Još 10 načina da se otkrijete | BA.Superenlightme.com

Još 10 načina da se otkrijete

Još 10 načina da se otkrijete

Jučer, zajednička sam sedam načina možemo istraživati ​​sebe-sve, od završetka otkačene upite za stvaranje slika koje ste definira. Danas, ja sam dijeljenje više od deset sugestije možete pokušati u svakom trenutku.

Rade neke od ovih uputstava može osjećati čudno ili čudno na prvi pogled. Ali vjerujem da glupo ili čudno upite nam pomoći da se otkriju, jer oni pružaju drugačiji objektiv da vidi sebe kroz. I pretvarajući se da neko drugi, također, ironično, otkrijte naše pravo ja.

load...
  • Smisliti obrok koji vas je napisano sve preko toga (ili pečeni u nju) -I mnogo, tako da neko blizak vam mogli izabrati svoj stvaranje u masi kao vrlo vlastiti. To bi moglo biti zbog toga što je to kombinacija omiljenih namirnica. Ili zato što je vaš potpis jelo. Ili zato što uključuje i iznenađujuće začin. Ili zbog sasvim drugog razloga.
  • Ti si svjetski poznatog umjetnika, naučnika, terapeut, romanopisac, pekar ili __________ (popunite prazninu). Pravite kolekciju svojih citati iz različitih intervjua, radio emisije i knjige koje ste napisali. Ovi citati pokriva sve, od kako stvoriti sa svojim filozofije na život. Napraviti listu svojih riječi.
  • Make up nekoliko viceva sa vama kao glavni lik.
  • Pretvarajte se da ste proizvod. Bilo koji proizvod-iz peći za soda par cipela. Sebi ime. Stvoriti logo i slogan. Oh, i nacrtati sebe (tj proizvodu), previše.
  • Popis 500 stvari (da, 500!) Te to usrećilo. Izazov se na listu 50 ili 100 stvari u jednom obroku. Zatim dodajte na listu svaki dan ili svake sedmice.
  • Snimite fotografije bilo čega u vašem okruženju-da li je to kod kuće, iza ugla ili na poslu-svega što ste liči ili rezonira s vama. Učinite to za cijeli tjedan. Šta ste naučili o sebi? O čemu ti? O onome što vas dovodi znači? O čemu ste sanjali? O vašem okruženju? Bilo koji iznenađujuće uvide?
  • Napišite pismo vaše prošlosti ili budućnosti sebe. Šta želite njega ili nju da zna?
  • Potražite svoju omiljenu boju (ili boje) svuda: vrata domova drugih ljudi, u prodavnici, na zemlji, na nebu. Svaki put kada uočite svoju omiljenu boju, slikati sa pametnim telefonom.
  • Stvoriti potpis ples potez. Potez koji je potpuno vas.
  • List stvari ste naučili do sada jedan čas za svaku godinu svog života. Svake godine radim ovo za rođendan na bestežinski. Ovaj post je od ovog ljeta.

Uzmite vremena da se sami znate iz različitih uglova, perspektive i sa strane. Igrati sa ovim upite. Pokušajte da ne sudim ili kritizirati sve što ste kreirali. Vrati se na ove upite svake sezone ili svake nove godine.

load...

Povezane vijesti


Post Svakodnevna kreativnost

Limitless: Attention Deficit Disorder and bipolar disorder

Post Svakodnevna kreativnost

Da biste oštrili svoju kreativnost, izoštrite svoje veštine slušanja

Post Svakodnevna kreativnost

Ljubav izgubljena i kreativnost na filmovima (I deo)

Post Svakodnevna kreativnost

Celovitost i dobrota: prijatan život (Deo I)

Post Svakodnevna kreativnost

Korišćenje meditacije za stvaranje i oblikovanje života

Post Svakodnevna kreativnost

Istraživanje tri faze romantične ljubavi kroz tri filma

Post Svakodnevna kreativnost

Vaš prvi nacrt bilo čega je uvek savršen

Post Svakodnevna kreativnost

Istraživanje idealizacije majke u alici

Post Svakodnevna kreativnost

Inspiracija je svuda

Post Svakodnevna kreativnost

Pisanje sopstvenih priča

Post Svakodnevna kreativnost

Stvoriti zajedno ovaj vikend odmora i šire

Post Svakodnevna kreativnost

Kretanje kritika o tvom stvaranju