Zašto su sve velike božićne klasike o depresiji? | BA.Superenlightme.com

Zašto su sve velike božićne klasike o depresiji?

Zašto su sve velike božićne klasike o depresiji?

Ikada primetili da je veliki praznik klasični su o depresiji?

Tu je George Bailey, finansijski vezali otac odred grubijana djecu u To je Wonderful Life. Zatim, tu je Scrooge i Grinch. I kako o tome Santa poriče majka u Miracle on 34th Street? Charlie Brown i njegov mali patetično drvo.

Ne zaboravimo The Littlest Angel, priču o mali dječak koji je umro, ide u nebo, ne mogu zadržati svoju halo na ravno, ne može pjevati o ključnim sa serafima i nedostaje njegov pas? Zatim, tu je ta zemlja zapadne pjesmu mali dječak koji žele kupiti samrti mama par cipela. Imamo Elvis 'Blue Christmas i oni znaju Božić je o ljudima od gladi u Africi.

load...

Ako imate depresiju poput mene, ti si vjerojatno već bave svoj Božić drame. Poslednja stvar koju treba gledati otac pijan skače sa mosta na Badnjak. Ali postoje lekcije koje treba naučiti iz ove jadne duše i kako se izvukao.

Našli su zahvalnost. George Bailey zahvalnost došli da vide šta bi bi bilo kao da nije bio rođen. Scrooge je zahvalnost je došao u snu, kada je vidio kako mu sebičnost zaraženi oni koji su prešli njegov put i kako je još imao šanse da promijene.

To su sve priče nade i zahvalnosti - dva od najmoćnijih antidota do depresije. Za mene, antidepresivi su neophodne i lako, ali oni mi ne daju nadu i zahvalnost. To je posao iznutra. Antidepresivi daj mi mogućnost da se osjećaju nadu i zahvalnost ali moram učiniti rad nogu i naći.

Ovo je bilo posebno teško blagdana za mene. Nadam se i zahvalnost nisu došli lako za mene. Imao sam da biste ga potražili. Napokon sam našao prošlog vikenda kada sam dobio od moje sažaljenje lonac i volontirala u lokalnoj dobrotvornoj bicikl, koji je dao daleko od 900 bicikala za djecu koji vjerojatno neće imati ništa drugo pod drvećem.

Te tri kratka sata gledanja djecu izabrati bicikl svojih snova mene ispunjena nadom i zahvalnošću - Nadam se da još uvijek postoji velika lijepa svet tamo i zahvalnost da sam bio oslobođen ropstva moju tugu.

Volio bih da mogu vam reći da je anđeo koji će vam podići iz svoje crne rupe. Ja bih Santa mogao oduzeti bol sa poklon ispod jelke. Ali ovo je stvarni život - a ne filmove. Depresija je stvarna. Ali ako uzmemo našu lijekova i da malo nogu, samo smo mogli pronaći neke nade i zahvalnosti.

load...

Za mene ove praznične sezone, to je sve što stvarno želim.

load...

Povezane vijesti


Post Poremećaji odraslih

Koji pametni fantom vibracijski sindrom otkriva

Post Poremećaji ličnosti

Dbt: pregled

Post Svakodnevne veze

Da li vaša samopoštovanje preti vašoj vezi?

Post Više o tebi

3 načina za čišćenje unutrašnjeg nereda

Post Svakodnevne veze

Neuronauka pažnje Deficit Disorderivna ljubav: atributi ljubavi Pažnja Deficit Disorder

Post Psihologija seksa

Nova studija povezuje kompulzivnu pornografiju i seksualnu disfunkciju

Post Svakodnevne veze

Flertanje stvara ljubomoru - pogled Hane

Post Roditeljstvo

Anksioznost i terapija prevencije ekspresije i reakcije (ERP)

Post Više o tebi

Asocijacije američke psihološke asocijacije: Anderson, glumac i farberman

Post Poremećaji ličnosti

4 strategije za ljutito i anksiozno u ljubavi

Post Depresija

Donesite mi čekić za sankanje: depresija kao bes se okrenula unutra

Post Poremećaji ličnosti

Na 4 načina narcisoidi reaguju na naše granice