3 veštine suočavanja sa anksioznošću i panikom | BA.Superenlightme.com

3 veštine suočavanja sa anksioznošću i panikom

3 veštine suočavanja sa anksioznošću i panikom

Kada brinemo o događaju, mi se fokusirati na imaginarnom opasnost da se ne događa u stvarnosti. Ispod su 3 prijedloga za rješavanje reakcije povezane s anksioznosti i panike.

1) U većini slučajeva, jednostavno uzimanje nekoliko trenutaka da se bave neke jednostavne vježbe opuštanja, kao što su duboko disanje, mogu dozvoliti tijelu da se smiri. Kada smo namjerno uzeti sporo duboko, mi smo indirektno govori naše tijelo koje sve opasnosti je sada prošlo; Kao posljedica toga, naše tijelo će prestati proizvoditi adrenalin i naše uzbuđenje će prestati.

load...

Za početak, stavite ruku na grudima. Udahnite i iz usta, uzimajući veliki uzdah, tako da možete osjetiti grudi ulaze i izlaze protiv ruku. Ovo je disanje grudi, plitak oblik disanja koji se često javlja kao odgovor na stres. Rapid grudi disanje brzo staje kisika do mišića, tako da možete boriti ili bježati od god vas naglašava. Broj otkucaja srca i krvni pritisak rastu, a vi anksiozni.

Sada stavite ruku na stomak ispod struka. Disati u nos kao i tvoj miris cvijeta. Onda napućiti tvoje usne i izdahnite na usta kao i tvoj duva na utakmici. Osjećat ćete se stomak potez u i protiv ruku. Ovo je abdominalno disanje ili duboko disanje, vrsta disanja jesi prirodno kao beba i dalje raditi kad si spavao ili vrlo mirno. Sporo duboko disanje poništava odgovor na stres vašeg tela anksioznosti, usporava srce, smanjuje krvni pritisak, tako da je skoro normalno i oslobađa endorfin, prirodni tablete protiv bolova vašeg tela.

Usporedite kako se osjećate nakon jedne minute grudi disanja s tim kako se osjećate nakon jedne minute od abdominalnog disanja. Uzmite malo vremena da se bave duboko disanje svaki dan. Ako samo uvežbate cilj kada u borbi ćete dobiti metak. Mi moramo da se bave prije nego što dođe do panike.

load...

2) način na koji razmišljamo ima puno veze sa načinom na koji se osjećamo, tako da mijenja svoje misli od uplašeni, pesimističan orijentacija na miran, pozitivne orijentacije postaje neophodna u upravljanju osjećaje anksioznosti i brige. Kada osjećaj zabrinut, korisno je da kažem sledeće na sebe: • Ovo je neugodnosti i razočaranje. Stavio sam se sa razočarenjima sav svoj život; Mogu tolerisati jedan. • Da bi se postigli prijatan rezultate, možda ću morati da radim neprijatne stvari. • Svako rešenje koristeći moje porno presuda će biti dovoljno dobar da se obavio posao. • Ne mogu predvidjeti budućnost ili spriječiti stvari događa. Mogu uzeti život kao što dolazi. • Ja sarađuju da se posao najbolje što mogu. • Imam moć izbora i može izabrati i živjeti na svom smislu dovoljno dobro. • Ja sam ništa manje ili više ljupkih onda bilo koga drugog.

3) Pisanje naše misli i osjećaje dole čini ih opipljive i konkretne pred našim očima. Ne možemo procijeniti apstraktne misli u našem umu o našem životu ili o nama samima. Međutim, možemo početi da sortirati ih kad ih vidim u crno-bijeloj ispred nas.

Da biste pokrenuli proces dnevnika, to možda korisno da se zapitamo fokusiranja pitanja. Odgovarajući na ova pitanja su u stanju da naše internalizovanu, nesvesno, neprihvatljive osjećaje, svesni i betona i mi. To nam omogućuje da se oslobode naše sukobljenih logično i emocionalne reakcije, koji nam pomaže da se krene naprijed. Možemo početi pomoću nekih fokusirajući se na pitanja kao što su: "Šta je najgore o tome" "Kako to najgore osećam?" "Kada drugi imaju osetila sam na ovaj način?" "Ono što ja pokušavam postići?" "Ono što me plaši o tome?" "Kako će to utjecati na moj život na dugi rok?" "Ono što bi bio idealan ishod?" "Koji savet bih dao da neko u ovoj situaciji?"

load...

Povezane vijesti


Post Poremećaji ličnosti

Prestani da se identifikuješ sa svojom zloupotrebom

Post Poremećaji ličnosti

Ovo će takođe proći

Post Poremećaji ličnosti

Kada mama čini da se osećate nevidljivim

Post Poremećaji ličnosti

Svesnost na radnom mestu

Post Poremećaji ličnosti

Lični prostor: ono što naša daljina komunicira

Post Poremećaji ličnosti

Kumulativni efekat narcističkog zlostavljanja

Post Poremećaji ličnosti

Da li stvarate nesreće koje su nametnute samopouzdanjem?

Post Poremećaji ličnosti

Prestanite preuzeti odgovornost za druge

Post Poremećaji ličnosti

Vizuelna litica: parabola o uticaju i moći majke

Post Poremećaji ličnosti

8 razloga eksplicitni argumenti

Post Poremećaji ličnosti

Da razumem je da oprostim

Post Poremećaji ličnosti

Umiranje za empatiju, zbunjeno empatijom