Moj mozak se vratio | BA.Superenlightme.com

Moj mozak se vratio

Moj mozak se vratio

Neko me je nedavno pitao da li, kada sam bio bolestan, zabrinut sam nije bio u stanju da ponovo raditi. Heck da. To je bio jedan od mojih najvećih strahova. Nisam mogao da se fokusira. Nisam mogao koncentrirati. Nisam mogao pročitati. Nisam mogao pisati. Što ako moja depresija ubio moju kreativnost? Šta ako ideje nije došao?  

Novine gomilaju. Pokušao sam da gleda televiziju. Epizodu Law & Order izgledalo nemoguće kompleksa. Ja sam bio na invaliditeta bez datuma završetka. Bilo mi je dosadno, uplašen i nestrpljiv. Ja uzeo samo šest nedelja van kada je rođena moja kći - greška Uvijek ću žaliti. Šest nedelja u moju depresiju lekove je tek počinju da udari. To je bio još jedan četiri tjedna prije nego što sam se vratio na posao. Deset sedmica sam bio isključen. Gotovo dvostruko duže od mog porodiljskog odsustva.

load...

Čitanje i pisanje se vratio. Isprva sam mogao da ga samo preko novinskih članaka. Trebalo mjeseci prije me pamćenje i koncentraciju dozvoljeno da čita knjigu i vrati se u mojoj knjizi klub. Ali nisam mogao osjetiti da nešto nije sasvim drugačije. Nikada nisam iskusio ništa slično i to je vrlo teško opisati.

Moje misli su prestale kazne za nepropisno. Imam misao, mislim da je preko, a zatim još jedan. Oni su uredno misli. Oni poštuju jedni drugih tempom. Oni ne rasa. Oni dobro igraju međusobno. Bilo je - i još uvijek je - neverovatno iskustvo. Na ovim tempom ja mogu misliti kroz svaku ideju, koja nastoji da dovede do još bolju ideju. Najbolje od svega, to me drži podalje od nevolja. Svaka misao ima posljedica. Sada imam vremena odvagnuti posljedice i da zdrav odluke. Bog blagoslovio moju lijekova.

Jedna od prvih zdravih odluka koje sam napravio je bio da se promijeniti definiciju sebe. Zašto Tako sam se bojala - prestravljen - da ne izgubim posao? Duh, jer imam hipoteku, plaćanje automobil i kćeri da stavi na koledž. Ali, bilo je mnogo više od toga. Ako bih mogao da radim, ne bi izgubili svoj identitet. Ko i šta bi bio ako ne mogu reći da sam bio novinar? Nisam imao pojma o i to me uplašio glupi. U jednom trenutku tokom godina sam stavio svoju karijeru na pijedestal i obožavao ga. Poštovali ga. Idol to. Sam se izgubio i nije gdje da me nađeš. 

load...

Bilo je potrebno četiri godine, ali ja znam ko sam. Ja sam majka, pas-ljubavnik, koji se oporavlja alkoholičar, prijatelja, djevojku, ronilac, bicikl prigradskim, loša kuvarica i ja veliki utisak The Flying Nun. Kada ne radim sve ovo, ja sam novinar.

load...

Povezane vijesti


Post Depresija

Zašto ne možemo shvatiti vezu između tinejdžera, droge i depresije?

Post Depresija

Da li biste glasali za kandidata sa bipolarnim poremećajem?

Post Depresija

Trava je zeleni sindrom: unutrašnja borba

Post Depresija

Zašto vojska ne može da dobije pravo na prevenciju samoubistva

Post Depresija

Botox: novi antidepresiv?

Post Depresija

Da li piloti pilota - i advokati - otkrivaju njihove mentalne bolesti?

Post Depresija

Lečenje drogom: koliko puta ćete otići na rehabilitaciju pre nego što shvatite da ne radi?

Post Depresija

Zašto ignorišemo gde je u pitanju deficit dispečansa pažnje?

Post Depresija

Treba li da pustim divan dan na plaži propasti moje mentalno zdravlje?

Post Depresija

Da li je malo uvređen ili boli dobra stvar?

Post Depresija

Da li ti je depresija stara?

Post Depresija

Zašto ne znate koliko mentalnih bolesti i zloupotrebe droga je stvarno u vašoj zajednici