10 pravila za suočavanje sa panikom: pravilo # 8, ili kako zapamtiti dobre delove | BA.Superenlightme.com

10 pravila za suočavanje sa panikom: pravilo # 8, ili kako zapamtiti dobre delove

10 pravila za suočavanje sa panikom: pravilo # 8, ili kako zapamtiti dobre delove

(Napomena:. Ova poruka je dio serije o navigaciji svoj put kroz 10 Pravila za suočavanje s Panić, koja je zgodna popis držim u novčaniku biste pročitali uvod u ovoj seriji, pogledajte ova poruka: Suočavanje sa Panic: Zašto ne mogu, i zato ne mogu).

Prošlo je dugo vremena - možda oko mjesec dana ili tako - jer sam pisao o ovim pravilima.

I zašto?

Istina je da sam dobro ide. Imao sam nekoliko napada panike, tu i tamo, ali ništa nisam mogao kroz uz malo predah, a možda i telefonski poziv na moju podršku muža.

A kad radim dobro, ispunite dane sa mislima kuvanja, hodanje, čitanje i pisanje - ne sa mislima o anksioznosti.

load...

Do stepena, to je dobra stvar. Kad sam osjeća dobro, to je tako prokleto dobro da se fokusiraju na taj wellness i potpuno zaboraviti na činjenicu da je prije godinu dana ove sedmice, otišao sam na preko svega iz posla s punim radnim vremenom koji je plodno tlo za anksioznost i paniku.

Ali mislim da, povremeno, odraz je lijepo. U stvari, to je više nego lijepo - to je od suštinskog značaja. To je neophodno da se nastavi se tačno koliko smo napredovali u toku sedmice, mjesec, sezona, ili godinu dana. Ponekad se koriste časopis (ili, sve češće, ovom blogu) da mi pomogne odraziti na ovu vrstu dugoročnih način.

KAKO se sjetiti dobre strane

Odraz je također kritična u kratkom roku da nas nauče tačno koliko smo napredovali u toku dana (ili manje). Recimo da je danas grubi napad panike oko 11 časova. Sada, radite puno bolje - vaše srce stopa je normalno, vaš strah je smanjen, a ti si zapravo u mogućnosti da se koncentriraju na svoj posao ili roditeljstva ili studiranja. Da li shvatiti koliko je strašan da je? Da li shvatiti koliko je teško prevazići panika i vratiti se funkcionalna država? Da li shvatite da ste postigli nešto što bi trebalo da ćete biti ponosni?

Evo Pravilo # 8:

Mislim na ono što ste učinili. Misle o napretku ste napravili do sada, bez obzira na sve teškoće. Mislim koliko mi je drago da ćete biti kada se uspjeti ovaj put.

Razmišljajući o tome donosi vlastite poboljšanje naše svesne pažnju. To nas čini više svjesni činjenice da smo uspješno savladali paničnim prepreka.

Ako gradimo repertoar sjećanja svaki put kada smo uspješno "sišao" iz napad panike, ne bi li mislite da bi voziti našu budućnost misli i ponašanje? On proizvodi da "Znam da to mogu" osjećaj - umjesto užasne suprotno da mnogi od nas navikli.

Ne zaboravite kad ste naučili da vozite auto (ili voziti bicikl, za bilo mlađe čitaoce)? Kladim se spotakao. Možda si pogodio ivičnjaka dok je pokušavao da paralelno parka. Možda, na dva točka bicikla, vi se srušio na pločniku nakon udara izbočine. Sjećamo se ovih događaja, jer smo ih igrati iznova i iznova u našem umu.

load...

THE BEST pokvarena ploča koje ćete ikada SLUŠAJU

Ali to je na nama da ponovi dobre uspomene - ne bismo ih zaboraviti. Uspomene pedaliranja sve do kraja bloka bez pada. Uspomene kako euforična se činilo da napreduju od vožnje u napuštenim parkirališta na vožnju niz stambenih ulica.

I, isto tako, da je na nama da se setim ljepote koji sporo, ali-stabilan povratka iz vrtoglavicu postojanja osnova, iz strahu da smiri, iz zraka gladi u zrak-puna, od panike u normalu.

Svjesno ponavljajući ove uspomene će pomoći naš mozak uči da je čak i najgori panika na kraju nestaje.

load...

Povezane vijesti


Post Svakodnevne veze

Da li je lakše dati nego dobiti?

Post Više o tebi

3 savjeta za navigaciju moćnim emocijama

Post Dobro zdravlje

88 razloga za sreću!

Post Više o tebi

6 načina da se kultiviše zahvalnost

Post Poremećaji ličnosti

Droga bolesti skopolamin efikasan u lečenju bipolarne depresije?

Post Roditeljstvo

Pomaganje roditeljima da razumiju opsesivno-kompulzivni poremećaj

Post Roditeljstvo

Povratak priča o našim životima: svakodnevna narativna terapija za crtanje inspiracije

Post Tvoje tijelo

Samopouzdanje u nedjelju: postanite netolerantni

Post Više o tebi

10 načina za sprečavanje manije i hipomanije

Post Svakodnevne veze

Erotizovana dominacija - emocionalno čišćenje, predatorsko ponašanje kao kulturne norme?

Post Dobro zdravlje

Volim te, ali nisam zaljubljena u tebe: kad tvoj depresivni partner to kaže

Post Psihologija seksa

Muškarci i depresija: ne samo isto tužno lice