Lekcije moje majke: vaša depresija nije vaša | BA.Superenlightme.com

Lekcije moje majke: vaša depresija nije vaša

Lekcije moje majke: vaša depresija nije vaša

Sva moja mama i ja želio je da se viđaju sretan. Nisam siguran da bilo ko od nas dobili ono što smo htjeli.

Kao klinac, sjećam se moja mama biti tužna, zabrinuti, zabrinuti ili umorno. Nije bilo nikakve sumnje da nas voli djecu do smrti. Mi smo bili njen svet i ona scrimped i spasila i učinio bez kako bismo imali bolji život nego što je odrastao u porodici sa petoro dece i alkoholičar oca koji ju je izbačen iz kuće kada je odlučila da ići na fakultet jer "žena nije potreban fakultet eduction."

load...

Diplomirala, postao je učitelj, a zatim je otišao na zaraditi magistrirala. Ali ona nije bila sretna. Pokušao sam da joj sretan sa dobrim ocjenama, puno plave trake i medalja u plivanju i radno - čuvanje djece, čišćenje svlačionice i život čuvanja. Ipak je ona izgledala tako pod stresom, preopterećeni i zabrinut.

Ona je većina mojih plivanja ispunjava propustili, ali kada je došao je sela na na tribinama, ocjenjivanje radova njen učenika. Ona konzervirane sos od jabuka, višanja, kiseli krastavci, rajčice i napravio želea i džemova. Ona je naša odjeća, kada smo bili mali, prokleto čarape i peglati sve majice mog oca. Ona lopatom snijeg, zasadio vrt svakog proleća i mješoviti pogon mlijeko sa redovnim mlijeko da uštedite novac. Ona nije bila sretna.

Vjerujem da je mislila da joj je stanje uma i emocija su svoje i da neće kontaminirati živote njenih troje djece. Bilo je to kao "to su moja osećanja -.. A ne tvoj 'Samo zato što sam nezadovoljan, nestrpljiv i zabrinut, ne znači da morate biti, previše Idi imate svoju osjećaje."

Kao i njena majka - moja baka, udala alkoholičar. Moj otac je došao i prošao kako je zadovoljan. On golfed, kupio puno garderobe i pokazao waaaay više naklonost za naš pas od naše majke. Tokom duge šetnje na plaži nakon što je njen rak je metastazirao, ona mi je rekla da, ako je ona mogla imati da bi se razvela moj otac - "ali to je bilo početkom 60-ih i žene jednostavno nije to i nisam mogao pružiti da vam podići djecu. " Završila je udata za muškarca 50 godina da ona ne želi biti s.

load...

Zadnjih 10 tjedana svog života provela je u hospis. Letio sam svaki drugi vikend da budem s njom - ostavljajući ponedjeljkom i ne znajući da li bih je ponovo vidjeti. Na jednom od moje poslednje posete me je zamolio da leži pored nje u krevetu. Ja sam i osjetio sam se tako puno tuge - ne samo za ono što je sam izgubiti, ali ono što je već izgubila.

Vjerujem moja majka imala distimija - low-grade, dugotrajne depresije. Verovatno je imala velikih depresivnih epizoda, previše. Bio sam previše uključen u piće i drogira daleko svojih tinejdžerskih godina primjetiti. Bilo je očajno, previše.

Moja majka je umrla 16 mjeseci nakon što je moj otac umro. Moj pas je umro osam mjeseci nakon što smo sahranili našu mamu. Ugasila su se ugasila. Ja potonuo u najdublje, najmračnije depresije sam ikada poznata. Hvala Bogu moja mama nije tu da ga vidim. Samo bih da je ovdje sada da vidim kako je moj oporavak - godina terapije, lijekove, trezvenost i lifestyle promjene - ostavio me raduje. Duboke, istinske ona sreća stvorena od-vaše-gut zahvalnost.

Nedostaje mi tako jako, jako puno. Ali znam da sam uradio ono što bi ona želela. Izašao sam iz svog braka, dobio pomoć i kao majka moja kćer znajući da moje emocije nisu moje vlastite. A kćer oseća ono što joj je majka osjeća. I za mene, najveći dar mogu dati kćer je moja sreća.

Danas, ja sam vrlo sretan i vrlo zahvalan.

Srećan Dan majke, mama.

load...

Povezane vijesti


Post Tvoje tijelo

Uticaj govora masti na decu i šta roditelji mogu učiniti

Post Roditeljstvo

Kako pomoći osobi sa ograničenim poremećajem ličnosti, deo 1

Post Slavnost

Amanda berry i gina dejesus objavljuju memoare o emocionalnom preživljavanju

Post Depresija

Medicinska zloupotreba u lečenju dualne dijagnoze

Post Više o tebi

6 znakova upozorenja koje pate od poremećaja depersonalizacije

Post Poremećaji ličnosti

Pokloni od narcisista uvek dolaze sa žicama

Post Svakodnevne veze

Voliš li narcisa?

Post Poremećaji odraslih

Sreća je unutrašnji posao: intervju s Sylvia Boorstein

Post Roditeljstvo

Ljubav moga života ima bipolarni poremećaj

Post Depresija

Depresija, anksioznost, stres i razlivanje ulja: koga briga?

Post Poremećaji ličnosti

Nevoljene ćerke i osećaj laženja

Post Poremećaji ličnosti

Hakomi psihoterapijski put, dio 1: srednja škola protiv Hakomija