Ubica ima depresiju, opsesivno-kompulsivni poremećaj istoriju pokušaja samoubojstva i dva nova oružja | BA.Superenlightme.com

Ubica ima depresiju, opsesivno-kompulsivni poremećaj istoriju pokušaja samoubojstva i dva nova oružja

Ubica ima depresiju, opsesivno-kompulsivni poremećaj istoriju pokušaja samoubojstva i dva nova oružja

Majka čoveka koji je optužen da je ubio malo 6-godišnji Makayla Sitton rekao je njen sin, Paul Michael Merhige, nedavno je kupio dva pištolja. Rekla je da joj je sin imao nervni slom kada je bio 19-godišnji i patio od teške depresije i opsesivno kompulzivni poremećaj od tada. Među droga mu je propisano: Ativan, anti-anksioznost benzo, i Seroquel, antipsihotik se koristi za liječenje depresije, bipolarni i šizofrenije - što je dobro za mene.

Ona je to rekao:

"Osoba sa istorijom mentalnih problema ne bi trebalo biti u mogućnosti da pištolj", rekla je ona. "Ovo je tako velika zemlja. Zašto ne postoji baza podataka o mentalno bolesnih ljudi?"

Zapravo, postoji baza podataka mentalno oboljelih ljudi i savezni zakon koji zabranjuje prodaju pištolj na ljude koji su proglašeni mentalno oboljelih od strane suda. Ali ni baze ni zakon bi spriječili Merhige od kupovine pištolj.

load...

Postoje rupe u zakonu. Šta ako ste mentalno bolesni i dolaze iz porodice koja može priuštiti da vam pošalje u privatnu bolnicu, centar tretman, brinuti o tebi kod kuće ili platiti stanarinu? Imate povijest pokušaja samoubistva i nasilja, ali nikad se ne uđe u sudski sistem, jer ste vašu porodicu štiti od zakona.

Ili, šta ako su nehotice počinili, ali vaše države ne ulazi u vašem slučaju u bazi podataka FBI-a? Zakon samo radi ako službenici suda prijaviti svoju posvećenost Državne agencije za provođenje zakona koja ulazi vaše ime u FBI Nacionalnog Instant kriminalne prošlosti baze podataka Check System. Gun dileri moraju konsultovati baze podataka prije prodaje pištolj.

Taj zakon je bio na knjigama od federalnih zakonodavaca usvojen Zakon o Gun Control 1969. FBI je NICS baza podataka nastala je 1994. Godine za prikupljanje i arhiviranje imena neodgovornih kupaca. Međutim, mnoge države ne smeta da prijave obaveze mentalno zdravlje. Samo 22 države su izvještavali 2007. Godine, kada je Seung Hui Cho kupio pištolj i na Virginia Tech je ubio 32 ljudi. Sudija je pronašao Cho mentalno bolestan i naredio mu da liječenje, ali Virginia zvaničnici nije prijavio svoju privrženost FBI.

Ali zakon i baze podataka nije - i ne može - zaštititi Makayla i još tri osobe ubili na Dan zahvalnosti, uključujući bliznakinje revolveraša, jer Merhige nikada nije proglase ludim, nesposobni ili nehotice počinio. Njegov sud rekord je bio čist - iako je njegova mentalna bolest je dobro dokumentirana, u skladu sa svojom porodicom.

load...

Zakon je dobroćudno me muka. Možda je spriječilo druge masakre. Nikada nećemo znati. Ali znam ovo: Ako želite nešto dovoljno loše, možete i da će ga dobiti. Samo pitajte bilo zavisnik ili alkoholičar. Nisam mogao voziti milje sjeverno od moje kuće i kupiti pištolj sada. To je 22:30. Ili, mogu da odem u županiji sajmište sljedeći put pištolj šou dolazi u grad i kupim pištolj bez ikakve provjere na sve. Ili, mogao bih pogledati u pretincu za rukavice automobila mog susjeda - (. Uprkos mom viče na njega jedne subote popodne kada je napustio prozore automobila dole i vrata otključana), gdje drži napunjen pištolj

A ko je reći da je osoba koja je prisilno posvećen duševnoj bolnici prije 20 godina zbog pokušaja samoubistva je i dalje opasnost i ne treba dozvoliti da kupite lovačku pušku i otići u lov jelena sa drugarima? Šta je alkoholizam - i duševne bolesti? Treba alkoholičar koji je sud naložio u tretman se zauvijek zabranjeno posjedovanje pištolja nakon godina trezvenosti?

Ne znam odgovor na ovo zagonetku. Novinar u meni, koji su pratili suđenja mnogih mentalno bolesnih ubica, kaže: "Naravno da ne! Ne daj im ikada u pištolj." Oporavljeni alkoholnih sa depresijom i bipolarnim u meni kaže da nije fer da se oduzeti ustavno pravo građana na nošenje oružja jer su bili vrlo, vrlo bolesni u trenutku u životu.

Neki od nas ne bi dobro, znaš.

Američka Maršala je pokrenuo nacionalnu potjeru da Merhige. 

load...

Povezane vijesti


Post Svakodnevne veze

4 znakovi da se zabavljate sa narcisom

Post Poremećaji u detinjstvu

Četiri najveća psihološka otkrića 2018

Post Više o tebi

Još 4 duhovne savjete za odmor tokom praznika

Post Više o tebi

Asocijacije američke psihološke asocijacije: Anderson, glumac i farberman

Post Psihologija seksa

Prikriveni dečiji incest i život odraslih

Post Roditeljstvo

Pregled knjige: moć značenja

Post Svakodnevne veze

Patosnice toksičnih odnosa - 5 koraka do otklanjanja toksičnih obrazaca, zarastanja i obnavljanja ravnoteže, 4 od 4

Post Psihologija seksa

Kliničar je štetan prema seksualnim prestupnicima

Post Roditeljstvo

Opozicioni poremećaj: majčin opstanak

Post Više o tebi

Koristite antidepresiv, psihoterapija iskoristi

Post Svakodnevne veze

Preporučene knjige za odrasle djece alkoholičara

Post Tvoje tijelo

Podsticaj tela: prevazilaženje nezadovoljstva