4 strategije za ljutito i anksiozno u ljubavi | BA.Superenlightme.com

4 strategije za ljutito i anksiozno u ljubavi

4 strategije za ljutito i anksiozno u ljubavi

Ako kako možete spojiti dobiva na putu vaše sreće i ako vašem stilu vezanost je anksiozno-zaokupljena, postoje stvari koje možete učiniti. Oni nestrpljiv u ljubavi su uvijek u stanju nemir-veoma osjetljiva na verbalne i facijalne znakove-a istraživanja pokazuju da su zapravo bolji u čitanju emocionalne izraze od drugih ljudi. Ali-i to je velika, ali-ova prednost negira njihova sklonost da skoči na neopravdane emocionalne zaključaka. Su pročitali u, preko-generalizovati od pojedinosti, te su brzo reagirati i boriti se. Ali postoje načini, predložio istraživanja, da rade na razoružavanje okidači.

  1. Uspori

Priznajući da je ovo tvoj emocionalni obrazac, možete postati svestan nesvesnog procesa. Izraz na licu vašeg ljubavnika kaže da je ljut ili uzrujan i osećate se vaše srce počne da lupa, a ti si o da se suočim s njim ili da si razmišljao o tome kako je nisi zvao, a vi pokupiti vaš telefon : Stop. Daj sebi time-out i duboko udahnite. Identificirati ono što se osećate, a zatim razmislite o onome što se dogodilo pomoću cool obradu.

load...
  1. Praksa cool obradu, a ne vruće obrade

Istraživanja pokazuju da kada mislimo o iskustvima koje povlači ono što smo osjećali u trenutku, doslovno ponovno živjeti trenutak sa istim poplava emocija. To nam onda se ugasi, čini nas razmišljati i zapravo postaje okidač za povećanje nemir. Umjesto toga, razmislite o tome zašto ste se osjećali kao da jesi, pozivajući se na iskustvo kao da se to dogodilo nekom drugom i kao da vide to sa velike visine. Razmišljajući o tome zašto vas stavlja u poziciju da shvate kako ono što se dogodilo i svoj reaktivnost.

  1. Dodijeliti sebi vremena brige

Nametljiv i ponavljaju misli ne možemo kontrolirati da nas zaglavila u relacijski obrasce. Ako jednostavno ne mogu zaustaviti Merry-go-round u svojoj glavi-ako nastave te noću ili upasti na dnevnom-stručnjak Daniel Wegner predlaže zakazivanje "vremena brige." Ovaj proces "misli odlaganje" je svestan , dok su nametljive misli nisu, i umeće element kontrole. Takođe možete korisno da napišete svoje brige dole; da ih vidim u crno-beli mogu vam pomoći da odredite koji su pravi, a koji su jednostavno projekcije ili nusproizvoda vašeg nemir.

  1. Vizualizirajte sigurnu osobu ili iskustvo

Istraživanja pokazuju da samo razmišljanje o osećaju sigurnim sa nekim-nekoga ko je bio od pomoći ili pažljivo-ili su na sigurnom ili neopterećenih mjesto može uguši osjećaje uznemirenosti. Jedna studija koja je imala anksiozni ljudi napišu svoja iskustva sa nekim podrške pokazala da upravljaju svojim emocijama i nabijanje dole anksioznost utiče na njihovo ponašanje u periodu od dana, što je rezultiralo poboljšane stavove i sebe i odnosa su bili u.

Možete staviti sebe u sjedište vozača automobila koji si ti.

Autorsko pravo © 2017 Peg Streep

Photograph by Milada Vigarova. Autorsko pravo besplatno. Unsplash.com

load...

Posjetite me na Facebooku: http: //www.Facebook.com/PegStreepAuthor

Kross, Ethan, Ozlem Ayduk, i vode Mischel, "Kada postavlja 'Zašto' ne boli: Razlikovanje rumination od Reflektirajuća obrade negativnih emocija," Psychological Science (2005), vol. 16, br.9, 709-715.

Wegner, Daniel M. "Podešavanje Free the Bears: pobjeći iz misao suzbijanje", američki psiholog (novembar, 2011): 671-679.

Carnelley. Katherine B. I Angela C. Rowe ", ponovio grundiranje vezanosti sigurnosti uticaja kasnije stavove o sebi i odnosa," Personal Relationships (2007), 14, 307-320.

load...

Povezane vijesti


Post Svakodnevna kreativnost

Istraživanje autentičnog da i ne u čoveku

Post Svakodnevne veze

Odrasla djeca alkoholičara i potreba da se osjećaju u kontroli

Post Poremećaji u detinjstvu

Narcisista ili sociopata u tvom životu? Četiri suštinska odgovora

Post Svakodnevne veze

Munchausen sindrom: smrtonosna duševna bolest koja čini 360000 godišnjih hospitalizacija

Post Tvoje tijelo

Pomaganje usvojim roditeljima da prevladaju probleme sa hranom: pitanja i odgovori sa dr. Katja rowell

Post Poremećaji ličnosti

Neučtveno u detinjstvu: 10 koraka do lečenja vaše odrasle osobe

Post Poremećaji ličnosti

Stvari koje narcisista nikada neće učiniti

Post Poremećaji ličnosti

Žao mi je zbog narcisista koje volim i odlazim

Post Roditeljstvo

Pregled knjige: poremećeno detinjstvo: kako vaša biografija postaje vaša biologija

Post Poremećaji u detinjstvu

Sva anksioznost nije ista: 3 vrste, 3 rešenja

Post Roditeljstvo

Kada vaš partner ima bipolarni poremećaj

Post Svakodnevne veze

Hiperseksualnost: simptomi seksualnog pažnje Deficit Disordermenta