Kako roditelji mogu pomoći deci sa depresijom: Dio II | BA.Superenlightme.com

Kako roditelji mogu pomoći deci sa depresijom: Dio II

Kako roditelji mogu pomoći deci sa depresijom: Dio II

Uvod

U mom prvom članku, "Kako roditelji mogu pomoći djeci sa depresijom," ja sam spomenuo tri načina da roditelji mogu pomoći djeci sa depresijom. Među njima su bili modeliranje pozitivno self-talk, slušajući vaše dijete, pored traže stručnu pomoć. Ovaj članak će se proširiti na ovu temu i ponuditi još tri pristupa roditeljima da pomognu djeci olakšati njihov nivo depresije. Oni uključuju: nudi realističan pristup, ispravljanje negativnosti, pored imajući u kontaktu sa školi vašeg djeteta.

load...

Nudi realističan pristup

Prema childmind.org, prvi savjet da pomognete svom djetetu prevladati depresija je da ponudi realan pristup. Prema childmind.org, ne nude previše pozitivno samo-razgovor. Umjesto toga, nude uglavnom realan pristup razgovara sa svojim djetetom. Na primjer, ako vaše dijete kaže da niko neće pričati sa mnom na prvi dan u školi, možda ćete reći vaše dijete, "Iako mislite da niko neće razgovarati s vama, zašto ne promijeniti. Zašto ne odeš do nekoga i pozdravi ".

Ispravljanje Negativnost

Osim što nudi realističan pristup liječenju, prema childmind.org, drugi vrh u pomaganju vaše dijete prevazilaženje negativnost je da ispravi svoju negativnost. Ne zaboravite vaše dijete vas oponaša. Kada razgovarate, ne zaboravite da gledate kako ste vi govorite. Uvijek ispravite svoje negativnosti.

Ostanite u kontaktu sa svojim djetetom školi

Osim što nudi realističan pristup liječenju i ispravljanju negativnosti, prema childmind.org, treći vrh pomoći vašem djetetu prevaziđu depresija je da budete u kontaktu sa školom vašeg djeteta. Cujemo sa učitelj vašeg djeteta. Zakazati sastanak s njima jednom u neko vrijeme. Saznajte kako vaše dijete radi u učionici. Zakazati sastanak sa školskim savjetnik vašeg djeteta. Saznajte kako vaše dijete radi. To pokazuje da je vaš uključeni u proces škole.

Zaključak

Da biste završili ovaj članak, tri savjeti su pomenuti za roditelje da se poboljša nivo depresije kod djece. Oni uključuju, ali nisu ograničeni na: nudi realističan pristup liječenju, ispravljanje svoju negativnost, uz dodirivanje bazu sa učitelj vašeg djeteta na sastanku i školski savjetnik vašeg djeteta i na sastanku. Također je važno shvatiti da vaše dijete je samo ljudsko biće. Oni pokušavaju koliko god mogu. Ih podržavaju. Ohrabrite ih. Oni će prepoznati ovu i cijenim i želim da uspije.

load...
load...

Povezane vijesti


Post Roditeljstvo

Trauma i oporavak: posledice nasilja

Post Dobro zdravlje

Vaš vojni partner i posttraumatski stresni poremećaj: saveti stručnjaka, deo 1

Post Više o tebi

3 uvida od umjetnika na kreativni proces

Post Psihologija seksa

Hiperseksualnost i dsm v

Post Psihologija seksa

12 koraka kao terapeutski zadaci za seksualni oporavak pažnje Deficitarni oporavak: koraci 1, 2 i 3

Post Psihologija seksa

Debunking david j. Ley je mit o seksualnom poremećaju

Post Tvoje tijelo

Poremećaji u ishrani i komorbiditet: kada ed nije jedini poremećaj

Post Više o tebi

Intervju sa autorima tim farrington

Post Svakodnevne veze

Redefinisanje narcizma kao ljubavnog deficita

Post Svakodnevne veze

Duhovnost i suočavanje sa bogom na traumama na nebezbednim mestima

Post Svakodnevne veze

6 velikih problema sa ljudima - prijatnim i kako ih popraviti

Post Više o tebi

6 razloga zašto je dobro biti gubitnik