Sva anksioznost nije ista: 3 vrste, 3 rešenja | BA.Superenlightme.com

Sva anksioznost nije ista: 3 vrste, 3 rešenja

Sva anksioznost nije ista: 3 vrste, 3 rešenja

Maryann je pokrenuo majke koja je bila i emotivno intenzivna i nevolji. Sve preko svog detinjstva, Maryann je morao biti vrlo brižan i podržavajući prema njena majka u pokušaju da spriječi eksplozija.

Maryann je odrastao sa tendencijama na čađ, dati, i umiri duboko ukorijenjena u njenom karakteru. Ali ove karakterne osobine, bitne za preživljavanje mehanizme odrastanja, postao je ozbiljan problem za nju u njenom životu odraslih. Maryann je bio tako placater da ona nije uzeta ozbiljno na poslu. Drugima često je iskoristio nju. Maryann nije bio zadovoljan.

load...

Konačno, Maryann je odlučio da joj je bilo potrebno da se menja. Ona je odlučila da prestane smirivanja, stop slaže sa svima i svemu, i počnu da pokaže više kičmu. Ali to nije bilo lako. Svaki put Maryann je pokušao da govori za sebe da izrazi neslaganje ili potvrditi svoje potrebe, osetila intenzivna anksioznost doći nad njom.

U suštini, svi znaju iz prve ruke što to znači biti zabrinuti. Nekoliko među nama su pošteđeni ovog intenzivan osjećaj nelagode.

William James, koji se smatra ocem američke psihologije, opisao je svoj anksioznost na ovaj način: "užasna strah u stomaku... Osjećaj nesigurnosti života."

Od anksioznost je tako čest i problematičan, video sam dosta toga u svom radu kao psiholog. Jedna stvar koju sam primijetio je da svi anksioznost nije isto. Određene vrste anksioznosti imate određuje ne samo kakav je to osjećaj, ali i kako se treba tretirati i upravlja.

Tri Uzroci anksioznosti

1. Biologija: Istraživanja su pokazala da neke bebe su rođene sa anksiozno temperament. Bebe koje se posmatraju kao nervozan i reaktivne su vidjeli da odraste da bude nervozan i reaktivne odrasle; drugim riječima, zabrinuti beba preraste u anksiozno odrasle. Ova vrsta anksioznosti je genetski, i ima tendenciju da radi u porodicama.

Biologija, međutim, nije kazna za cijeli život anksioznosti. Prvo, zato što biološki anksioznost voskovi i opada tokom svog života, postaje problematično uglavnom u vrijeme tranzicije ili stresa. I drugo, zato što možete naučiti upravljati svojim biološkim anksioznosti.

Najbolje Tretmani: tehnike upravljanja Anksioznost ima u izobilju i efikasne. Najbolji način da ih nauči da pogledate kognitivna / ponašanja terapeuta. Anti-depresivno lijekovi su također vrlo čest i koristan tretman za biološku anksioznosti.

load...

2. Emotion: Ovo u suštini se svodi na to kako da rukujete osjećaje. Kada pritisnete svoje emocije dole ili potiskivati ​​ih, ne jednostavno nestati. Umjesto toga, oni i dalje tu, sahranjen. Potisnute i potisnuta osjećanja bazen zajedno ispod površine, i postane difuzni oblik anksioznosti. Ova vrsta anksioznosti izgleda dolaze i odlaze po volji. To postaje vaš glavni osjećaj. U principu možete naći sebe koji postoje u dvije države: vi ili anksiozni, ili ako ništa.

Najbolji tretmani: Najbolje rješenje za ovu vrstu anksioznosti je da se probije kroz zid između sebe i svoje bazen blokiranih-off emocije. Obratite pažnju na vaše osjećaje, dozvolite sebi da se osjećaju, naučiti kako ih staviti u riječi, kako upravljati i izraziti ih. Ovo možda zvuči kao puno posla, ali će postupno smanjiti anksioznost, i da će imati višestruke i druge pozitivne efekte na vaše zadovoljstvo život.

Za više informacija o ovoj vrsti anksioznosti, pogledajte A Secret Uzrok i Cure za socijalno Uznemiren.

3. Rast: Ovo je jedan od najmoćnijih, i još najmanje govorili, oblici anksioznosti. To je anksioznost koja je prirodno ugrađen u gotovo svakom koraku emocionalnog ili psihološkog rasta koje vas u životu. To je posebno intenzivna kada pokušavaš da se odreknu mehanizam preživljavanja koji ti treba u djetinjstvu (kao što je Maryann). Ova anksioznost nastaje kada ste na putu da zdrave promjene u sebe, i pokušava da vas povući unazad.

Svaki put Maryann pokušava napustiti naviku da joj je spasila život u djetinjstvu, njeno tijelo vrišti, "No-oooo!" To se postiže slanjem njena osećanja straha, da joj upozoriti da je ono što je otprilike da to je opasno.

Najbolji tretmani: Najviše pomoći strategija u upravljanju ovu vrstu anksioznosti jednostavno prepozna o čemu se radi. Kada možete prihvatiti da je to samo vaše telo Upozoravam vas protiv nečega što nije opasno, možete prihvatiti osjećaj, a zatim ga nadjačati. U situaciji Maryann, vitalni korak u nju procesa rasta uključuje ne daje u talasu anksioznost se osjeća, već puštajući da pere nad njom poput talasa; a zatim je važniji. To znači govori se uprkos tome. 

load...

Svaki put Maryann upravlja njen anksioznost na ovaj način, zaključno sa zdravim akciju, ona smanjuje moć njene anksioznosti a. Ona je u suštini reprogramiranja mozgu da priznaju da je novo ponašanje (govori se) nije opasan, ali adaptivni i zdrav.

Svako ljudsko biće, svaki dan prima poruke iz njegovog tijela.

Pobjeći!

Stop!

Budi miran!

Ne pokušavaj to!

Insistirati glasove anksioznosti.

Neću bježati od ovoga. Neću prestati. Ja ću govoriti. Ja ću pokušati da, morate reći nazad u anksioznost.

Prihvatite osjećaj, razumiju njegov uzrok, a možete preuzeti kontrolu nad ono što vas kontroliše.

Da biste saznali više o tome kako da razumiju, upravljanje i nadjačati svoje emocije, pogledajte EmotionalNeglect.com i knjiga, Running on Empty.

load...

Povezane vijesti


Post Roditeljstvo

Moj šizofrenički život: put ka oporavku od mentalnih bolesti

Post Više o tebi

3 savjeta za ponovno povezivanje sa porodicom

Post Svakodnevne veze

Da li ovaj čovek ima filofobiju ili strah da se zaljubi?

Post Poremećaji ličnosti

Srećan 2018. Zbogom narcizizam. Proslavljamo 500k stranice!

Post Svakodnevna kreativnost

Citati da inspirišu vaš kreativni proces i stvarno svoj život

Post Više o tebi

10 pitanja kako bi se izbjeglo pasivno-agresivno ko-roditeljstvo

Post Psihologija seksa

Kompulzivna masturbacija sa ili bez pornografije - skrivena strana seksa Pažnja Deficit Disorderment

Post Više o tebi

Cirkadijski poremećaj ritma spavanja: imate li abnormalni šablon spavanja?

Post Poremećaji ličnosti

Kumulativni efekat narcističkog zlostavljanja

Post Svakodnevne veze

Prednosti i slabosti hipnoterapije

Post Svakodnevne veze

Svesnost za seksualni duh: 5 vežbi

Post Više o tebi

Tehnologija 4 načina može uništiti vašu vezu