Šta da ne kupite svog prijatelja sa depresijom | BA.Superenlightme.com

Šta da ne kupite svog prijatelja sa depresijom

Šta da ne kupite svog prijatelja sa depresijom

Dakle, želite da dobijete odmor poklon za svog prijatelja sa depresijom. Počnimo s onim što ne kupuju.

KUĆNI

Životinja terapija je super. Moj pas dovukao dupe iz kuće kad sam bila u najdubljoj agoniji moje zadnje depresije. Međutim, vrijeme da postane vlasnik ljubimca NIJE kada ste u dnu crne rupe. Ovo nije vrijeme da postane lider paket. Kućni ljubimci, pogotovo psi, trebaju ljubav, disciplina i vježbe. Ovo im je potrebno od trenutka kada uđete u svoj novi dom. Većina nas u našim najzdravijim stanje uma nisu za taj izazov.

load...

Zapamtite, štenci mogu čitati i oni su pronicljive malo nitkovi. Bilo koji proizvod koža na kojoj piše "Made in Italy" je dobar kao sirove kože. Nikad nisam imao mače ali čujem da su kao da malo usitnjavanje mašinu. Ixnay na et-plate.

SWEETS, kofein, alkohol

Jeste li vidjeli da vožnja na tom sajmu, gdje su te stavili u neku vrstu gumenim banke kao pojas, a onda te odbacim? Možete skočiti - skoro si bestežinsko - a ti bounce gore i dole i gore i dolje. To je ono što se događa na svoj mozak kada jedete šećer. Možete dobiti šiljak energije, onda srušiti. Spike. Crash. Spike. Crash. Ako zaista želite dati nešto slatko, provjerite etikete i odabrati proizvod koji ima najmanju količinu šećera. Orasi i voće su bolji od hrane obrađene šećere.

On da kofein. To je droga, čista i jednostavna. Da, u moderiranje može biti u redu, ali ako voljenu osobu je bipolarni, zadnja stvar koju joj je potrebna kada je manična je stimulans. Vjeruj mi, znam. Koristio sam da pijem kofein, posebno kafu. Nekoliko šoljica Joe na vrhu čak i blaga manija i bio sam pawing u zemlju kao konj u početku vrata. Da, to mi je dao jako potreban start skok kada sam bio dole. Ipak, to je droga. Nemoj mi vjerovati? Pokušajte otkaz. Glavobolja je jedinstven.

Alkohol? Dvaput ixnay. Alkohol je depresivno, pa čak i udoban pije kao šiljcima jaje-nog i jabukovo.

Šampanjac za sretan puta? Ne Alkohol i depresija ne idu zajedno. Vjeruj mi. Ja sam dual-dijagnosticiran alkoholičar. Bilo je potrebno nekoliko decenija mamurluka da shvatim ovo, ali i ja mogu nedvosmisleno reći da znam šta pričam. Alkohol je depresivno. Period.

load...

MUSIC

Glazba terapija, kao što su terapija za kućne ljubimce je super. Međutim, nije bitno koliko tvoj prijatelj voli Pink Floyd, Nirvana ili Šopena, provjerite playlist. Za klasične muzike, tražiti ništa manji ključ. Tokom praznika mislimo na Čajkovskog Orašar i te divne malo šećera-šljiva vile. Ali on je napisao svoju simfoniju 6 u h-molu op. 74 (aka Patetičnu). Blink - 182'All male stvari me igram, ali Adam je Song čini mi želimo da odustane toster u kadu. Samo kažem, provjerite tekstovi.

KNJIGE

Čak i ako vaš prijatelj voli da čita, depresija će skratiti njen vijek pažnju od onoga koji ima zlatnu ribicu. Kao strastveni čitač sebe, ne možete zamisliti moje frustracije što ne može da čita knjigu. Nisam mogao ni da ga kroz novinski članak. Nisam mogao da se fokusira i ja stalno zaboravljam ono što sam pročitao.

Ako morate dati knjigu, izbjegavajte William Styron Mrak Vidljivi ili biografiju svakog ko je izvršio samoubistvo. Uzeti dobar pogled na knjiga za samopomoć prije nego što ga kupiti i zapamtite, kraće paragrafe i kazne, to bolje. Kada sam napisao svoju knjigu, u nadi za sretan kraj: priča novinara depresije, bipolarnog i alkoholizam, stalno sam to na umu. U moje zadnje depresije sam prestravljen da nikada neću moći pisati ili ponovno čitati knjigu. Dakle, kratke rečenice, jednostavne riječi i lako sadržaj su najbolji. Možda čak i stolić fotografija knjigu mjesto gdje svojim prijateljem uživala odmor ili bi volio posjetiti.

Siguran sam da ima puno drugih stvari koje ne čine dobro darove za naše prijatelje sa depresijom. Dakle, molimo vas da ih podijelite s nama! Samo 15 dana do Božića...

load...
load...

Povezane vijesti


Post Više o tebi

25 citata koja će vam pomoći da se suočite sa vašim strahovima

Post Poremećaji odraslih

Možda imate fomo, ili je foku?

Post Poremećaji ličnosti

6 načina za ponovno povezivanje sa zagrevanjem zemlje

Post Roditeljstvo

Opsesivno-kompulzivni poremećaj je neuredan

Post Poremećaji ličnosti

Prestanite brinuti o tome šta drugi ljudi misle

Post Više o tebi

Besni poremećaj češći nego što mislite?

Post Svakodnevne veze

Može li narcisisti naučiti empatiju?

Post Roditeljstvo

Trauma djece pacijenata sa problemom defekata i alkoholičara

Post Poremećaji ličnosti

10 pravila za suočavanje sa panikom: pravilo # 3 (prvi deo)

Post Poremećaji ličnosti

I dalje ponekad gubim svoj osećaj za stvarnost

Post Dobro zdravlje

88 razloga za sreću!

Post Svakodnevne veze

Top tri koristi mentalnog zdravlja vitamina d