Velika lista knjiga koja inspiriše vaše stvaranje, stvaranje, pisanje i življenje | BA.Superenlightme.com

Velika lista knjiga koja inspiriše vaše stvaranje, stvaranje, pisanje i življenje

Velika lista knjiga koja inspiriše vaše stvaranje, stvaranje, pisanje i življenje

Sve radne pisci će vam reći da je u cilju da pišem dobro morate pročitati. Mnogo. Na kraju krajeva, to je kako učimo. (Naravno, to je pored zapravo pisanje i bavljenje svojim zanatskih Kao Stephen King piše na pisanje, "Ako želiš biti pisac, morate učiniti dvije stvari iznad svih drugih:. Čitaju puno i pisati mnogo. ")

Isto važi i za sve. To pomaže da se pročitati i na trening.

Kada sam intervjuirati pojedinaca o njihovom kreativnom procesu, jedan od mojih omiljenih pitanja koja treba postaviti je o omiljenim resursa na kreativnost. Zato me zanima ono što ih i njihov rad nadahnjuje. I ja sam uvijek u potrazi za novim knjigama dodati na moje neprestano širi biblioteke. (Kao trener kreativnost Miranda Hersey, ja sam Hoarder knjiga. I lako imate stotine knjiga i kupuju previše svaki mjesec iz Amazon. Proklet bio, Amazon Prime.)

load...

Ispod ćete naći popis knjiga možda želite dodati u svoju biblioteku. Uključite ih na dnevnoj bazi za brzu dozu inspiracije. Okrenite ih kad si zaglavio i osujećena. Okrenite se njima kada se osjećate sami u sebe sumnja i strah. Zato što je magično stvar o knjigama je da šta god da se bori sa, neko je bio tamo, previše, a oni su dovoljno ljubazni da podijele svoje ranjive priču. Možda su čak našli koristan način za kretanje kroz njega. Ili možda jednostavno čitajući njihove riječi će vam donijeti utjehu i podršku koja vam je potrebno, tako.

 • Umjetnost i Strah David Bayles i Ted Orland. "Preporučujem ga svim mojim počinje studenata obavezna literatura. To mi je dalo perspektive mi je bilo potrebno da bi se kroz umjetničku školu", rekao je umjetnik i pripovjedač Jolie Guillebeau.
 • Rat Art by Steven Pressfield: To "je bio odličan udarac u pantalone na početku svoje karijere - posebno njegov savjet da ide pro Moj omiljeni poneti iz te knjige bio je:" Uzmi svoj posao ozbiljno, ali ne uzimaju. Sebe ozbiljno. " To me podsjeća da je moj rad nije produžetak moje vlastite vrijednosti, koja je opasna zamka ", rekao je Guillebeau.
 • Čuvanje Abigail Thomas: Autor Barbara Abercrombie čita memoare kad ona "previše linearna i dojam (e) zaglavila." Poezija također je ključ za Abercrombie. Ona mi je rekla: "Uvijek sam pročitao pesmu mojim studentima u svakoj klasi Predajem -. Bez obzira da li je to fikcija ili memoare naravno Dobra poezija može nas naučiti da preuzmu rizik i skokove, kao i da se vidi kako nekoliko riječi može potrajati da biste dobili posao. " (Osobno, apsolutno volim poeziju Maja Stein i Samantha Reynolds.)
 • load...
 • Rođen stojeći Steve Martin: Što je "apsolutno pun uvid o pronalaženju svoj glas i uzimajući strateški rizici u potrazi za inovacijama", prema autoru Todd Henry. U stvari, on je naglasio važnost čitanja svih vrsta biografije velikih umjetnika, mislilaca i inovatori.
 • Daring Adventures in Paint by Mati Rose McDonough i Brave Intuitivna Painting Flora Bowley: "U ovom trenutku Ja volim [ove] knjige i čitanja o svojim iskustvima gaženje do platno slikati volim dobiti umjetnost knjige iz biblioteke dobiti. Inspirisan ", rekao je fotograf Vivienne McMaster.
 • Ništa Keri Smith: "Izgleda lako na površini da prati njen vježbe (tj bris hrane na ovoj stranici knjige, vezati string oko knjige i da ga u šetnju, itd), ali zapravo se suočava naša vampira i može biti odličan (još zastrašujuće!) iskustvo učenja ", rekao je trener karijere Michelle Ward.
 • Knjige Brene Brown: "Iako Brene Brown izričito ne piše o kreativnosti, toliko onoga što piše 100 posto odnosi na kreativni proces", rekao je trener i pisac Hannah Braime.
 • Žene koje trče s vukovima od Clarissa Pinkola Estes; Kradu kao umetnik Austin Kleon; Sočno Wild Woman Sark; Inspirisan i Unstoppable po Tama Kieves; Kreativnost Osho; i ništa Rumi: omiljene pisca Anna Lovind.
 • Šta Remember When Waking: disciplinama svakodnevnog života, audio program David Whyte. "Sada mi je omiljena resursi su stvarno o razumijevanju i širenja svoje kapacitete za ranjivost, što je prednost uvek čini se da rade na audio programa David Whyte, Šta Remember When Waking:. Disciplinama svakodnevnog života, bio je poput sveti tekst za mene u tom pogledu. Zaista sam je pustiti da mudrost biti moj pratilac u posljednjih nekoliko godina ", rekao je Jen Lee, producent medijima i izvođač.
 • load...
 • PoemCrazy Susan G. Wooldridge; Ptica ptica Anne Lamott; Strahopoštovanje-manac: dnevnoj dozi od Wonder Jill Badonsky; Zen Vidjevši Zen crtež Frederick Franck; Dodirne Fire Kay Redfield Jamison; i The Art of Looking Sideways Alan Fletcher: omiljene autora Marney Makridakis.

Volim sa sve vrste knjiga na ovom blogu, pa pogledajte u arhivi da više čita kako dodati na svoju listu.

Koje su vaše omiljene resursa na kreativnost, umjetnost, pisanje i sve druge teme koje vas inspirišu?

load...

Povezane vijesti


Post Psihologija seksa

Može li terapeuti zvanično dijagnosticirati seksualni poremećaj nedostatka pažnje?

Post Poremećaji ličnosti

Priče iz anksioznosti med-go-round: buspar mozga zaps

Post Poremećaji ličnosti

Pokloni od narcisista uvek dolaze sa žicama

Post Poremećaji ličnosti

Traženje odobrenja: pokušaj da se sve to uradi

Post Svakodnevne veze

7 načina da se zaustavi noćna anksioznost - depresija

Post Svakodnevne veze

Živeti sa graničnim poremećajem ličnosti

Post Svakodnevne veze

Američka psihološka asocijacija blog zabava - priča o postpartum depresiji i pmdd

Post Tvoje tijelo

Praktiramo samo-saosećanje kad ne možete

Post Roditeljstvo

Trebalo je da se nosim sa eksplozivnom i labilnom osobom

Post Poremećaji ličnosti

10 pravila za suočavanje sa panikom: pravilo # 3 (prvi deo)

Post Više o tebi

5 savjeta kako postati bolji slušalac

Post Više o tebi

Bipolarni poremećaj i nasilje: da li postoji veza?