Kako zeznuti uzimanje antidepresiva | BA.Superenlightme.com

Kako zeznuti uzimanje antidepresiva

Kako zeznuti uzimanje antidepresiva

Jednom davno nadopuna moje pilule kutiju. Uzimam dva antidepresiva i jedan raspoloženje stabilizator, uz nekoliko dodataka - riblje ulje, glukozamin, dnevni vitamina itd

Jedan po jedan uzimam svaki bocu iz korpe, otvorite ga, položi pilule u svakodnevnom kutak i stavio bocu natrag u koš. Ja uzmem lijekove bez greške i sam učinio ovu malu rutinu nebrojeno puta tokom godina.

Prošle nedelje sam zabrljao. Big time. Zaboravio sam da stavim jedan od mojih antidepresiva u miksu. Bilo je potrebno pet dana i labud ronjenje u moju crnu rupu prije nego što sam shvatio ovo. Verovatno bih otkrili faux pas ranije ako sam bio obraćao pažnju, ali sam bio pod velikim stresom i bilo je teško da se fokusira na nešto za dugo.

load...

Prvi dan i dan dva su tipična usrana dana. Treći dan my lovely manija pojavila. Je izbacivao sam ljutnju i frustraciju cijelom redakciji. Shvatio sam šta radim, ali moja usta bila na tempomat, a ne će prestati.

Dan četiri Probudio sam se sa glavom u porok stisak. Napadi iznenadne vrtoglavice me je udario. Nisam mogao fokusirati na ništa osim loših stvari događa u mom životu. Apetit nestao. Anksioznost i tuga sela teško na grudima. WTH? Možda je moj lekovi je prestao raditi.

Okrenuo sam se Hail-Mary, poslednjem trenutku rješenje: vježbe. Možda ako ostvaruju jako teško dovoljno dugo nisam mogao proizvesti dovoljno endorfin da bi se suprotstavili depresije. Tako da sam vezan na moje patike i put pod noge - za tri sata.

Nisam pokrenuti cijelo vrijeme. Plakao sam previše ponekad i kolena počeo da boli. Zategnutost u grudima ne bi podići pa sam malo sprinta. I dalje ništa. No endorfina. No olakšanje.

Sam se vratio kući, okupala i spavala tri sata. Peti dan sam poslao e-mail u moje šefove govoreći im da ne bih bio u stanju da rade: Molim te, nemoj me zvati. Ako vam je potrebna me, txt ili e-mail.

Bum. Dole ide Frazier.

Te noći sam izvukao moje pilule kutiju i sipao pilule večeri u moju ruku. Zurio sam. Gdje je Lexapro? Pitao sam se da možda sam slučajno uzeo u jutarnjim satima. Onda sam pogledao u naredni dan tablete: Ne Lexapro. Onda sutradan: Ne Lexapro.

S # * t. Zaboravio sam uključiti Lexapro u svom nedeljnom cache. Odmah sam uzeo Lexapro. Ali, šta sad? Moja sestra praktičar je mi je često govorio da ako prestanete uzimati antidepresiv možda neće ponovo raditi kada pokrenete nazad.

load...

Probudio sam se sljedećeg jutra u nešto boljem raspoloženju, ali i dalje ne mogu koncentrirati. Te noći sam se prokleto siguran da sam uzeo Lexapro. Probudio sam se sljedećeg jutra i zurio u plafon procjeni mom raspoloženju. Mi je bilo dobro. I FELT FINE !!! I dalje sam imao istu količinu stresa, ali ja više nisam bio u mojoj crnoj rupi! Halle-jebeno-lujah!

Čuo sam ljude kažu da su prestao uzimati svoje antidepresive hladno Turskoj. Oni su bolesni uzimanja njih, oni ne mogu da ih priuštiti, oni dobija na težini ili zabrinuti zbog nuspojava dugotrajne upotrebe.

Ideja me je intrigira. Dosta. Nikada ću prestati uzimam antidepresive bez blagoslova mog medicinska sestra praktičar.

Imam novi protokol za uzimam lekove. Uzmite bocu iz korpe. Otvorite bocu. Položiti pilule. Stavite poklopac na bocu i ostaviš flašu na pultu. Nemojte stavljati bocu natrag u koš dok se sve PILLS oročavanja u njihovu svakodnevnu utičnice!

To nisu M & Ms, znate.

load...

Povezane vijesti


Post Više o tebi

Suočavanje sa oblačnim oblakom mogućnosti rane smrti

Post Roditeljstvo

Opsesivno-kompulzivni poremećaj i društvena skrupuloznost

Post Poremećaji u detinjstvu

8 osobina harizme - i kako ih imati

Post Svakodnevne veze

Opsesivno-kompulzivni poremećaj kod dece i tinejdžera

Post Roditeljstvo

Poražavanje kognitivnih izobličenja: saveti za bolje razmišljanje

Post Roditeljstvo

Dječiji snovi: razumevanje najupečatljivijih snova i noćnih mora u detinjstvu

Post Slavnost

Ali fedotowski otvara stvarnost materinstva

Post Poremećaji ličnosti

Žao mi je zbog narcisista koje volim i odlazim

Post Svakodnevne veze

Ego naspram ego-snage: karakteristike zdravog ega i zašto je to bitno za vašu sreću

Post Poremećaji ličnosti

Problemi braka: kakva je pretnja?

Post Više o tebi

Odrasli sa poremećajem hiperaktivnosti deficita: kako prestati da se bijete

Post Poremećaji ličnosti

Nizak nivo šećera u krvi i panični napadi: kako su oni povezani?