Tri znakova ste u emotivno zanemarljivoj vezi | BA.Superenlightme.com

Tri znakova ste u emotivno zanemarljivoj vezi

Tri znakova ste u emotivno zanemarljivoj vezi

Da li postoje problemi u vašem odnosu, ipak rijetko se boriti?

Da li se osećate usamljeno?

Kada imate problem, prva je osoba koju želite da razgovarate sa nekim drugim od vašeg partnera?

  • Borba

Zašto je nedostatak bori potencijalni znak emocionalne zanemarivanja? Začudo, često je to parovi koji se bore najmanje koji su u većini problema. To je zato što borba zahtijeva spremnost da ospori jedni druge, sposobnost da trpi bijes (vlastite i vašeg partnera), a neki element emocionalne veze.

load...

Emocionalnu vezu, suprotno od emocionalnog zanemarivanja, ne čine samo pozitivne osjećaje kao što su toplina, naklonost i ljubav. To je također od mogućnosti da toleriše sukobu jedni s drugima, a povjerenje da vi kao par mogu dobiti ljut i uznemiren, udio teške riječi, i doći do druge strane netaknuta.

A spremnost da se bore je spremnost da dijele bolne emocije. I to je znak emocionalne veze.

  • Usamljenost

Nema osjećaj usamljenosti i gore od toga iskusio unutar odnosa. Osećaj je strašno da se osjećaju sami kad si s nekim. I usamljenosti je jedan od najvećih znakova upozorenja emocionalno nemaran par.

Možete imati odnos koji čini velike, sa partnerom koji ima dobar smisao za humor, zajedničkih interesa, dobar posao i vrste prirode, ali i dalje osjećati sami.

To se događa kada se vaš odnos sa svojim partnerom je dobro na površini, ali mu nedostaje emocionalna supstanca. Emocionalnu vezu je temelj odnosa. Kada je slaba, odnos ima prazninu na njega. To može potrajati dvije osobe godine da vide prošlost njihove dobre površinu veze i shvatiti ono što je ispod nedostaje.

  • Podrška

Da se nađete pomoću prijateljima ili obitelji da "popunite" za vašeg supružnika kad je potrebna podrška? Ako je tako, da li je to zato što vaš supružnik zar ne? Jer je ona često kaže pogrešnu stvar? Jer nisi siguran da će briga?

U neposrednoj blizini, povezan, non-nemaran brak, vaš suprug će biti prva osoba koju želite da kažete kada stvari krenu loše, ili kada se dogodi nešto veliko.

load...

Jedan od ključnih pitanja na zapitajte se: Da li ona želi da bude prva osoba? Ako ne mislim tako, ovo je znak drugih problema u braku. Pozivam vas da terapeuta vješt para, i uvjerite se vaš partner da idem sa tobom.

Ako mislite da je vaš kolega ne želi da bude svoj go-do osobe, onda problem može biti jednostavno da on ne zna kako da se ta osoba za vas. To je stvar sposobnosti, a dobra vijest je da se ove vještine mogu naučiti.

Četiri koraka do Heal emotivno Nedovoljno Veze

  • Dajte sve od sebe da identifikuju, kao što je izričito moguće, vrstu emocionalne zanemarivanja u vašem odnosu. Ako je potrebno, razgovarati s prijateljem ili terapeut za pomoć sortiranje ga. Stavite problem u riječi za sebe, tako da ćete biti u mogućnosti da to objasniti svom partneru kada budete spremni.
  • Razmislite o svom doprinosu problem. Kako emotivno svjesni i vješti ste vi? Možda će vam biti djelomično odgovoran? Šta ste spremni učiniti da popravim ovo?
  • Pronaći način da kaže svom partneru da postoji problem. Učinite to uz punu svijest o značaju poruke. To znači uzimanje veliku brigu s njim. Koristiti riječi kao što su:

"Ja sam sretan u našem odnosu na neke vrlo važne načine, ali još uvijek izgleda kao da nešto nedostaje."

"Pročitao sam članak o odnosima koji je pogodio kabla sa mnom. Hoće li ga pročitati za mene, i javite mi ako imate reakciju na to previše? "

"Jeste li znali da ne bore u vezi nije nužno dobra stvar?"

"Volim te toliko, a ja želim da budemo još bliže. Hoćete li raditi na ovo sa mnom? "

load...
  • Bez obzira na to koliko vaš partner odgovara, početi raditi na sporazum o jačanju vlastite emocije vještine. Što više shvatiti svoju osjećaje i da su u stanju da identifikuju, ime, udio, tolerirati i rad kroz njih, bolje opremljene ćete biti pružiti emocionalnu povezanost za svog partnera.

Da biste saznali kako napraviti emocije vještine, i kako ih dijele u vezi, pogledajte EmotionalNeglect.com i knjiga, Running on Empty.

load...

Povezane vijesti


Post Poremećaji ličnosti

Koliko su preovladavaju autoimuni poremećaji kod bipolarnog poremećaja?

Post Više o tebi

25 citata koja će vam pomoći da se suočite sa vašim strahovima

Post Poremećaji odraslih

Sreća je unutrašnji posao: intervju s Sylvia Boorstein

Post Roditeljstvo

Da li ste vi omogućitelj?

Post Dobro zdravlje

88 razloga za sreću!

Post Svakodnevne veze

Kako 3 stilova vezivanja u detinjstvu utiču na vaš par odnosa? 1 od 2

Post Poremećaji ličnosti

Srećan 2018. Zbogom narcizizam. Proslavljamo 500k stranice!

Post Svakodnevna kreativnost

Kada vaš kreativni proces nije produktivan

Post Svakodnevna kreativnost

15 ideja za igranje i tapkanje u vašu kreativnost

Post Svakodnevne veze

Preporučene knjige za odrasle djece alkoholičara

Post Roditeljstvo

Ne radi se o panini: priči o opsesivno-kompulsivnom poremećaju i anoreksiji

Post Više o tebi

Antipsihotična zloupotreba u domovima za starateljstvo?