Kako stvaram: pitanja i odgovore s pisacom anna lovind | BA.Superenlightme.com

Kako stvaram: pitanja i odgovore s pisacom anna lovind

Kako stvaram: pitanja i odgovore s pisacom anna lovind

Kada sam prvi put došao preko web stranice pisca Anna Lovind je, odmah sam se pretplatili na svom blogu i biltena. Počeo sam je prati na društvenim mrežama. I ja spasio nekoliko svojih komada kao vitalni podsjetnici u mom Evernote. To je ono što su mnogi od nas da radimo kada smo otkrili pisanja da prstena tako vrijedi i za nas. (A ti bi mogao učiniti isto kada ste pročitali njene moćne riječi.)

Danas sam čast da dijele moj intervju s Anom, koji je ujedno i urednik i mentor gladnih žena. Ona piše o tome šta je potrebno da žive sretno, održiv kreativan život. Kroz svoje online naravno, Creative Doer, ona pomaže pojedincima svih disciplina da ode iz sanjao da radim. Anna živi u staroj brvnari na planini, s pogledom na jezero, gdje pije bezbroj šoljica čaja, teži svom vrtu i njenu djecu, i piše.

load...

Ispod, Anna govori o snazi ​​kreativnosti i kako joj sve inspiriše (i njen odgovor je vrlo inspirativno za mene!). Ona je također objašnjava kako strah i otpor su zapravo dio kreativnog procesa-a kako je važno da se kaže 'ne', previše. Osim toga, ona dijeli svojih omiljenih knjiga o kreativnosti i još mnogo toga.

P: Kako definirati kreativnost? Šta kreativnost znači za vas?

A: Dve stvari: Kreativnost je čin (i umjetnost) pokretnih stvari iz carstva energije i ideje u svijet oblika. To se udružuju snage s inspiraciju da donese nove i originalne stvari u život.

I kreativnost je-u svojoj srži-način da se bude. To je više o tome kako radite, kako volite, kako se krećete kroz svijet nego bilo koje aktivnosti koje radite. Možete biti kreativni pisac ili ne-kreativni pisac, možete biti kreativni prodavač ili ne-kreativne prodavač.

To nije u aktivnosti. Radi se o vašem spremnost da sve što imate za rad pri ruci. To je o tome otvoreno, i izlaska iz svoj način, tako da ljepota može doći do (uvijek preko vas, nikad od tebe).

P: Zašto je stvaranje važno za vas?

A: Zato što je alternativa ponavljanje. Ili stagnacije. Smrt, čak. Kada nisi kreativan, ti samo prolazi kroz pokrete i život gubi većinu svojih značenja i sve svoje čudo.

Čim bi kreativnost u sliku, dolazi živ-dođeš živ. Ne samo težiti i proizvode, možete dodati pravu vrijednost u šta god da radite. Ljudima oko sebe. Na svijetu.

Također, biti kreativan je najradosniji iskustva znam. Da uđe u stanje toka u mom radu je čisto blaženstvo.

load...

P: Koje su vaše omiljene načina za stvaranje?

A: Pisanje je moje srce. To je bio moj omiljeni izraz, jer sam naučila kako se pišu kao klinac. Uvijek mi je bilo lako, riječi, ritam, slike i priče. Uvijek sam osjetio najviše me kad pišem, i mislim da još uvijek važi. Ali ja uživati ​​petljanje u drugim umetničkim formama neizmjerno. Slikarstvo, skiciranje, fotografiju, svira klavir. Ja ništa od tih stvari vrlo dobro, ali volim ga i obogaćuje moj život i moje kreativne ruke.

Dobro je na sebe staviti u poziciju studenta, iznova i iznova. To je ponižavajuće da naučite nešto novo, a to će vam pokazati istinu o svojoj sposobnosti da play-ako možete dozvoliti sebi da bude usran samo za radost igranja i istraživanje. Ovo je vrlo važno. Ako ne znate kako se igra, ne možete biti istinski kreativni.

P: Koje su vaše inspiracije za vaš rad?

A: Skoro sve. Stvarno. Razgovor čuo. A pjesma koja budi određeni osjećaj. Kazna nanizano zajedno savršeno. Način na koji moja djeca igraju. Boravak u šumi i učenje o ritmove i zvukove i tekstura i cikluse koje čine taj svijet. Mjesec. Tame i način na koji svijet drugacije u mraku.

Hodam u neprekidnom strahopoštovanje ovog svijeta. To je kao da nisam baš uzeti u da ćeš biti ovdje, u ovom čudnom i lijepom mjestu. Osećam se kao da sam samo posjete i tako sam radoznala! Ima toliko toga želim da znam. Često sam se kao da bi mogao provesti čitav život pokušavajući da shvati tajne jednog stabla.

Da ne spominjemo misterije ljudskih bića. Mi smo čudan soj, i sasvim iskreno, postoje mnogi aspekti ljudskog života koje zbunjuju ili nosila mene. Ali naša kreativnost, oh moj Bože! Ja sam opsjednut s njim. Šta neverovatna stvar je. Sve ovo zemaljske, turoban stvari punimo naše živote, a onda to, to božanska iskra, ovaj tok uspijemo mobilizirati. U jednom trenutku smo postali ko-kreatori univerzuma, umjesto samo malo hrčaka uhvaćeni u beskrajnom utrke prema smrti.

load...

To je ono što ja pišem o i čini se da ipak duboko idem na ovu temu, uvijek postoji još jedan sloj da se oljuštenih. Sumnjam da ću doći do srži to u ovom životu.

P: Postoji mnogo krivaca koji mogu slomiti kreativnost, kao što je sumnja u sebe i ometanja (ja gledam u tebe, Instagram). Šta ima tendenciju da stane na put svoju kreativnost?

A: Ja stoje na putu kreativnosti. To je tako jednostavno. Dajemo našoj moći dalje kad vjerujemo nešto izvan sebe da nas spriječiti od toga da kreativan. To ne mogu. Nikad.

Imao sam toliko izgovora tokom godina. Imati male djece, koji žive sa hroničnim bolom, da nema novca, koji se u depresiji, kreće dva puta godišnje za 20 godina (ne šalim!), Koji žive u potpunom haosu-a također živi sa stabilan rutinu. Probao sam sve i ja sam kreativna, a ne kreativno kroz sve ove faze i promjene.

Na kraju krajeva, ne radi se o tome. To je o pravljenju izbora. Da se posvetite tom putu, bez obzira na sve.

Vanjske okolnosti mogu utjecati koliko vremena morate potrošiti na određenim kreativni rad, na primjer, i to je nešto što treba rukovati s pravilno planiranje i tako što pravi oko svoje prioritete. Primijetio sam Facebook mene ozbiljno ometen, na primjer, pa prestao sam ga. To je izbor da bude i potrebno je da ga.

Ali kreativnost nije samo o stvarnom vremenu sedneš da radite svoj posao. Ako mislite da je to ograničeno na nekoliko sati svake sedmice da morate potrošiti na određenim izbor izražavanja, onda varaš sebe od najmagičnija aspekte kreativnog života: Način na koji teče kroz cijeli postojanje i sweeps čistite. Način na koji se aktivira ovlaštenja da niste bili ni svjesni da imaju. Način na koji mijenja kako vi vidite svijet i sebe.

Strah i otpor će doći do, da. Ali, to nije nešto riješi, tako da onda možete nastaviti na kreativan put, to je dio putovanja. To je dio kreativnog put da se sastanu i uče o strahu i o svojoj granice. Protegnuti i rasti-i to učiniti u duhu dobrote. Nemojte pretpostaviti otpor stane na put da te zaustavi. Ona dobiva u svoj način, tako da možete ići dublje i postati hrabriji stvaralačkog bića.

I to je rekao, postoje praktične alate da se time bavi, tako da učenje postane glatka.

P: Kako prevladati te prepreke?

A: praktične prepreke, kao što su nedostatak vremena i novca, na primjer, ja sastati sa dobrim planiranjem i žestoke prioriteta. Ako postoji nešto što sam naučio uz svoj kreativni put, to je da moramo reći ne mnogo kako da kažem da ono što zaista želimo.

Zato kažem ne. Živim vrlo jednostavan život. Moja porodica, moje zdravlje i moj rad. To je otprilike to. Za duži vremenski period, kažem ne na večere, na putovanja, na renoviranje kuće, na nove odjeće, do milion malih stvari bih da radim, ali-i to je ključ-ja ne želim to koliko želim vremena da radim svoj kreativni rad. Želim da radim svoj kreativni rad više nego bilo šta drugo, tako da sam izabrati u skladu s tim.

Strah i otpor srećem sa ljubaznost, meditacija i upit. Boriti i to samo raste jači. Strah je samo znak da sam prerasta moj stari granice. Ne treba se boriti protiv njega, nema potrebe da se zaoštri gore ili progurati; Samo sam se prostor za slušati i naučiti ono što je potrebno da se osjećaju dovoljno sigurno da naprijed ponovo kreće, a onda sam krenuti naprijed. Tiho, glatko, u svojoj tempom.

I ja sam također naučio da planiraju na način koji omogućava da za mene uspjeti. Svaki put kad sam dovesti projekat do završetka, učim vjerovati sebi i proces više. Dakle, u tom smislu, postaje lakše. Ali bez obzira na to koliko učim, i dalje došao protiv novih slojeva straha. To je samo dio puta. No strašno.

Moje vlastito iskustvo sa ovim procesom-put od sanjao da učini-to me je dovelo do stvorim online, naravno, The Creative Doer. Jer sam shvatila da većina nas vrlo malo o ovim konkretnim izazovima i kako ih ispuniti znati. Mi sigurno nismo saznali kako da žive kreativan život u školi.

P: Koje su vaše omiljene resursa na kreativnost?

A: Mnogo sam čitao i nekoliko slučajnih omiljeni naslovi su: Žene koje trče s vukovima, po Clarissa Pinkola Estes; Kradu kao umetnik, Austin Kleon; Sočno Wild Woman, po Sark; Inspirisan i Unstoppable, po Tama Kieves; Kreativnost, po Osho; i ništa Rumi. (To bi trebalo da vas zauzet neko vrijeme :))

P: Koji je tvoj omiljeni način da svoje kreativne sokova teče?

A: Da samo na posao. Samo početak. Samo pisati. Mislim da mi rijetko trebaju neki trik da se to desi. Upravo sam se pojavila na moj rad i nalazim inspiraciju da-ne odmah, a ne cijelo vrijeme. Ali većinu vremena, i to je dovoljno.

Ako Radim na nešto što je veliki izazov i osećam se zaglavila, to pomaže da se prebace u neki drugi izraz privremeno. Pogledati ovaj rad kroz različite objektiva. Na primjer, umjesto pisanja o određenoj temi, da sam podsvijest se raditi na tome tako što kolaž. To obično se ponovo otvara stvari.

P: Kako predlažeš čitaoci obrađuju svoju kreativnost?

A: Make vremena i prostora za to, kao da se vremena i prostora za sve ostalo što je važno u životu, a čast da vrijeme i prostor kao i tvoj život zavisi od toga (to radi, znate da je vaš kreativan život, u svakom slučaju.. ). Ona mora početi tamo, sa izborom i odanost. Morate da to bude prioritet.

Kada čast tog prostora, kada se pojaviš da uradi svoje, iznova i iznova, čuda će se na kraju održati tamo. To je apsolutno neizbježan.

P: Još nešto želite čitaoce da znam o kreativnosti?

A: To je tu za vas. To je na raspolaganju, uvijek. Živi kreativan život je potpuno izvodljivo, za tebe, a ne samo nekoliko izabranih. To je put, postoje znakovi da prate, i svako može naučiti da ih navigaciju. Stvarno, to nije komplikovanije od toga. (Zato idi sad, ljubavi.)

***

Budite sigurni da se poveže sa Anna je na svom sajtu. Kao što je ovaj intervju, njen sajt je riznica lijepe, važan uvid. I provjerite da joj je e-kurs Creative Doer.  

load...

Povezane vijesti


Post Poremećaji odraslih

Ka sekularnom buddhizmu: intervju sa Martine batchelor

Post Psihologija seksa

Muškarci, žene i seksualna objektifikacija

Post Tvoje tijelo

Razigrani i moćni citati o hrani, kuvanju i ishrani

Post Dobro zdravlje

Imate li visoko osjetljivog partnera?

Post Tvoje tijelo

Praktiramo samo-saosećanje kad ne možete

Post Poremećaji ličnosti

Kako perfekcionizam može uništiti vaš oporavak

Post Više o tebi

Veza između zika virusa i lečenja raka mozga?

Post Roditeljstvo

Šta raditi o deci koja traže pažnju?

Post Poremećaji ličnosti

7 tehnika za suočavanje sa pasivnim agresivnim ljudima

Post Roditeljstvo

Opozicioni poremećaj: majčin opstanak

Post Poremećaji u detinjstvu

Četiri najveća psihološka otkrića 2017

Post Roditeljstvo

Nazad u školu sa opsesivno-kompulsivnim poremećajem