3 stuba zdravog odnosa | BA.Superenlightme.com

3 stuba zdravog odnosa

3 stuba zdravog odnosa

Jose i Tina su na to opet. Videla je Jose gleda na telefon i okreće leđa prema njoj.

Tina misli da je najgore, "On šalje poruke drugim ženama, on planira da me ostavi." Čim je stavio telefon natrag na punjač i otišao, Tina zgrabio je i počeo da čita kroz svoje razgovore.

load...

Kada je Jose se vratio iz kupaonice, on je primijetio da je njegov telefon je nestao. Bio je ljut i zatražio njegovoj neposrednoj povratak. Ona je rekla, "Nisam uzeti" u glas drhti od emocija. Ona je u nadi da će spriječiti uočene predstojeće napuštanje. Jose je rekao, "Ja želim nazad svoj telefon ili je sve gotovo." Tina proročanstvo napuštenosti da dolazi istina! Njeno ponašanje je doveo o sudbini nadala izbjeći.

Ona je prestravljena. Tina gurnuo Jose i nazvao ga lažovom. Rekao je: "To je to. Ne mogu vjerovati u tebe, ja odlazim!" Tina zgrabio Jose i oni borili oko za neko vrijeme dok su bili previše umorni da nastavi utakmicu. Puzala je u spavaću sobu, on je pao na kauč. Nije mogla da spava. Tina je ustala i stavila pokrivač preko Jose. Dobio je i više i stavio pokrivač preko nje. Ona se vratio gore i stavio pokrivač preko njega. Mislio je, "Do đavola s tim," i nastavio je.

Ispostavilo se da je Jose ne govori drugim ženama nakon svega. On je slanje e-poštom svoju fantaziju nogomet prijatelje, ali to nije bio problem. Njegov problem je povjerenje, jer njena je sprečavanje napuštanja.

load...

Jose sjeća rečeno, "Ne mogu vjerovati ljudima." Od njegova supruga, Tina, je osoba, nije mogao da joj veruje. Ništa od ovoga nije racionalan, on nije ni svestan, ali te lekcije su uništava brak.

U savjetovanju, Tina je u stanju da kaže svom mužu Jose, njen osnovni strah od napuštanja. Jose priznao njegov problem sa emocionalnim ranjivost i da on nije mogao ni vjerovati sebi, a kamoli njoj.

Oba osjetio olakšanje od doživotno biti pod kontrolom, od nesigurnosti. Svaki je uvjerio druge da ovi strahovi iz prošlosti su bili neprikladno u sadašnjosti. Obojica su se složili da su njihove sumnje su rak na njihov brak, da je to bilo iscrpljujuće i potrebno da se zaustavi.

Svoj domaći zadatak bio je uhvatiti se o reagovao na neke manje provokacije, a zatim svjesno odabrati da ne raznijeti proporcija za dramatičan efekt. Oni su s obzirom na izbor da radi nešto drugo umjesto toga. Oni bi mogli izabrati da budem iskren i koriste svoje riječi (ne njihovo ponašanje) da izraze kako akcije međusobno su se osećali.

Oni su bili u stanju da identifikuje tri razloga da bi njihov odnos ide: 1. Ti donesem: Razumem te 2. Ja sam u svoj kutak: Ja vas podržati 3. Šta ti kažeš je značajan: što kažete je važno

Narednog vikenda su se vozili kući iz filmova. Tina je rekla da nije bilo jasno zašto je junak učinio ono što je učinio. Jose je oko vikati kako bi se pokazati nadmoć svog pronicljiva zapažanja u ljudske motivacije, kada je njegov mentalni idiot-upalila "preopterećenja." On je pošteđen se ovaj jeftini pucao na račun njegove supruge. Umjesto toga, on je odlučio da se slažu da je zemljište bilo teško shvatiti, i on je učinio najbolje što je mogao da joj prosvijetli jeziku mogla shvatiti. Nije ga se potpuno, ali je pomoglo. Ono što je pomoglo još više je da je njen suprug zapravo govori da joj je tonom kao da je inteligentno ljudsko biće. On je porastao na tom prilikom. Ona je napravio to lakše za njega da to učini.

Tina, u odsustvu odbacuje i pokroviteljski ton, bio je u stanju da vidi kako ju je izazivanje Jose svih ovih godina. Oni su shvatili da su imali moć nad jedni druge. Niko ne može povrijediti li vaš suprug i niko ne može da se osjećate dobro kao tvoj supružnik.

Ako Jose i Tina odlučiti da se zaustavi pritiskom tipke i djelovati kao odrasli jedni drugima, onda oni mogu biti odgovorni za to kako njihovo ponašanje oblikuje reakcije svog partnera. Ukoliko se odluče da veruju njihov sud za rješavanje problema kao što su se dogodili, a ne traže kontrole za sprečavanje potencijalne katastrofe, oni mogu biti sigurni. Ukoliko se odluče da daju jedni drugima slobodu izbora kako se ponašati, a ne biti roditelj jedan drugome, oni mogu osjećati poštovan. Ovi izbori promovirati poštenje, povjerenje i intimnost, što eliminira potrebu da se brani od opasnosti od nesigurnosti.

load...

Povezane vijesti


Post Poremećaji ličnosti

Daješ opravdanja za tvoju toksičnu majku?

Post Poremećaji ličnosti

Nikotin i milost: ljutito razmišljanje sa gracioznim zaključkom

Post Poremećaji ličnosti

Odgovarajuća uloga dr. Leonard hofstadter

Post Poremećaji ličnosti

Zavisni od izgubljenih uzroka? 5 razloga koji ste zaglavili

Post Poremećaji ličnosti

Kako prepoznati narcisiste? Njegovim besom

Post Poremećaji ličnosti

Zavisno od zadovoljstva? 5 koraka za zaustavljanje

Post Poremećaji ličnosti

Ovo će takođe proći

Post Poremećaji ličnosti

Na 4 načina narcisoidi reaguju na naše granice

Post Poremećaji ličnosti

8 razloga eksplicitni argumenti

Post Poremećaji ličnosti

Moja se borila sa verskim narcisoidom

Post Poremećaji ličnosti

Šta da kažem kad neko iskoristi tebe

Post Poremećaji ličnosti

Pretvarajući se da je savršen: osjećam se kao prevara