Pregledanje prazne stranice i života sa mogućnošću i strastom | BA.Superenlightme.com

Pregledanje prazne stranice i života sa mogućnošću i strastom

Pregledanje prazne stranice i života sa mogućnošću i strastom

Zanimljivo je koliko je mješoviti emocije i presude nešto tako jednostavno i goli kao prazna stranica može izazvati: Šta ću pisati? Ovo je tako uzbudljivo! Nikad ne znam kako početi. Osjećam se tako paralizovan! Moja uvodna rečenica mora biti pažnju-Grabber. Oh nije važno! To se nikad dogoditi. Wow. Šta ako je ono što pišem ili otvorite nije dovoljno dobro? Gdje sam bio, ponovo? Ovo je stvarno velika...

U svojoj knjizi Kreativnost: savršen zločin Philippe Petit, francuski žici umjetnik, govori o različitim načinima on gleda na praznu stranicu:

Ja sam grafički dizajner koji dijeli prostor, koji odlučuje gdje će staviti tekst i ilustracije u smislen i harmoničan način, koji već sanjari o štampanje čudo pred nama.

load...

Ja sam samouki pisac sa poliglota strast koji prepisuje dole malo znakova zove pisma, koji su ih grupe u reči, okuplja ih u rečenice, čini st - dovoljno da se napuni otvaranja mog tek treba da se autori prvi roman... Ili da li je moja revolucionarnu teoriju inženjering... Ili, zašto ne, moj konačan prevod sa ruskog na "Izazov konji" Vladimir Vysotsky a (pjesma Mikhail Baryshnikov pleše u prazan Boljšoj teatra u filmu White Nights).

Ja sam profesionalni daydreamer koji predaje automatsko lutanje pera i pokriva stranicu sa besmislenim škrabotine, a zatim ih pretvara u prepoznatljiv oblik: životinje, karikature, čudovišta, dvorci na nebu.

...

Ja sam lažni inženjer koji se savija prazan list u avion od papira, šalje ga u nebo i gleda ga nestati u oblacima ili zemljišta tiho na noge djeteta.

Petit gleda na stranicu s puno entuzijazma i uzbuđenja. On vidi mogućnost i priliku i avanturu. On vidi akcije, nade, pa čak i magije. On vidi se igraju i sve vrste perspektive. On vidi čuda u detaljima, riječima, stavovi, ideje.

To su sve moćne poglede koje možemo primijeniti na naše vlastite kreacije. Svaki put kad početi stvarati nešto (članak, slika, pjesma, a to-do liste), šta će se desiti ako ste imali sličnu entuzijastičan stav i svijetle misli? Šta bi se desilo ako ste sami vidjeli u različitim ulogama, kao vješt dizajner, licencirani daydreamer i pobunjenika inženjer? Kako se uživanje duplo? Kako se vaše stvaranje promijeniti?

Mi također može primijeniti ovaj stav prema našim životima u cjelini ili na određeni problem, posebno. Na primjer, kako bi mogao li prevesti ovaj entuzijazam u područje svog života u kojoj se osjećate bespomoćno, klaustrofobično, paralizovan, nesiguran ili iznerviran? Kako se vidite priliku ili više mogućnosti? Kako se igrate s tim da više otvoren i fleksibilan? Kako se vidite čuda u malim trenucima? Kako se da istražite sve vrste perspektiva? Šta bi problem i njegova različita rješenja izgledaju kao od uloge dizajnera, daydreamer ili inženjer?

load...

Ono što bi život izgledati za nekoga ko ga gleda sa oduševljenjem, polet i žar?

Često kad pogledam praznu stranicu, naglasiti. Da se prijavim negativan filter. Nosim negativan objektiva. Neka sam pesimističan strani preuzme. Ona postaje šef, a zatim sve izgleda sumorno. Taj isti stav curi u druge dijelove mog života. I odjednom, stvari su vrlo uske.

Ali ovdje je realnost: Da, prazna stranica je strašno. Ali to je takođe prepun mogućnosti. Zato što ne mogu ga koristiti, međutim želim. Mogu stvoriti sve što želim. Ne moramo uzeti sve ili ništa pristup. Samo zato što je stranica zastrašujuće ne negira da je i uzbudljivo. I možemo priznati da je život kao što je ovaj, previše. I, kao što mi pokušavamo da se igraju i držati otvorene - možda čak i oduševljeni - um praznu stranicu, možemo učiniti isto s našim životima.

Možemo pogledati svaki dan (ili skoro svaki dan) sa smislom za avanturu i uzbuđenje. Ne možemo loviti čuda svuda. Ne možemo tražiti načine da se očarani i očarati se na stranici.

Kako gledate na praznu stranicu? Kako možete vidjeti priliku ili mogućnost gdje se boriš? Kako možete držati obje perspektive osjećaj zastrašivali i uzbuđeni? Šta priče želiš pisati, boje, oblikovati i oblika na platnu svog života?

load...

Povezane vijesti


Post Dobro zdravlje

Ispovesti negovatelja

Post Svakodnevne veze

Potrebna je neupotrebna roditelja ako žele srećnu decu

Post Poremećaji odraslih

Thich nhat hanh je u bolnici, ali nas nikad neće ostaviti

Post Tvoje tijelo

Negovanje svog tela, uma i duha: pitanja i odgovori sa Ajlijem od hranjenja duše

Post Roditeljstvo

Novi rezultati o antidepresivima u trudnoći

Post Roditeljstvo

Opsesivno-kompulzivni poremećaj i pamćenje

Post Psihologija seksa

Šta je fetiš? Možda ne ono što mislite

Post Psihologija seksa

Kompulzivna masturbacija: tajni seksualni poremećaj

Post Poremećaji odraslih

Kognitivna terapija bazirana na svesnosti: intervju sa zindel segalom

Post Dobro zdravlje

3 savjeta za rješavanje razočaranja i obeshrabrivanja

Post Tvoje tijelo

Kompleks adonisa: uvid iz stručnjaka za telo roberto olivardia

Post Dobro zdravlje

Da li je vaš čovek grumpiran ili depresivan?