3 znakove imate emocionalno zanemarljive roditelje | BA.Superenlightme.com

3 znakove imate emocionalno zanemarljive roditelje

3 znakove imate emocionalno zanemarljive roditelje

Wendy odvezao od svojih roditelja kuću osjećaj prazni. Dvoje djece su se borili na zadnjem sedištu, ali ona jedva primijetio. Bila je zaokupljena. U glavi je da ide preko i zbog onoga što se dogodilo, pokušavajući da shvati to.

Wendy je otišao do kuće njenih roditelja da im kaže da je bila odvajanje od svog muža Davida. Evo kako da je:

"Gdje je David?" Wendy majka pitao kada je ušla u kuću sa svojom djecom u tow.

"Zdravo, mama i tata, moram razgovarati s tobom na trenutak", Wendy, odgovorio je teško kad je sela na stolicu da prenese da postoji neka gravitacija na temu. 

"Šta ima? "Wendy otac osorno je rekao kako je seo, podigao novine i počeo da ga pregledate. Wendy majka je rekla: "Oh! Moj Bože, samo sam u procesu pokretanja rublja. Vratiću se."

load...

Kao Wendy čekao svoju majku da se vrati i obratiti pažnju, 37 jadnim minuta prošlo. Za to vrijeme, ona je nastavila da se osjećaju sve više neugodno govori o ovom ozbiljnom pitanju sa svojim roditeljima. Sjedeći u kuhinji čini dosadni čavrljanje s njom prgav oca, ona je nastavila da se osjećaju sve više i više zapuštena, i sve više i više sam.

***

Bilo bi mnogo lakše ako emotivno nemaran roditelji nosio znak oko vrata. I iako su mnogi emotivno nemaran roditelja, ako su očigledniji, kao što su narcisoidni, autoritarni ili zavisni roditelji, može biti daleko lakše identificirati od Wendy, većina emocionalno nemaran roditelji su uglavnom dobro značenje. Oni žele da budu dobri roditelji, ali oni jednostavno ne znam šta da radim. Oni ne znaju da im je potrebno za provjeru njihove djece emocije, ili kako se to radi.

load...

Evo najvažnije: nije bitno da li su tvoji roditelji su dobronamjerni ili ne. Efekat CEN je isti. Vi ste još uvijek emotivno zanemareni. I najvjerojatnije, i dalje su.

3 Znaci You Have Emocionalno Nedovoljno Roditelji

  1. Osećate neugodno kada bilo šta vezano za emocije nastaje između vas. Neki CEN roditelji su neugodno samo o određenim osjećaje. Na primjer, oni mogu biti sasvim u redu sa bilo sretna ili optimistična, ali se vrpolji ili promijeniti temu ako nešto bolno ili tužni, toplo ili ponude ili konfliktni iskrsne. Konverzija može biti istina: tvoji roditelji su udobne samo ljutnju, i pozitivna osećanja su zabranjeni. Međutim, u mnogim CEN domovima, bilo izražavanje emocija oseća jednostavno, očito pogrešno.
  2. Osećate nejasno razočaran, ili izneveriti (možda miješati sa drugim emocijama) nakon najviše interakcije s njima. Potrebno je vrlo prirodno, normalno dio svog ljudskog mozga da se oseća vidi, poznata i potvrđena od strane vaših roditelja, ali to je uglavnom izvan vaše svijesti. Kada tvoji roditelji to ne bilo koje od tri vitalne stvari: vidjeti, znati, ili potvrditi te, da je dio mozga se čini. Ako ne shvataju ovaj proces se događa, možda čak i osjećati krivim za osjećaj razočaran u svojim roditeljima.
  3. Tvoji roditelji redovno rade male stvari koje pokazuju oni baš i ne poznajem. Oni mogu reći nešto što oni žele za tebe, ali izgleda potpuno izvan skladu sa ko si; daju ti poklone koje ne želite ili trebate, ili kartice koje su upražnjena ili oni još uvijek nemaju poimanje svoj posao, ili druge važne aspekte vašeg života "off".; oni MIS-predviđaju ono što će učiniti, ili ono što želite, ili kako ćete osjećati o stvarima.

Zašto to pomaže da zna

  • To nije tvoja krivica After All. Nisam vidio ljudi skloniji samooptuživanja od onih koji su odrasli s CEN-a. Mislim da je to zato što kad je objašnjenje za tvoje osjećaje je tako nedostižan i nepoznate, prirodno pretpostaviti da ste u pravu. Kada ste upoznati sa CEN u vašem odnosu sa svojim roditeljima, vi ste na rizik za kriviš sebe za osjećaj razočaran, za izbjegavanje tvoji roditelji, ili čak nisu sretniji ili više zahvalan na njih.
  • Validacije. Jednom kad shvatite što je nestao u vašem odnosu sa svojim roditeljima svih ovih godina, i konačno shvatiti da to nije tvoj izbor ili ti kriv, se osjećate odmah potvrđena. Ovaj problem je stvaran. Osećanja ne bitno. I to je normalno i prirodno da propustiš ono što niste dobili: Istina emocionalnu vezu i Attunement od roditelja. Sada možete početi da sebe i svoje emocije kao valjane liječiti. Vi više niste nevidljivi.
  • Vrata za oporavak je otvoren. Sada možete biti u stanju da razgovaraju sa svojim roditeljima o tome što stvarno nije u redu. Ali čak i ako ne možete, to je u redu. Možete početi da hoda put da zaraste sebe. Usmeravanjem vašu pažnju prema unutra, umjesto van svima i sve ostalo; vrednujući i slušanje najvitalnijih sistem povratne informacije, svoje emocije; od namjerno preuzimanje rizika produbiti vaš odnos. Sada možete vidjeti da je vrijeme da zaraste.

Često Childhood Emocionalno zanemarivanje je kriv niko nije. To je emocionalna slijepa mrlja koja je tiho prenosi s generacije na generaciju.

Ako, kao što su Wendy gore, odgajale su emotivno nemaran roditelji, onda znate sve previše dobro kako je to biti nevidljiv. Sada je vrijeme da saznate kako je to se vidi. Sada ćete naučiti kako je to biti u potpunosti, duboko živ i, u isto vrijeme u potpunosti, duboko, sebe.

Efekti CEN može biti teško vidjeti u sebe. Pozivam vas da CEN Upitnik. Slobodno je.

Pazi za svoju novu knjigu, Running on Empty Nema više: Pretvorite vaš odnos sa svojim partnerom, tvoji roditelji i Vaša djeca, dostupan u novembru. To je napunjeno informacije o tome kako promijeniti (ili se bave) svoj odnos sa svojim emotivno nemaran roditelja.

load...

Povezane vijesti


Post Poremećaji u detinjstvu

5 malo poznatih obeležja psihološki zdravog čoveka

Post Poremećaji u detinjstvu

Sretni dan očeva, emocionalno zanemarujući tata

Post Poremećaji u detinjstvu

Koristite samo-praćenje da biste promenili svoj život

Post Poremećaji u detinjstvu

Iznenađujuća i uobičajena prepreka za sreću

Post Poremećaji u detinjstvu

3 načina empatije može biti opasno

Post Poremećaji u detinjstvu

Četiri koraka za lečenje praznih osećanja

Post Poremećaji u detinjstvu

Da li je strah od odbijanja vladajući svoj život?

Post Poremećaji u detinjstvu

Odnesite ovih deset koraka bliže vašem odraslom detetu

Post Poremećaji u detinjstvu

Ono što vam niko ne govori o poremećajima ličnosti

Post Poremećaji u detinjstvu

3 iznenađujuće stvari o kojima će biti srećno

Post Poremećaji u detinjstvu

3 najefikasnija načina da maksimizirate svoju sreću

Post Poremećaji u detinjstvu

3 ozbiljne greške koje verovatno učinite sa svojim emocijama