Medicinska zloupotreba u lečenju dualne dijagnoze | BA.Superenlightme.com

Medicinska zloupotreba u lečenju dualne dijagnoze

Medicinska zloupotreba u lečenju dualne dijagnoze

U septembar 2017 sam imao neugodan zadatak pokrivanja parastos za 10-godišnjeg Alexandra Brooks. Usluga je održana u gimnaziji njene škole, gdje moja kćerka je takođe bio student. Isto je bilo i gimnazije u kojoj sam sedeo kroz mnoge Božić Pageants i proljeće koncerata.

Devojčicu otac, Bradley Brooks - koji je pronašao beživotno tijelo njegove kćeri - sat jecajući u prvom redu tribina. Djevojka majka, Pamela, koja je izbola kćer, a onda se ubila sa istim nožem, a ne spominje - iako svi tiho pitao... Zašto? U 30-plus godina u poslovnim novinama, Pokrio sam mnogo užasnih zločina. Ovaj - da mi je ostavio računajući više od 100 ubodne rane na slikama u izvještaju o obdukciji - stvarno pogodila. Mnogi od nas koji su obuhvaćeni slične priče pretpostavlja Pamela imao psihotične krize - možda je čuo glasove govoreći joj da ubije svoju kćerku i sebe. Ili je možda uzeo neku vrstu droge - kao soli za kupanje - to je da to uradi. Ona mora imati najmanje bio pijan.

load...

Čekali smo izvještaj toksikologije. Rukovali smo glavama kad smo ga dobili: Pamela Brooks nije imao nedozvoljene droge ili alkohola i samo propisanu dozu Prozac u svom sistemu. Šta?

Počeo sam kopanje i naučio Pamela i ja smo imali nešto zajedničko. Oba samohrane majke, s jednim djetetom - kćeri - koji je otišao u istu školu. I bili smo oboje dual-dijagnosticiran alkoholičara. Oboje smo se borili s depresijom i alkoholizmom.

I dugo su tvrdili da je do nedavno, dual-dijagnoza je bila zanemarena. Ti si ili tretirani depresije ili alkoholizma, ali ne oboje istovremeno. Činilo se da je medicinska zajednica - pa čak i zajednice oporavak - odbio da prizna da kada te bolesti napadaju isto tijelo, oni su spojeni zajedno.

Oni moraju biti tretirani istovremeno.

Znao sam to jer sam žrtva vjerovanje da odvikavanje piće je sve što sam trebalo da uradi. Život bi bio oh-tako-mnogo bolje da sam prestao da pije. Ali to nije bilo. Nakon šest godina trezvenosti sam pao u duboku, duboku depresiju. Na kraju, ja sam s dijagnozom depresije i tretirati neko ko razumije bolesti su neraskidivo povezani.

Prema nedavnom tužbom koja je podnesena protiv psihijatra i zloupotrebe droga savjetnika koji su zajedno bili liječenju Pamela, oni su znali da je i ona bila dual-dijagnosticiran. Dva "znao ili je trebao da zna da Pamela Brooks je bio u opasnosti od nanošenja štete sebi, ili drugima... Međutim, (oni) nisu se odnosi Pamela Brooks lekaru obučeni u upravljanju pacijenata koji pate od teške depresije."

load...

Ova tužba je dio nedavne trend u medicinskim zloupotreba koja nosi krivicu na kliničara koji tretiraju zavisnika i alkoholičara za ubistva, samoubistva i slučajnog predoziranja svojih pacijenata. Sve više i više vidimo doktora koji vode bol klinike optužuju za pisanje neminovno recepata za opijate i benzos ovisnicima i alkoholičara, koji je tada predoziranja.

Ali ovaj slučaj je drugačiji. U slučaju Brooks vidimo kliničari liječenju bolesti zavisnosti optužuju da nije adekvatno liječenje depresije. Možda je samo druga strana iste medalje, ali se pitam šta će žiri misli o ovom slučaju.

Pitam se kada doktori koji lečenje depresije i zloupotrebe droga savjetnika koji tretiraju ovisnosti će shvatiti da oni nisu samo odgovorni za jedan bolesti. Oni su odgovorni - moralno i pravno - za tretiranje oboje.

load...

Povezane vijesti


Post Poremećaji ličnosti

Poremećaj graničnog ličnosti: erotski prenos

Post Više o tebi

7 mitova o graničnom poremećaju ličnosti

Post Poremećaji ličnosti

Koliko su preovladavaju autoimuni poremećaji kod bipolarnog poremećaja?

Post Poremećaji odraslih

Dan bez pametnog telefona: kratka satira

Post Roditeljstvo

Da li će pravi narcisista ustati

Post Svakodnevne veze

7 znaci da se podsvesno odupire promenama

Post Dobro zdravlje

Kada je vaš partner na suboksonu

Post Poremećaji ličnosti

Hirurgija mršavljenja i bipolarni poremećaj

Post Roditeljstvo

Kada se suočavaju duševne bolesti i beskućništvo: šta da radimo?

Post Psihologija seksa

Da li žene mogu da dobiju pažnju na pornografiju?

Post Poremećaji ličnosti

Efektivna komunikacija: upoznavanje vašeg partnera

Post Svakodnevne veze

Kako se zaštititi od energetskih vampira