15 kreativnih načina da provedete nedjelju | BA.Superenlightme.com

15 kreativnih načina da provedete nedjelju

15 kreativnih načina da provedete nedjelju

Kreativnost je snažan za sve nas. Možemo kanalisati naš bol u pisati pesmu, pevajući pesmu ili kreće naša tijela. Možemo kanalisati našu radost u pravi hranjivi obrok. Možemo smanjiti naše anksioznost od žurnalizovanje o našim brigama (i dolazi do rješenja). Možemo igrati crtanjem i doodling.

Možemo platiti bliže pažnju na ljepotu u ovom svijetu, i koristeći bilo kamera uhvatiti magiju kapi kiše, ili cvijet procvat. Možemo slušati da se pisanjem, koristeći naše ruke da stvori sve što nam je potrebno.

Možemo istraživati ​​kutke i pukotinama naše umove i srca. Ne možemo doći do sebe, svoje snove, želi znati i mnogo bolje želi.

load...

Ispod su 15 ideje za provesti tjedan povratka na svoju kreativnost. Pokušajte da ne sudim sebe na ono što ste kreirali. Umjesto toga, fokusirajte se na proces pisanja, doodling, brainstorming, i odluka. Fokusirajte se na eksperimentisanje, istraživanje i održavanje otvorenog uma.

 1. Nacrtajte svoje snove - kao autor i umjetnik Elle Luna, koji je proveo narednih 100 dana crtanje svoje snove svaki dan.
 2. Stvoriti play-knjigu za sebe ili voljene osobe.
 3. Napravite novi obrok - kao što je ove gljive-punjene pečeni sir. Yum.
 4. Draw Mandalas (što je zapravo koristan za smirivanje anksioznosti).
 5. Posjetite koristi knjižara (ili bilo knjižari). Zapišite svoj omiljeni kaznu. Snimite fotografiju od najčudnijih knjiga koje ste ikada vidjeli (možda je to čudno jer je naslov, predmet ili koricama).
 6. Provedite najmanje 10 minuta reaguje na ove upite u svesku, koji su autora i pisca Sarah Selecky: ". Napišite scena koja osjeća kao da gleda kroz zamagljeno staklo" "Napišite scenu koja počinje s linije," nisam mislio da ukrade njegov džemper. Samo ruke. "" Pročitaj prvu rečenicu od 5 kratkih priča 5 različitih autora. Onda pišu 5 prvim rečenicama svoje. " "Piši o svemu što je u džepovima vaš lik je danas." Možete se prijaviti ovdje kako bi dobili jedinstvenu pisanje brz svaki dan od Selecky. (Preporučujem ga.)
 7. Dobiti znatiželjan o svom okruženju. Zapišite pet pitanja koja imate o svom domu, biljke ili stabla u svom dvorištu, orijentir ste uvijek prolazi na putu do posla, ili čitav svoj grad. Zatim potrajati neko vrijeme da nauče odgovore.
 8. load...
 9. Odgovori na jedno od tih časopisa traži da bolje upoznaju sebe.
 10. Pen pesma o detaljima.
 11. Nacrtajte mesec svaki dan za sedam dana. Početi večeras.
 12. Uzmite na kućnom projektu.
 13. Stvoriti kolaž svega što vas inspirira. Slike. Reči. Ideje. Mislim na jedan način ćete prevesti da inspiraciju u vaš život.
 14. "Piši o trenutak doživjeli kroz vaše tijelo. Vođenje ljubavi, sprema doručak, odlazak na zabavu, koji ima borbu, iskustvo koje ste imali ili li zamisliti za svoj lik. Izostaviti misli i emocija, i neka sve informacije se prenose kroz tijelo i čula ", ~ Od Barbara Abercrombie je odlična knjiga udario u zid:. A Year pisanja vježbe, Prompts i citata koji će vam pomoći provaljivanja blokova i ostvarite svoje pisanje Ciljevi.
 15. Stvoriti glupo skicu.
 16. Posjetiti muzej. "Kupi razglednice radova želite. Napišite bilješke na poleđini o svom iskustvu rada. Mail ih za sebe." Volim ovaj tip, koji dolazi iz Danny Gregory knjige Kreativni Licenca: Davanje sebe dozvolu da bude Artist stvarno jesi.

Izaberite bilo koju aktivnost koja rezonira s tobom. Ili izazov sebe stvoriti svoju listu od 15 upite i projekata. Da li jedan svaki dan, počevši od večeras ili sutra ujutro. Happy stvaranje!

load...

Povezane vijesti


Post Roditeljstvo

Opsesivno-kompulzivni poremećaj i pamćenje

Post Svakodnevne veze

Kako zaustaviti sabotiranje sopstvenog uspeha

Post Dobro zdravlje

Mračni oblak: kada je vaš partner depresivan

Post Poremećaji odraslih

Svesnost i put doživotnog trezvenosti: intervju sa Billom Alexandrom

Post Više o tebi

9 načina da se nosi sa mentalnom bolesti

Post Depresija

Zašto delim moje iskustvo sa depresijom, bipolarnim poremećajem i alkoholizmom

Post Poremećaji ličnosti

Citati koji inspirišu životno umišljanje

Post Slavnost

Čitanje vikenda: joseph burgo, objašnjava naše odbrambene mehanizme

Post Slavnost

Keki Anthony je dosadan život pet godina kasnije

Post Više o tebi

Kriminal, posledice i mentalne bolesti

Post Psihologija seksa

Kennebunk: grad je izdao

Post Više o tebi

10 savjeta za visoko osetljive ljude