10 ideja za pronalaženje vašeg glasa | BA.Superenlightme.com

10 ideja za pronalaženje vašeg glasa

10 ideja za pronalaženje vašeg glasa

Ja sam u sred redizajna moje web stranice i stvaranje nove lokacije za prave nered (knjiga). Tako sam razmišljao puno o glas u zadnje vrijeme. Šta hoću da kažem? Kako želim da kažem? Koje slike će prenijeti ono što želim reći? Šta ja vjerujem? Ono što je jedinstveno mene? Ko sam ja?

Pronalaženje jedan glas je snažan za sve nas. Nije bitno da li želite pronaći svoj glas jer si bloger ili preduzetnik ili zato što si trener ili učitelj ili zato što želite da napravite veliku prezentaciju na poslu. Ili zato što jednostavno želite da se ponovo sa sobom. Drugim riječima, pronalaženje vaš glas nije rezervisan za pisce.

load...

Evo raznih ideja za pomoći vam da pronađete svoj glas:

  1. Pogledajte kroz časopise za riječi koje odjekuju s vama, na riječi koje samo u redu, kao da bi pripadaju u svoj lični rečnik (tj rečnik napisao vam za vas). Potražite slike koje ste također gravitiraju. Onda razmotriti šta te slike zapadne za oko. Kako se te slike povezati sa tobom?
  2. Journal svaki dan. Naravno, sve što radimo svaki dan sabere i napredak zahtijeva redovnu praksu. Ovo ne moraju biti "duboke" misli. Neka bude kao bez pritiska kao što možete. Izrezati svaki dan pisati o tome šta je na umu 10 minuta. Misli na svoje dnevnika sesije jednostavno upoznavanja sebe bolje.
  3. Pročitajte pisanje-i drugi 'pokupiti sve vrste pisanja, kao što su poezija, blog, časopis članaka, možda čak i knjige koje nikad ne bi obično čitati. Kao što čitate riječi drugih ljudi, imajte na umu ono što oseća poznato, ono što želite, ono što vam se ne sviđa, ono što osjeća kao kod kuće za vas. Napomena, takođe, kako se osjećate.
  4. Pokušajte na sve vrste glasova. Oponašaju svoj omiljeni pisci i njihove stilove pisanja. Oponašaju svoj omiljeni ljudi (koji ne pišu). Oponašaju njihova akcenti, geste, ličnosti, sklonosti i uvjerenja na stranici. Pokušajte sve na za veličinu kao što bi šešir ili komad odjeće. Ili misle o njima kao likovi u knjizi. Igrati pretvarati.
  5. Okupite svoj omiljeni stvari (knjige, odjeća, šalice za kavu, dragunlijama, ukrasi, slike), i pisati o njima. Zašto voliš te stvari toliko? Kako se te stavke uhvatiti dijelove ko si ti? Koji se ne uhvate dijelove ko si ti?
  6. Opišite svoj glas govori. Šta to zvuči kao? Pribilježiti kratak popis opisa ili slika. Izbjegavajte korištenje kritične jezika (npr "moj glas je odvratan"). Umjesto toga koriste neutralne deskriptora. Piši o svoj glas kao da ste opisali nekome ko ima da pokupi svoj glas iz gomile u užurbanom kafiću ili velika prodavnica za vrijeme blagdana.
  7. Razmisli o svim glasove koji vas inspirisati-vođe, poduzetnici, blogera, autori, umjetnici. Šta imaju zajedničko? Da li oni liče na svoj glas? Na koji način?
  8. Zapišite (bez cenzuriranja sebe ili pauziranje) kako god padne na pamet za svaku riječ: glasno; tiho; jak; sarkazam; glup; glas; stil; inspiracija; radost.
  9. Odgovoriti na ovih 10 pitanja. Ovo su neke od mojih omiljenih pitanja Todd Henry je vrijedan post: Šta vam daje se? Kao dijete šta si htela da budeš kad odrastao? Šta bi vas oduševiti? Ako je jedan dan, kako bi ga provesti?
  10. Potražite smjernice u svoj "praznine". To jest, pronađite svoj glas istražujući i grli tvoje nespretnosti. Koji su lične kvalitete koje vidite kao ograničenja i mane? Kako možete ih pretvoriti u jedinstven sredstva? U vašem stilu zaštitni znak? U ovom odličnom komadu umjetnika i kreativnost trener Melissa Dinwiddie akcija kako nekoliko pojedinaca kao što su koreograf Bob Fosse i kaligrafa Carl Rohrs-transformisao svoje doživljava slabosti u prednosti. Na primjer, ona piše:

Fosse je prepoznatljiv stil nije se pojavio iz vedra neba. U stvari, njegova posebno doprinosi su rođeni iz jaz između njegovih granica i postojeći kanon.

Oni pretvorio u koljenima i prstima, na primjer, došao iz Fosse kompenzaciju za svoje nedostatak birača.

Izlaznost je izraz za vani rotaciju nogu, što omogućava veću proširenje nogu, posebno kada podizanje je u stranu i pozadi. To je apsolutno temeljna za balet i klasičnog plesa, tako dobar odziv (tj što bliže 180 stupnjeva moguće) je visoko željena u klasičnoj plesačica.

load...

Fosse noge pretvorio u razočarao. Tip je imao loš odaziv, ali on nije dozvolio da ga zaustavi. Umjesto da popravi svoju mane, on je preuveličana svoju golub vrhom pogled u njegovu koreografiju.

...

Isto tako, on se koristi rukavice u svojim nastupima, jer mu se ne sviđa ruke.

Umjesto da se bore ili da teče od jaz, on je miniran, i to ga je dovelo do jedinstvenog stila koji su potresli plesne svijet za buduće generacije.

Pronalaženje glas je proces. A cjeloživotnog procesa. Možete se vratiti na gore ideje redovno. Jer mi mijenjaju i razvijaju. Rastemo. Otkrivamo. Mi smo ponovo otkriti. Mislim pronalaženja vašeg glasa kao avanturu možete preduzeti.

load...

Povezane vijesti


Post Svakodnevna kreativnost

Istraživanje oca i ćerke obveznicama kroz dokaze

Post Svakodnevna kreativnost

Istraživanje idealizacije majke u alici

Post Svakodnevna kreativnost

Kako stvaram: pitanja i odgovore s trenerom i pisacom hannah braime

Post Svakodnevna kreativnost

Kada vam unutrašnji kritičar spreči stvaranje

Post Svakodnevna kreativnost

Joy je u detalju

Post Svakodnevna kreativnost

Kako ćete dobiti najbolje ideje?

Post Svakodnevna kreativnost

Nepodnošljiva tuga u rupi za zecima

Post Svakodnevna kreativnost

Živimo kroz život poezijom

Post Svakodnevna kreativnost

Kreativnost i inspiracija: podstiče igranje s prošlošću

Post Svakodnevna kreativnost

Koristite kreativnost da biste prihvatili nesavršenost ili bar malo opustite

Post Svakodnevna kreativnost

Lady Gaga se udala za noćni video i transformaciju srama

Post Svakodnevna kreativnost

Jednostavno davanje: pomaganje drugima da se vide