15 kreativnih načina da provedete nedjelju | BA.Superenlightme.com

15 kreativnih načina da provedete nedjelju

15 kreativnih načina da provedete nedjelju

Kreativnost je snažan za sve nas. Možemo kanalisati naš bol u pisati pesmu, pevajući pesmu ili kreće naša tijela. Možemo kanalisati našu radost u pravi hranjivi obrok. Možemo smanjiti naše anksioznost od žurnalizovanje o našim brigama (i dolazi do rješenja). Možemo igrati crtanjem i doodling.

Možemo platiti bliže pažnju na ljepotu u ovom svijetu, i koristeći bilo kamera uhvatiti magiju kapi kiše, ili cvijet procvat. Možemo slušati da se pisanjem, koristeći naše ruke da stvori sve što nam je potrebno.

load...

Možemo istraživati ​​kutke i pukotinama naše umove i srca. Ne možemo doći do sebe, svoje snove, želi znati i mnogo bolje želi.

Ispod su 15 ideje za provesti tjedan povratka na svoju kreativnost. Pokušajte da ne sudim sebe na ono što ste kreirali. Umjesto toga, fokusirajte se na proces pisanja, doodling, brainstorming, i odluka. Fokusirajte se na eksperimentisanje, istraživanje i održavanje otvorenog uma.

 1. Nacrtajte svoje snove - kao autor i umjetnik Elle Luna, koji je proveo narednih 100 dana crtanje svoje snove svaki dan.
 2. Stvoriti play-knjigu za sebe ili voljene osobe.
 3. Napravite novi obrok - kao što je ove gljive-punjene pečeni sir. Yum.
 4. Draw Mandalas (što je zapravo koristan za smirivanje anksioznosti).
 5. Posjetite koristi knjižara (ili bilo knjižari). Zapišite svoj omiljeni kaznu. Snimite fotografiju od najčudnijih knjiga koje ste ikada vidjeli (možda je to čudno jer je naslov, predmet ili koricama).
 6. Provedite najmanje 10 minuta reaguje na ove upite u svesku, koji su autora i pisca Sarah Selecky: ". Napišite scena koja osjeća kao da gleda kroz zamagljeno staklo" "Napišite scenu koja počinje s linije," nisam mislio da ukrade njegov džemper. Samo ruke. "" Pročitaj prvu rečenicu od 5 kratkih priča 5 različitih autora. Onda pišu 5 prvim rečenicama svoje. " "Piši o svemu što je u džepovima vaš lik je danas." Možete se prijaviti ovdje kako bi dobili jedinstvenu pisanje brz svaki dan od Selecky. (Preporučujem ga.)
 7. Dobiti znatiželjan o svom okruženju. Zapišite pet pitanja koja imate o svom domu, biljke ili stabla u svom dvorištu, orijentir ste uvijek prolazi na putu do posla, ili čitav svoj grad. Zatim potrajati neko vrijeme da nauče odgovore.
 8. Odgovori na jedno od tih časopisa traži da bolje upoznaju sebe.
 9. Pen pesma o detaljima.
 10. Nacrtajte mesec svaki dan za sedam dana. Početi večeras.
 11. Uzmite na kućnom projektu.
 12. Stvoriti kolaž svega što vas inspirira. Slike. Reči. Ideje. Mislim na jedan način ćete prevesti da inspiraciju u vaš život.
 13. "Piši o trenutak doživjeli kroz vaše tijelo. Vođenje ljubavi, sprema doručak, odlazak na zabavu, koji ima borbu, iskustvo koje ste imali ili li zamisliti za svoj lik. Izostaviti misli i emocija, i neka sve informacije se prenose kroz tijelo i čula ", ~ Od Barbara Abercrombie je odlična knjiga udario u zid:. A Year pisanja vježbe, Prompts i citata koji će vam pomoći provaljivanja blokova i ostvarite svoje pisanje Ciljevi.
 14. Stvoriti glupo skicu.
 15. Posjetiti muzej. "Kupi razglednice radova želite. Napišite bilješke na poleđini o svom iskustvu rada. Mail ih za sebe." Volim ovaj tip, koji dolazi iz Danny Gregory knjige Kreativni Licenca: Davanje sebe dozvolu da bude Artist stvarno jesi.

Izaberite bilo koju aktivnost koja rezonira s tobom. Ili izazov sebe stvoriti svoju listu od 15 upite i projekata. Da li jedan svaki dan, počevši od večeras ili sutra ujutro. Happy stvaranje!

load...

load...

Povezane vijesti


Post Svakodnevna kreativnost

Stvaranje svog životnog manifesta

Post Svakodnevna kreativnost

Uhvatite detalje o našim danima

Post Svakodnevna kreativnost

10 kreativnih uputstava za trenutnu dozu pozitivnosti

Post Svakodnevna kreativnost

Kreativno živeo do 2018

Post Svakodnevna kreativnost

Kada kreativni proces postane grub, ti podsjetnici mogu pomoći

Post Svakodnevna kreativnost

Još 21 popunite prazne upute za istraživanje u vašem časopisu

Post Svakodnevna kreativnost

O samopouzdanju i kreativnom procesu

Post Svakodnevna kreativnost

Sakrivena moć kreativnosti

Post Svakodnevna kreativnost

Realni portret o braku: deca su u redu

Post Svakodnevna kreativnost

Još 10 načina da se otkrijete

Post Svakodnevna kreativnost

Citati da inspirišu vaš kreativni proces i stvarno svoj život

Post Svakodnevna kreativnost

Moć novinarstva - i kako možete početi