Treba li da pustim divan dan na plaži propasti moje mentalno zdravlje? | BA.Superenlightme.com

Treba li da pustim divan dan na plaži propasti moje mentalno zdravlje?

Treba li da pustim divan dan na plaži propasti moje mentalno zdravlje?

Imam osip i to je igra sa moje glave.

Ja sam imao osip za tri nedelje. Dva putovanja u dermatologa i biopsije i dalje, njegov uzrok je nepoznat. To je definitivno alergijske reakcije, ali da ono, niko ne zna. Moje dijete, sapune, losione, životinje u životu nisu promijenili.

Naravno, ovo osip je frustrirajuće. Konstantna svrab, malo udaraca i više svrab. Pokušao sam svaku kremu protiv svraba na tržištu i domaći pravni lijekovi svima.

load...

No, ovdje je pravi problem sa ovom osip - to me je primorana da se i možda oduzeti lijekove moram da zaštitim mentalno zdravlje.

Neprijatelj # 1 je prednizon, kortikosteroid. To sprečava oslobađanje tvari u organizmu koje uzrokuju upalu. Takođe potiskuje imunološki sistem. To je anti-upalni se koriste za liječenje različitih stanja kao što su alergijske bolesti, stanja kože, ulcerozni kolitis, artritis, lupus, psorijaza, ili poremećaja disanja.

I to me je moment se kao konj. Moje srce kuca brže. Moje misli rase. I dobiti uzrujan i ja sam zvijer u teretani. To je upravo ono što ne treba neko sa bipolarnim II. To je kao sipanje plina na mom manija.

To je pet dana režim je i rekao sam svom šefu kada sam počeo da ga zadovoljiti, vladati me ako počnem djeluje agresivnije i zabavan nego što je uobičajeno. Prednizonu odradila svoj posao i osip je nestao. A sada je nazad. To je otkrio novi dio mog tijela koji je teško ispočetka u javnosti.

Ali s druge strane, ozbiljniji problem je u tome osip je vrlo ozbiljna, potencijalno opasne po život nuspojava jednog od lekova uzimam za stabilizaciju mog raspoloženja: Lamictal. Psihološke medicinska sestra praktičar u pitanju. I check-in s njom. Ona provjerava kod mene i nakon tri tjedna ove, ona želi da me skine Lamictal - lijek sam uzimao godinama.

Ako se osip nije bolje do ponedjeljka, ona će me odvesti sa Lamictal i stavi me na nešto drugo. Oboje smo se slažu da je to verovatno nije Lamictal koji uzrokuje osip, jer sam bio na Lamictal već godinama. Ali, samo da bi bili sigurni, ona želi da me skine ga.

Molio sam je da to ne radi. Koktel antidepresiva i Lamictal je baš kako treba. Ne želim promijeniti miks. Nisam imao veliku depresiju u osam godina. Uspone i padove moram dovoljno za upravljanje. Molim vas, nemojte me uzeti sa Lamictal. Molim vas, nemojte me uzeti sa Lamictal. Molim.

load...

Uvjeren sam da je osip uzrokovan nekim čudnim malo stvorenje sam pokupila dok tijelo surfanje u moru pre nekoliko nedelja. Neke čudne malo mikroskopski parazit, poput meduza larve, pronašao moju kožu vrlo accommodating i odlučio da se prebivalište. To je moja teorija.

Upravo sada, moja zabrinutost zbog još jedne runde prednizon i život bez Lamictal su više zabrinjava nego prokleti osip. Šta ako divan popodne na plaži, jahanje valova i kuliram sa mojim prijateljima, je propast mog mentalnog zdravlja.

Radio sam tako naporno - svi terapija, trezvenost i lijekove - pustiti neki freaky mala beba meduza koje zaključan n da mi tokom lijepu popodne na plaži propast sve.

Sta da radim? Da li uzeti još jednu rundu prednizon i smanjiti Lamictal ili ja samo živim prokleti osip - koji je, nakon tri tjedna, me dovodi lud?

Sta da radim?

load...

Povezane vijesti


Post Psihologija seksa

Kliničar je štetan prema seksualnim prestupnicima

Post Poremećaji odraslih

Prevazilaženje nedostatka samokontrole

Post Svakodnevne veze

Poremećaj ličnosti u porodici

Post Psihologija seksa

Muškarci, žene i seksualna objektifikacija

Post Slavnost

Nakon što josh duggar uđe u rehabilitaciju, porodica se okreće

Post Roditeljstvo

Da li ste vi omogućitelj?

Post Roditeljstvo

Opsesivno-kompulzivni poremećaj i roditeljska anksioznost

Post Svakodnevne veze

Pet načina za prevazilaženje pitanja poverenja u vašem romantičnom odnosu

Post Svakodnevne veze

15 znakova emotivnog masohizma

Post Više o tebi

5 super laka načina da se utihne vaš unutrašnji kritičar

Post Roditeljstvo

Isceljenje od incesta: intimni razgovori sa mojim terapeutom

Post Više o tebi

7 savjeta za odlučivanje kako najbolje trošiti svoje vrijeme, energiju i novac