Pesticidi i depresija: veliko nepoznato | BA.Superenlightme.com

Pesticidi i depresija: veliko nepoznato

Pesticidi i depresija: veliko nepoznato

Prije nekoliko godina sam bio član tima novinara koji je napisao dvije serije nagrađivanih na migranata farmi radnika u Floridi. Fokusirao sam se na uvjete rada, posebno u oblastima. Naučio sam mnogo o pesticida, fungicida i herbicida raspršuje na hranu i ljudi koji žetvu tu hranu.

Nisam pogledao paradajz, radnika migranta farmi ili mom dvorištu na isti način od. I sada imamo više razloga za zabrinutost.

Studija nedavno objavljena u časopisu American Journal of Epidemology ukazuje na vezu između izloženosti pesticidima i depresije. Prikupilo detaljna povijest upotrebe pesticida od poljoprivrednika regrutirao u 1998-2000 u Francuskoj. Među 567 poljoprivrednika u dobi od 37-78 godina, 83 (14,6%) su sami prijavili liječenje ili hospitalizacija zbog depresije.

load...

Istraživači su zatim koristi modela za procjenu odnosa rizika i intervala pouzdanosti za pojedine pesticide. Rezultati su bili zapanjujući: Poljoprivredni radnici koji su koristili herbicide su bili više nego dvostruko veće šanse da su tretirani za depresiju.

Zašto bi vam je stalo do depresije kod radnika na farmi u Francuskoj? Budući da je najjača karika je bila između radnika izloženih

na herbicide i najpopularnije herbicid u Sjedinjenim Američkim Državama je vjerojatno u garaži: Round-up. Aktivni sastojak u Round-up je glifosat i EPA procjenjuje na oko 100 milijuna funti primjenjuju se na američke farme i travnjaka svake godine.

Ja ne znam da li granice Francuska stavlja na upotrebu herbicida koje sadrže glifosat strožije ili blaže od onih u SAD-u znam ovo: Radnici migranti farma - mnogi bez dokumenata - izbjeći bolnice i klinike. Oni ne mogu priuštiti liječenje i ne žele da komuniciraju sa svima koji ih može prijaviti kao ilegalni.

Takođe znam da depresija nije široko priznata, prihvaćena ili tretirati bolest u svoje domovine, ruralnim područjima Meksika i Gvatemale. Dakle, pitate ljude za identifikaciju bolesti oni ne znaju postoji.

U istraživanju sam uradio za naš projekt, takođe sam saznao da je najčešći povrede u polja su nepravilne miješanja i primjene pesticida na poljima. Na Floridi, obuka je potrebna za pesticida aplikatora a tu su i zabrane na prskanje polja kada su prisutni radnici ili dopuštajući im da prerano nakon primene pesticida vratiti na poljima.

load...

Mnogi farma radnici će vam reći da je sprej je nanijet na područje polja gdje rade. Ćete čuti priče o otežano disanje, osip na koži, slabost ili povraćanje kada je jak miris kemikalija. Mnogi će reći da oni ne žale - iz straha od gubitka posla ili deportacije.

Takođe, moramo shvatiti da poljoprivredno zemljište prskaju pesticidima pokrivaju stotine kvadratnih kilometara i kao budžeti su smanjeni, tako da imaju broj inspektora koji prate upotrebe pesticida. Uzmite u obzir i to da iznenadne inspekcije su rijetki. Većina se zakazuju unaprijed dovoljno vremena da se očisti moguće povrede.

Zatim, tu je i pitanje jezika. Pronašli smo najviše inspektora na Floridi nije govorio španjolski, kreolski ili Canjobal i da su radnici vrlo često ne može govoriti ili čitati engleski.

Ono što pokušavam reći je da, iako je studija francuskih radnika farme samo ukazuje na moguću vezu između pesticida i depresije, moramo iskoristiti ovu vijest vrlo ozbiljno. Mi stalno izloženi pesticidima - u našim dvorištima i na trgovine.

Dok EPA postavlja ograničenja na iznos određenog pesticida koja se može koristiti na određenim usjevima, ne postoji testiranje sinergijski učinak kombiniranja svih onih pesticida u jedno ljudsko biće, što znači da ne znamo kako će komunicirati u našoj tela.

Ako postoji nešto što smo naučili o depresiji je da još uvijek imamo mnogo toga da nauči o depresiji. Ljudski mozak ostaje misterija. Međutim, znamo da je mozak je dio ljudskog tijela - Činjenica je da kreatori politike, osiguravajuća društva, pa čak i liječnicima čini se da zanemariti kada se radi o mentalnim bolestima.

load...

Šta se sve svodi na - kao što to radi s toliko stvari koje se odnose na mentalne bolesti - ovo: Ti, pacijenta ili voljene osobe, mora provesti svoju istraživanja, postavljaju pitanja i daju svoju odluku. Desetljeća stigme, neznanja i istraživanja nedostatak nas je ostavio bez znanja koje imamo o mnogo drugih bolesti, kao što su rak i dijabetes.

Dakle, koliko je važno je da je trava niče kroz pukotinu u tebe patio?

load...

Povezane vijesti


Post Roditeljstvo

Trebalo je da se nosim sa eksplozivnom i labilnom osobom

Post Roditeljstvo

Programi od 12 koraka za poremećaj pažnje deficita nisu za sve

Post Svakodnevna kreativnost

10 kreativnih uputstava za trenutnu dozu pozitivnosti

Post Psihologija seksa

Kompulzivna masturbacija: tajni seksualni poremećaj

Post Poremećaji ličnosti

Narcizam, paranoja, opsesivno-kompulsivni poremećaj i rituali (oh moj!)

Post Poremećaji ličnosti

Razlika između bipolarnog poremećaja i graničnog poremećaja ličnosti

Post Više o tebi

6 koraka kako biste pomogli liječiti svoje unutrašnje dijete

Post Više o tebi

10 pitanja kako bi se izbjeglo pasivno-agresivno ko-roditeljstvo

Post Roditeljstvo

Kada se suočavaju duševne bolesti i beskućništvo: šta da radimo?

Post Roditeljstvo

Pregled knjige: putanja do mogućnosti

Post Tvoje tijelo

Popunjavamo se s pravim stvarima

Post Dobro zdravlje

Da li vaš partner zloupotrebljava svoje lekove?