Šest znakova sociopata | BA.Superenlightme.com

Šest znakova sociopata

Šest znakova sociopata

Da li znate bilo sociopata?

Šanse su, vaš odgovor je: "Samo na TV-u." A velike su šanse da ste u pravu.

Prikaz medija u sociopata je zapravo više karikatura psihopata. Tony Soprano, Hannibal Lecter, Dexter Morgan. Sve izgleda da uživaju kršenje zakona, i ubijanje ljudi.

Ali u stvarnosti, postoji druga vrsta sociopata što je daleko više zastrašujuće. Ovo bi mogla biti tvoja tetka, tvoj otac, ili predsjednik vaše škole roditeljskog organizacije. Oni izgledaju poput nas, oni se ponašaju kao i mi, i oni hodaju među nama neotkriven. Ali zapravo, oni nisu kao mi na sve.

load...

Postoji jedna osnovna razlika koja određuje sociopata osim od svih ostalih. Ta razlika je savjest. Je sociopata nema krivice.

U 2005. Godini, psiholog Martha Stout napisao revolucionarnu knjigu Sociopath Next Door, u kojem je tvrdio da je 1 u svakih 25 običnih Amerikanaca tajno nema savjesti.

Da, to je zastrašujuća pomisao, pogotovo jer savjest nije vidljiva, a može se lažirali. Da bi bilo još teže, sociopata su odlični glumci. Istraživanja pokazuju da su sociopati nemaju osnovne emocije kao što su ljubav, toplinu, istinska bliskost, ili odgovornost.

Ali oni znaju šta krivice, pažnjom i ljubavlju izgledaju, i kako ih prikazati. Istini za volju, stručnjaci čak mentalno zdravlje imaju veoma teška vremena identifikaciju sociopata. Oni su često u zabludi za narcisoidni ili borderline poremećaja ličnosti.

Generalno, postoji određena preklapanja između ove tri glavne vrste ličnosti. Ali zapravo su svi oni sasvim drugačiji jedni od drugih. Pogotovo jer ljudi sa narcisoidna i graničnim ličnosti su u stanju da oseća krivim.

Pa kako znaš ako imate posla s sociopata? Srećom, postoje neke velike markeri za gledanje za.

Šest Znakovi sociopata

 1. Ponaša u teškim i / ili bolno načine, a onda očekuje da nema reakcije; da se ponašaju kao da se nikada nije dogodilo.
 2. Manipulira drugima, bilo sa klupe ili direktno.
 3. Tretira vam različito u različitim trenucima ili u različitim danima, bez ikakvog razloga.
 4. Leži lako kada je potrebno da se sama slobodan.
 5. load...
 6. Eksterno krivicu. Je sociopata ne preuzmu vlasništvo ili krivi za svoje greške ili nedjela.
 7. S vremena na vrijeme, čini se da zapravo uživaju u manipulaciju i / ili boli drugima.

Da li znate nekoga ko se uklapa u ovaj profil ili ne, sigurno se pitate, kako biste bili sigurni da se ne tretira na ovaj način. Dakle, ovdje su neke smjernice za brigu o sebi oko osobe koja sumnjate možda sociopata.

Četiri koraka da se zaštitite

 1. Budite na oprezu u svakom trenutku. Znam šta se može, a ne očekivati ​​od sociopata.
 2. Izbjegavajte da ta osoba za emocionalnu podršku ili savjet. Biti ranjiv na ovaj način otvara te da se povredi.
 3. Zamislite granicu između sebe i sociopata. Formiraju sliku u vaš um. Izgraditi zid koji možete vidjeti u vašoj mašti da vas štiti. Sve što sociopata kaže ili da je boli previse ovaj imaginarni zid.
 4. Ne izgovore za sociopata. Umjesto toga, da je odgovoran za svoje postupke. Jači i usmjeriti se nalazite, manje sociopata će pokušati iskoristiti od vas.

Specijalni Slučaj sociopatskom matične

Od svih šteta sociopata može učiniti, mislim da je najgore na svoju djecu. Djece koju su odgojili sociopata odrastaju osjećaj, na nekom nivou, Unlovable. Ovo je prilično neizbježan rezultat potrebe roditelja koji je nesposoban za osjećaj istinske roditeljske ljubavi. Dijete nema pojma da mu je roditelj nesposoban, i naravno pretpostavlja da je njegov nedostatak lovability je problem. I nekoliko stvari su duboko bolno za ljudsko biće kao osećaj Unlovable.

Problemi djeteta u sociopata se dodatno komplicira činjenica da gotovo niko ne želi da veruje da je njegova majka ili otac je sociopata. To daje sociopata roditelja još više snage. Čak i kao odrasli, sin i kćer će vjerojatno osjećati ugodnije vjerujući da je njihov sociopata roditelja misli dobro, pokušava joj je najteže, a zapravo ih voli.

load...

Iako je ovo iskrivljavanje istine oseća bolje, to je zapravo prilično štetan. Općenito, manje razumijemo koji su naši roditelji zaista su, više moć koju imaju nad nama. Dakle, čovjek koji iskrivljuje pravu prirodu njegove majke, kako bi se osjećati bolje, je plaćati visoku cijenu.

Jedan dodatni korak za dijete od sociopata:

5. Uvijek podsjetiti sebe da nesposobnost svojih roditelja da te volim sve ima veze sa svoja ograničenja, i nema nikakve veze s tobom.

        STE simpatični.

Da biste saznali više o tome kako da se nose sa, i oporavi se od, efekti odrastanja sa emocionalno odsutni roditelj, pogledajte EmotionalNeglect.com i knjiga, Running on Empty.

load...

Povezane vijesti


Post Više o tebi

3 činjenice koje možda ne znate o freudu i njegovom najvećem poremećajima u defenziji pažnje

Post Poremećaji ličnosti

Latuda može promovirati gubitak težine

Post Roditeljstvo

Povratak priča o našim životima: svakodnevna narativna terapija za crtanje inspiracije

Post Depresija

Šta kupiti nekoga sa depresijom za praznike? Ništa

Post Svakodnevne veze

Da li se smeješ kada neko pada? Da li je teorija superiornosti ili činjenica života?

Post Tvoje tijelo

Kompleks adonisa: uvid iz stručnjaka za telo roberto olivardia

Post Više o tebi

Može li riblje ulje pomoći vašem mozgu - i bipolarni poremećaj?

Post Tvoje tijelo

Prihvatanje i poštovanje vašeg tela i zdravlja

Post Svakodnevne veze

Hiperseksualnost: simptomi seksualnog pažnje Deficit Disordermenta

Post Psihologija seksa

Homoseksualni identitet i povreda ranog života - razvoj

Post Svakodnevne veze

Muškarci i žene vozači: razlika između polova

Post Poremećaji u detinjstvu

8 osobina harizme - i kako ih imati