Zašto vojska ne može da dobije pravo na prevenciju samoubistva | BA.Superenlightme.com

Zašto vojska ne može da dobije pravo na prevenciju samoubistva

Zašto vojska ne može da dobije pravo na prevenciju samoubistva

Prošlog petka, generalni inspektor Ministarstva odbrane objavio izvještaj pod nazivom Suicide događaja Izvještaj o procjeni kvalitete podataka. Nisam imao pojma što je procjena je oko, ali ja sam posvećen prevencije samoubistva i zaintrigiran podataka, tako sam dao izvještaj 100 stranica za čitanje.

Kada je aktivan član uslugu izvršio samoubistvo ili pokušaja samoubistva, samoubistva Event Report je sastavio. U izvještaju je istragu o samoubistvu i okolnosti koje su dovele do toga. To je neka vrsta psihološke obdukcije koja bi trebala osigurati vojni lideri pouzdane informacije o faktorima rizika samoubistva koje će pomoći u osmišljavanju djelotvornih naporima prevencije samoubistva.

load...

IG je odlučio da istraži kako se Suicide Event izvještaji sastavljeni nakon pronalaženje veliki broj "Ne znam / podaci nedostupni" odgovori na pitanja u Godišnji izvještaj 2016. - posljednje godine na raspolaganju. Ovdje su pitanja koja su dobila najviše "Ne znam / podaci nedostupna" Odgovora:

Pomislili biste da su među najvažnijim pitanjima u određivanju zašto neko izvršio samoubistvo. Dakle, zašto ne bi i ljudi dobio završiti ove izvještaje odgovore na ova pitanja?

Ispada da dok je IG je pokušavao da odgovorim na to pitanje je otkrila još jedan "naročito ozbiljan problem za prevenciju samoubistva koji je predstavljao značajan i specifična opasnost za javno zdravlje i sigurnost."

load...

Šta je to problem? Izgleda da je Ministarstvo odbrane nije dijeljenje medicinsku dokumentaciju i informacije zdravstveni nadzor sa Upravom veterana u svrhu prevencije samoubistva. Ovo je velika stvar, jer je VA veterana / Military krizna linija je primarni kriza linija ne samo za veterinara, ali i za aktivne u penziji i rezervista usluga. Prošle godine je odgovorio na više od 3.300 poziva.

Naravno, VA ima medicinsku dokumentaciju veterinara to brine. Međutim, kada je u aktivnoj službi, u penziji ili rezervista poziva krize linija, Krizni štab linije nemaju pristup medicinskim ili mentalno zdravlje povijest sagovornika. Oni ne znaju šta - ako ih ima - lijekova na recept pozivatelja ili je bio.

"Znajući faktora rizika medicinski samoubistvo je od ključne važnosti za krizna Line osoblje za obavljanje procjene rizika i da donose odluke koje se odnose na odgovarajuće intervencije," IG napisao u izvještaju.

Ovo takođe znači da osoblje Kriznog linija nije u mogućnosti pružiti isti nivo koordiniranog brige za članove usluga kao što su dostaviti veterinara u Upravi za zaštitu zdravlja veterana.

IG preporučila DOD informacije udio zdravstvene zaštite sa VA identifikacije izvora podataka i razvija proces dijeliti te informacije.

Prvog zamjenika za podsekretara odbrane za kadrovske i spremnosti ponudio zapanjujući Dilbertian odgovor, rekavši da je "preporuka je preuranjen i da olakša poboljšanje zahtijeva pažljivo razmatranje šireg pitanja razviti holistički pristup za poboljšanje performansi, gdje je to potrebno."

Drugim riječima, "Meh, mi ćemo razmisliti o tome."

IG, zvučeći kao štriklirao kao IG je dozvoljeno da bude u izvještaju, napomenuti da je podsekretar ponudio "nikakav plan ili vremenski okvir za dijeljenje relevantnih podataka sa vojnog kriznog Line", a podsjetio je čitač su prenijeli svoja zabrinutost viši rukovodstvo u Domu zdravlja Agenciji odbrane na 27 Jan 2017 i upoznao viši liderstvo u Kancelariji podsekretara odbrane za kadrovske i spremnost 18. Aprila 2017. Godine.

"Ovo Utvrdili smo kao posebno ozbiljan problem za prevenciju samoubistva koje su zahtijevale akciju" IG napisao, dodajući da je "dodatne komentare su potrebne da opisuju konkretne akcije za zdravstvo Agencija odbrane će se ostvariti ove preporuke."

Sretno s tim.

Ono što me zapanjuje u vezi ove nevolje je da imamo posla s vojskom - koja ima neke od najnaprednijih komunikacijskih sistema na planeti. Mislim, momak u sjedištu CIA-e u Langley, Virginia može reći trut pola sveta kada na vatru rakete.

Dakle, ti kažeš da ne može dijeliti neke medicinsku dokumentaciju? Nije baš da je to ilegalno. U 2008. Godini Narodne odbrane Authorization Act zapravo potrebna DoD i VA na "ubrzati razmjenu informacija zdravstvene zaštite."

Zovi me naivna, ali sam pretpostavio da je zdravstvena agencija za odbranu i VA razgovarali međusobno i dijele ovakve informacije. Zašto bi ti čak i stvoriti sistem koji ne dozvoljava i ohrabriti ovo?

Posebno kada je mogao spasiti živote onih koji štite naš je.

 

 

 

 

 

load...

Povezane vijesti


Post Depresija

Jessie close: šampion dual-dijagnoze

Post Depresija

Moja depresija mrzi c-reč

Post Depresija

Masakr tvrđave: sekundarni posttraumatski stresni poremećaj ili džihad?

Post Depresija

Depresija: šta ima poniznost s tim?

Post Depresija

Razumijevanje mentalnih bolesti u zemlji prilike

Post Depresija

Sve manija, sve vreme

Post Depresija

Depresija i aromaterapija: haljina jasmin

Post Depresija

Šta me je žena sa alsom naučila o depresiji

Post Depresija

Depresija: odsustvo zahvalnosti

Post Depresija

Materinstvo i depresija

Post Depresija

Koliko je dovoljno snega - previše kada imate depresiju

Post Depresija

Javna politika mentalnog zdravlja: zdrav razum i nauka