2017 Američka psihološka asocijacija stres istraživanje | BA.Superenlightme.com

2017 Američka psihološka asocijacija stres istraživanje

2017 Američka psihološka asocijacija stres istraživanje

Kako je naglasio je Americi? Kako je naglasio ste? U znak priznanja za visok nivo stresa puno iskustva Amerikanaca na dnevnoj bazi, American Psychological Association provodi godišnje istraživanje kako bi se bolje razumiju u kojoj naš stres dolazi.

Stres je važno pitanje. To utiče i na naše mentalno zdravlje i naše fizičko zdravlje. Mnogi ljudi se nađu upravljanje stresom radeći stvari koje na kraju dovesti do još više problema. Iznad ili ispod jelo, piće i pušenje su neki od ponašanja koji može stvoriti i fizičke i psihičke probleme i povećati stres tokom vremena.

load...

U nastavku su neke od nalaza iskazani u saopštenju iz 2017. APA Stres u Americi istraživanja.

Žene i stres

 • Žene su češće od muškaraca (28 posto naspram 20 posto) da prijave imaju velikim stresom (8, 9 ili 10 na skali od 10 poena).
 • Udate žene prijavljuju viši nivo stresa od jedne žene, s jedne trećine (33 posto) izvještava da su iskusili mnogo stresa u posljednjih mjesec dana
 • Udate žene češće nego neudate žene da prijave su iskusili sljedeće zbog stresa u posljednjih mjesec dana: osjećaj kao da su mogli plakati (54 posto naspram 33 posto), osjećaj razdražljivi ili ljuti (52 posto naspram 38 posto) , ima glavobolje (48 posto naspram 33 posto) i doživljavaju umor (47 posto naspram 35 posto).

Strategije za upravljanje stresom

 • Žene su daleko češće od muškaraca kaže da čitaju za upravljanje stresom (57 posto u odnosu na 34 posto za muškarce) i ukupno, imaju tendenciju da prijave aktivnosti upravljanja više stresa koje ih povezuju s drugim ljudima, kao i druženje sa prijateljima ili obitelji (54 posto u odnosu na 39 posto) i ide u crkvu ili vjerske usluge (27 posto naspram 18 posto).
 • Muškarci su češće nego žene kažu da se bave sportom (16 posto u odnosu na 4 posto) i slušanje muzike (52 posto naspram 47 posto), kao način upravljanja stresom. Oni su također češće nego žene kažu da ne čine ništa da upravljaju svojim stresom (9 posto u odnosu na 4 posto
 • load...

Jelo i stres

 • Žene su češće od muškaraca izvijestiti da jedu kao način upravljanja stresom (31 posto naspram 21 posto). Isto tako, žene su izjavili da su daleko češće prejede ili jeli nezdravu hranu zbog stresa u posljednjih mjesec dana u odnosu na muškarce (49 posto žena u odnosu na 30 posto muškaraca).
 • Značajno više žena (35 posto) nego muškaraca (24 posto) vježba samo jednom nedeljno ili manje. Na pitanje zašto se ne ostvaruju češće, oni su češće od muškaraca kažu da su samo preumoran

Snaga volje

 • Iako su obje pola navode nedostatak volje kao broj 1 prepreka za promjenu, žene češće od muškaraca navode nedostatak volje kako ih barijera sprečava donošenje način života i ponašanje promjene preporučeno od strane dobavljača zdravstvene zaštite (34 posto u odnosu na 24 posto).
 • Na pitanje šta bi trebalo promijeniti kako bi njihova snaga volje da se poboljša, žene su češće od muškaraca reći manje umora / više energije (56 posto naspram 44 posto) i više povjerenja u njihovu sposobnost da poboljšaju svoje volje (60 posto naspram 38 posto).
 • Muškarci su manje šanse da kažu da je potrebno ohrabrenje od prijatelja ili porodice kako bi se poboljšala svoje volje (28 posto naspram 42 posto) i nešto veće šanse da kažu da je potrebno više novca (43 posto naspram 39 posto). Žene imaju veće šanse da kažu da je potrebno više vremena (37 posto prema 29 posto).
 • Šest puta kao mnoge žene kao i muškarci kažu da imaju više pomoći u kućnim poslovima će im omogućiti da poboljšaju svoje volje (za 23 posto u odnosu na 4 posto).
load...

Pratite ovaj link ako vas zanima u post o slonu u sobi.

Za više informacija o Stres u Americi.

load...

Povezane vijesti


Post Roditeljstvo

Dan valentine: kompromis sa onim što volite

Post Svakodnevne veze

Prednosti i slabosti hipnoterapije

Post Poremećaji ličnosti

Hladni medvjedi te uznemiruju? znate svoje sastojke!

Post Više o tebi

Opšta teorija ljubavi, drugi deo: nauka o privlačnosti

Post Roditeljstvo

Opsesivno-kompulzivni poremećaj i hiper-odgovornost

Post Poremećaji ličnosti

Rano otkrivanje narcizma u lijepim, lijepim, lijepim, finim ljudima

Post Svakodnevne veze

Šta stoji iza vaših odluka o roditeljstvu?

Post Psihologija seksa

Prikriveni dečiji incest i život odraslih

Post Roditeljstvo

Rešavanje zagonetke poremećaja pažnje deficita - Pažnja deficit hiperaktivnosti poremećaj dijete: prirodne alternative za djecu težak za podizanje

Post Slavnost

Nakon mračnih vremena, Britney koplja je najsrećnija ikada bila

Post Poremećaji ličnosti

Jednostavna strategija za oslobađanje bolnih misli i osećanja

Post Svakodnevne veze

Narcisoidni poremećaj ličnosti naspram normalnog narcizma