6 koraka da dođete do svog emocionalno nedostupnog partnera | BA.Superenlightme.com

6 koraka da dođete do svog emocionalno nedostupnog partnera

6 koraka da dođete do svog emocionalno nedostupnog partnera

Šta znači pojam "emocionalno nedostupan" znači za vas? To je termin koji je bacio oko mnogo, ali to ne mora nužno značiti isto za sve.

Da li ste ikada bili u vezi ili braku sa nekim ko ti mislio da je emotivno nedostupan? Je li bilo koji prijatelj ili ljubavnog partnera ste ikada opisali ovaj način?

Termin, po mom mišljenju, nosi neke ironije. Jer ako ste zaista emotivno nedostupni, to će biti vrlo teško razumjeti značenje te riječi. Drugim riječima, to stvarno pomaže da bude emocionalno na raspolaganju ako želite da shvate šta znači biti nedostupan.

load...

Mnogo toga ima veze s tim kako se osoba bavi sa svojim emocijama. Ovo obično se vraća kako su emocije tretirati kao dijete. Da li tvoji roditelji primetili ono što se osjećala dovoljno vremena? Jesu li pitati? Da li su me šta ste osećali i šta ti treba, i daju sve od sebe da zadovolji vaše istinske potrebe? Jesu li uspjeti?

Iznenađujuće, to je manje važno da li tvoji roditelji pokušali. Ono što je zaista važno je da li ili ne oni uspjeli. Ako tvoji roditelji nisu bili u mogućnosti, iz bilo kojeg razloga, primjetiti i odgovoriti na vaše osjećaje i zadovoljiti vaše emocionalne potrebe, onda ste na rizik da bude emocionalno nedostupan odraslih.

Evo zašto. Kada osjećaje djeteta i emocionalne potrebe tretiraju kao da su bitno, da dijete dobije glasno i jasnu poruku: "Vaša osjećanja su pravi, a oni bitno." To ohrabruje dijete da obrati pažnju na svoje emocije, i uči ga kako da upravljanje, ekspres i koristiti ih tokom svog života. Je, i obratno. Kada su emocionalne potrebe djeteta tretira kao da to nije bitno, poruka da je dijete, "Vaša osjećanja ne bitno."

Dijete koje dobije ove poruke neće biti svestan toga i neće se setim. To je zato što obično nikada nije otvoreno izjavio; to je bila subliminalne poruke isporučuje nedostatku odgovora i validaciju od roditelja. Ali to dijete će primiti, kao djeca. Ona će potisnuti svoje emocije prema njima daleko guranje, tako da oni neće smetati njene roditelje ili sebe.

Godinama kasnije, u odnosima, to dijete će i dalje nemaju pristup svojim emocijama. Da bi njegovi prijatelji ili ljubavnog partnera on može izgledati teško povezati s. Drugi mogu vidjeti njegove dubine i kvalitete, ali imaju problema ga sustiže.

Ovdje su neke od pritužbi koje sam čuo od raznih pacijenata o njihovim emotivno nedostupan dečko, djevojka, suprug ili supruga:

load...

"On je samo gasi i odbija da razgovara sa mnom kada postoji problem."

"Ona je sjajna osoba, ali ona mi ne govori ono što joj je potrebno ili osjeća."

"Znam da me voli, ali ja ne mogu osjetiti ljubav od njega."

Ako se identifikuju sa ovom opis "emotivno nedostupan", ne očajavajte. Postoje rješenja za ovaj problem. A rješenje leži na vama. Rješenje je da stupi u kontakt sa svojim osjećaje, prihvatiti ih i koristiti ih. Zvuči jednostavno, ali nije. To je proces koji zahtijeva svrha i truda i rada. Ali to se može uraditi.

Ako se, s druge strane, vi ste u vezi sa nekim ko je emotivno nedostupan, vi ste u još težoj mjesto jer je lakše promijeniti sebe nego da ubedi nekog drugog da promijeniti. Međutim, postoje nečega koje možete učiniti.

Šest koraka za Vaše emotivno nedodirljiv Partner:

  1. Izrazite mu / joj da je nešto muči.
  2. Objasniti što se osjećate nedostaje u odnosima (emocionalna veza i komunikacija).
  3. Reci mu da nije on kriv, da je to samo zbog njegovog djetinjstva.
  4. Objasnite da postoji način da se oporavi od njega.
  5. Ponudite vašu podršku.
  6. Ostalo je do njega.

Da biste saznali više o tome kako pristupiti, express, udio i koristiti svoje emocije, posjetite EmotionalNeglect.com, ili vidi knjigu, Running on Empty.

load...

Povezane vijesti


Post Poremećaji u detinjstvu

Četiri najveća psihološka otkrića 2017

Post Poremećaji ličnosti

Lou gehrig kao medicinski riluzol za bipolarnu depresiju

Post Više o tebi

3 vještine koje možete naučiti da efikasno iskoriste stres

Post Poremećaji odraslih

Testiranje droga: nije uvek čitav odgovor

Post Roditeljstvo

Nazad u školu sa opsesivno-kompulsivnim poremećajem

Post Dobro zdravlje

Emocionalna zloupotreba i vaš partner sa Borderline poremećajem ličnosti

Post Slavnost

Šta se dešava sa mozgom izzie Stevens?

Post Poremećaji odraslih

Kroz staklo: socijalna anksioznost i samoposluživanje

Post Više o tebi

3 savjeta za roditeljstvo za podizanje emotivno inteligentne dece

Post Poremećaji odraslih

Moć verovanja: zašto imaš upravo ono što treba da zarastiš

Post Svakodnevna kreativnost

Kako stvaram: pitanja i odgovore s pisacom anna lovind

Post Više o tebi

4 stepen metode za prevazilaženje anksioznosti