Kada su u pitanju antidepresivi, kome ćete verovati svojim mozgom? | BA.Superenlightme.com

Kada su u pitanju antidepresivi, kome ćete verovati svojim mozgom?

Kada su u pitanju antidepresivi, kome ćete verovati svojim mozgom?

Lekove je konačno u pošti. Amen. Uzimam tri lijekove, ali mi je ponestalo jedan prije točenje je došao u pošti. Tri dana bez jednog od lekova. Tri dana. Moj mozak je počeo da se oseća Squishy. Imao sam strašnu noćnu moru i sam mogao osjetiti zgrade glavobolju veličine cunami iza mojih očiju. Samo dan nakon što je nastavljanje med ponovo Osjećao sam se kao moja divna sebe.

Jesam li ja idiot ili šta? Otišao sam na moju medicinska sestra praktičar danas i rekao joj za moju malu punjenje snafu. Ona me pisanjem scenarija za tri mjeseca u vrijednosti svakog od mojih lijekova. Ja sam ih poslati u moje osiguranje apoteka i, voila, tri mjeseca u vrijednosti od lekovi stižu na mail. Ona je objasnila da ne moram čekati do gotovo sam od svoje lekove za slanje u dopuna recepata. Rekao sam joj znala sam to. Ona je odmahnula glavom. Znam. Nema opravdanja.

load...

Volim Pat, moja sestra praktičar. Vidim je svaka tri mjeseca, a to rade za oko pet godina, osim ako ona mijenja doza. Onda moram da je pozovem i posjetite njen svake sedmice za neko vrijeme. Vrsta bol u dupe, ali vjerujem Pat sa svojim životom. Ona me je spasio, zajedno sa svojim terapeutom. Moraš vjerovati osoba pisanjem scenarija. Ovo je jako, jako važno. To nije kao neka vrsta povjerenja te u doktora koji vam piše scenario za Z-Pak i nekoliko dana kasnije da infekcija je nestala.

Ja govorim o vrsti povjerenja te u nekoga kome ste dali svoj mozak. Bukvalno. Morate zaista, zaista vjerovati toj osobi, jer imate samo jedan mozak. Mi ne govorimo o bubrezima ili očima i ušima. Gubite jedan od onih i dalje možete živjeti. Ali imate jedan mozak. To je to.

Niko ne zna kako antidepresivi rad, koliko dugo će raditi i da li vam je potreban inhibitori monoaminooksidaze (MAOI), triciklički antidepresivi (TCA), tetraciklični antidepresivi (Tecas), selektivni inhibitori ponovne pohrane serotonina (SSRI) ili serotonin-norepinefrina ponovnog preuzimanja inhibitor. Dakle, morate vjerovati da je psihijatar ili psihijatrijska medicinska sestra praktičar pisanja recepta zna šta radi.

Po mom skromnom mišljenju - a to je samo moje mišljenje - da bi trebalo da samo antidepresive od liječnika ili medicinsku sestru koja ima neku vrstu specijalističku obuku u propisivanju ovih lijekova. Da li dopustiti svojoj porodici doktora da vam napišem recept za Alzheimera ili Parkinsonove lijekova? Ne, ti bi ići kod specijaliste. Dakle, zašto bi omogućilo doktora koji ima mali ili nikakav trening u liječenju bolesti mozga napiše vam recept za lijekove koje niko ne razume kako i zašto to radi?

load...

Vjerujem Pat. Ona zna svoje stvari. Ona nije samo medicinska sestra. Ona je psihijatrijska medicinska sestra praktičar, što znači da je sve o liječenju mentalnih bolesti cijelo vrijeme. Ona ne tretira ljude za infekcije uha, slomljene kosti ili gljivične infekcije. Pat, to je depresija, bipolarni, OKP, ADHD i anksioznost. Ona je dobar u tome. Verujem joj moj mozak i to nešto govori.

load...

Povezane vijesti


Post Svakodnevne veze

Romansa, ljubav i aspergerov sindrom

Post Poremećaji odraslih

Nenadna beba od buprenorfina?

Post Slavnost

R Kelly otvara se o seksualnom zlostavljanju u detinjstvu, braku sa aaliyah

Post Psihologija seksa

Seks, stvari, sexting i skandali: kako pametni ljudi završavaju stvarno glupe stvari

Post Roditeljstvo

4 nedostataka u povezivanju nauke sa psihoterapijom

Post Poremećaji ličnosti

Nevoljene ćerke i osećaj laženja

Post Svakodnevna kreativnost

Kada vaš kreativni proces nije produktivan

Post Svakodnevne veze

Inspiracioni citati koji će vam pomoći da se znate i živite autentično

Post Više o tebi

Stvari koje nikada nećete vidjeti narcisisti

Post Svakodnevna kreativnost

Kreativnost je kao izdanje: pitanja i odgovori sa umjetnikom i mentorom amy maricula

Post Poremećaji odraslih

Alat, a ne lek

Post Poremećaji ličnosti

Simptom dana: poremećaj sna