše ugljenih hidrata. Neki dijete mogu vam reći da je rezanje hidrata je najbolje za mršavljenje, ali to može dovesti do povećane razdražljivosti koja je već čest simptom depresije. Istraživanje je čak predložio da ugljikohidrata može pomoći proizvesti serotonina, što može pomoći onima od nas koji se bore s depresijom. Primjeri zdravih ugljenih hidrata su banane, mahunarke, sjemenke, orasi, i integralne žitarice.
  • Tea - Ako ste poput mene, vi živite na kafu. Kafa ima kofeina, a ako niste pažljivi, mogli prekoračiti kofein i završiti skrivao budnim cijelu noć. Nesanica je već simptom depresije, a potrošnja kofeina može pogoršati to. Jedan do tri šalice kave ili kofeinom crni ili zeleni čaj se preporučuje dnevno kako bi održao zdravu ravnotežu. To je generalni sugestija da ne piješ kofeina prije spavanja ili nakon 14:00 ako planirate na dobivanje pune noćni odmor. Čaj, posebno zeleni, sadrži antioksidanse i amino kiseline se zove teanina. Teanina ima umirujuće. Piju pet ili više šoljica dnevno za optimalno koristi. Zeleni čaj također je rekao da pomogne u gubitka težine što je ekstra privilegija.
  • load...
  • Fish - riba nije moja omiljena hrana, ja ću priznati, ali to može biti odlična za vaše zdravlje. Riba je puna omega - 3 masne kiseline, koje mogu povećati dopamina i serotonina u mozgu. Riba uključujući tuna, losos i haringa (između ostalog) sadrži B vitamine. Vitamin B - 12, B - 6, i folna kiselina svi imaju ulogu u proizvodnji bitne hemikalije u mozgu koje utiču na vaše raspoloženje.
  • Smanjite šećer - I na kraju, kao nekoga s dugogodišnjim iskustvom sa depresijom, znam da kad sam u depresiji, ja uvijek posegnuti za hranu puna šećera, za udobnost. Međutim, previše šećera može napraviti stvari worse.One od glavnih razloga da visok unos šećera je povezana sa depresijom je zato što uzrokuje šiljci u šećer u krvi, što će uzrokovati razdražljivost i promjene raspoloženja. Hrana bez svih dodatka šećera u, kao što su Whole Foods (voće i povrće sa vlakana i drugih hranljivih materija), će se stabilizirati šećer u krvi. Nešto drugo uzeti u obzir je da su namirnice pune šećera puna "prazne kalorije". To znači da kalorije iz slatku hranu zamijeniti sve esencijalne hranjive tvari koje bi trebali dobiti iz hrane koju jedemo. Ako jedete visoko-šećer dijeta, nećeš dobiti sve vitamine i hranjive tvari sam već spomenuo, koji su neophodni za mozak i funkcije tijela.

Pravu hranu neće odmah vas izliječiti, ali što neke promjene u ishrani, tako da je to više uravnotežen, i jesti zdravu hranu može imati ogroman uticaj na ukupnu raspoloženje i zdravlje. Mogu potvrditi ovo. Od kada sam počela jesti više cijeli hranu sa manje šećera, više proteina, a više integralne žitarice, imam više energije i osjećam jači svaki dan.

load...

Povezane vijesti


Post Poremećaji ličnosti

Na karuselu sa narcisoidom? 5 koraka za izlazak

Post Psihologija seksa

Kliničar je štetan prema seksualnim prestupnicima

Post Roditeljstvo

Odrasli asperger: olakšanje dijagnoze

Post Više o tebi

10 saveta za korišćenje kreditnih kartica odgovorno kada imate poremećaj hiperaktivnosti deficita

Post Svakodnevne veze

Je li ljubomora pretnja vašoj vezi? Pet punktova

Post Svakodnevna kreativnost

Lady Gaga: loša romansa i šta to stvarno znači biti autentičan

Post Više o tebi

Epidemija loše infografije: depresija

Post Svakodnevne veze

7 načina da se zaštitite od privlačenja narcisa

Post Svakodnevne veze

Ljubaznost: lakmus test za ljubaznog partnera i ljubaznog odnosa

Post Poremećaji odraslih

Sreća je unutrašnji posao: intervju s Sylvia Boorstein

Post Poremećaji odraslih

Kako naučiti da verujete sebi kada ste iz nefunkcionalne porodice

Post Poremećaji odraslih

Lekcija u neželjenim efektima pomoću buprenorfina