Biro za prilagođavanje: ustvari, zaista ljubav osvaja sve | BA.Superenlightme.com

Biro za prilagođavanje: ustvari, zaista ljubav osvaja sve

Biro za prilagođavanje: ustvari, zaista ljubav osvaja sve

filma, Adjustment Bureau, posluje pod metafizičke ideje da je "Predsjednik" ima život plan za svakog od nas, zapošljavanje anđeli koji bismo bili sigurni da ostanemo na unaprijed odredio stazu. Iako je film dodirne na pitanja slobodne volje, sudbina i sudbina, ono što je posebno se ističe zaključi da prava ljubav osvaja sve, a osim toga aduti ništa drugo u životu vrijedan življenja.

David Norris (Matt Damon) je gore-i-dolaze političke nade koji vodi u plesačica Elise Sellas (Emily Blunt) uoči gubitka izbora za Senatu. (Došli smo da saznamo ovu priliku sastanku je dogovoreno od strane "tamo gore" da inspiriše David da pruži nezaboravan poraz govor). Njihova sudbonosni susret ima onostrane osjećaj da ga, osjećaj već znaju druge, što mnogi od nas prepoznaju kao ljubav na prvi pogled.

load...

Kako priča napreduje, David biva upozorio isključiti anđeli "Adjustment Bureau" koji mu je potreban da se zaustavi pohađa romansu sa Elise. Ono što je u kartama David je prilika - dobra prilika - eventualno osvajanje Predsjedništva i čuvanje svijetu (ni manje ni više), i za Elise, karijeru sa strašću, kao svjetski poznati plesač i koreograf. Međutim, rečeno mi je da ni jedna od njih će imati motivaciju da ostvare svoje potencijale treba da razvijaju i nastaviti svoju vezu.

U alternativnom scenariju, Elise će završiti kao balet nastavnik za šest godina starosti. Što se tiče Davida, sudbina Do tog trenutka je izazvalo smrt svih članova njegove porodice, posebno u cilju da je njegov politički motivi proizlaze iz želje da se ne osjećati sami i da žive od aspiracije svog oca. Zajedno, David i Elise će imati dovoljno zadovoljstvo jedna drugoj, tako da neće morati da traži nešto drugo u vanjskom svijetu, niti samoaktualizovanje ili individuate.

Na kraju, ovaj film je još jedan vozilo za fantazije romantične ljubavi. Ljubavnici su zvezde prešli, trebalo da bude, hranjenje u naše nade da će, ako samo možemo naći naše srodne duše onda se više nikad neće osjećati sami. To govori da se naša želja da regres spajanjem s drugom, a osim toga sa nekim ko mi nemamo ni da se upoznamo. Ne samo da ovo ojačati naš psihološki fantazije, ali pojačava pojam u zapadnom svijetu da romantična ljubav je najvažniji aspekt našeg života, to bez obzira na dokaze u stvarnosti da je ova vrsta romantične ljubavi nije održiv tokom vremena.

S obzirom na izbor spašavanja svijeta i istinska ljubav, David bira ljubav, i ne samo to, ali je uvjeri predsjednik prepraviti svoj program, dodatno jačanje naše kolektivne san da prava ljubav može čak i zasjeniti i nadilaze Božja volja. Bolji model ljubavi bi pokazati da je dvoje ljudi mogli međusobno inspirisati i podržavaju jedni druge u biti sve što su mogli u svijetu. Foto: neeravbhatt

load...
load...

Povezane vijesti


Post Više o tebi

Tehnologija 4 načina može uništiti vašu vezu

Post Svakodnevne veze

Codependency Attention Deficit Disorder: faze bolesti i oporavak

Post Depresija

Antidepresivi i mugeri droge

Post Svakodnevne veze

Ljubav, požuda ili poremećaj nedostataka pažnje?

Post Poremećaji ličnosti

Zašto bi narcisista trebao da vas udari (i hoće)

Post Dobro zdravlje

Da li ste zaljubljeni u sociopat?

Post Svakodnevna kreativnost

Kako stvaram: pitanja i odgovore s pisacom anna lovind

Post Tvoje tijelo

10 načina da budete ljubavni prema sebi ovog vikenda

Post Roditeljstvo

Poražavanje kognitivnih izobličenja: saveti za bolje razmišljanje

Post Psihologija seksa

Neurohemija, eskalacija i proces Unutrašnji poremećaji u defenziji pažnje

Post Poremećaji ličnosti

Nevoljene ćerke i osećaj laženja

Post Svakodnevne veze

Šta stoji iza vaših odluka o roditeljstvu?