5 stvari koje narcisoid nikad ne radi | BA.Superenlightme.com

5 stvari koje narcisoid nikad ne radi

5 stvari koje narcisoid nikad ne radi

Biti romantično uključeni s narcis često može osjećati kao da ste na uzbudljivu vožnju u zabavnom parku puna uspona i padova, i nevjerojatno uzbudljivo. To nije samo to narcis može biti izuzetno zavodljiv, kao Dr. Joseph Burgo napominje odluka grand pokrete, kupuju ti stvari, kažem da ste zaslužili sve što želite jer si tako divna ali da je osjećaj nesigurnosti koja prožima odnos može lako biti zbunjen sa strašću. To nije strast, kao Dr. Craig Malkin ističe, ali psihološki uzbuđenja. Šta je psihološki uzbuđenje? Malkin objašnjava jednostavno i briljantno:

Mislite o tome više kao udar energije koja prati intenzivan osjećaj i kurseva kroz nervni sistem. Velikom dozom uzbuđenja rampe naše osjećaje privlačnosti. Anksioznost uzbuđuje. Anger mami. Terror titillates. Na žalost, što se tiče našeg tijela tiče, nesigurnost je dobar izvor strast kao i svaki drugi osjećaj

load...

Dok se, naravno, nije. Ali i zavodljive vještine onih koji su visoko u narcisoidne osobine i vlastitim nenamjerne dosluhu sa osobom radi u vožnji može efikasno zadržati vune izvukao preko očiju, daleko na našu štetu. (Mislim narcis kao "on", jer postoje dva puta više muškaraca na drugom kraju spektra, ali slobodno kretati uz zamjenice.)

Ljudi su spojenog biti optimističniji nego okolnosti nalog. Skloni smo, na primjer, vidjeti miss kao "kod pobjedu", što je dobra stvar ako ste lov sa lukom i strijelom kao naš preci radili, ali ne tako velika, ako ste na automatima i uvjerite se da vidimo dva 7 i 5 došao znači da tri 7 su se dogoditi. Ditto ako ste sretni i sigurni da je ugao je se okrenuo kad ti ljubavnik jednostavno postaje miran umjesto vas podrivanje na komade tokom svađe ili čak pristao da sjesti i razgovarati. Čak i dok puštaš sebe dobiti sve nade o tome kako se stvari mogu eventualno biti bolje, mirnije i stabilnije, postoji nekoliko stvari koje treba imati na umu o nekome visok narcis osobina.

Da, to je hladno dozu realnosti, ali to je na osnovu stručnog mišljenja, a vi ćete biti bolje ako se, preplavljena u tom moru velike nade, li se da narcise su obično otporan na promjenu. Držanje ovih pet stvari koje narcis nikada ne će vam pomoći odlučiti prije nego kasnije da li želite zadržati jahanje da rollercoaster ili ako biste radije vezu koja je više kao umirujuće šetnja u parku koji će vas zdrav i čitav.

1.He neće biti vlasnik njegova osećanja

Projekcija je naziv igre, a on je ekspert u onome dr Malkin naziva "emocionalna vruć krompir" ili pripisuje svoja osećanja prema tebi. Trenutni razmišljanje je da je narcis je visoko motivisani da skrene pogled i prikriti emocionalne rane svoje djetinjstvo i gura van iz emocija i negiraju ih na svakom koraku su mu go-to i pokušao-i-istinito strategija. To je razlog zašto u argument, kada vidite vilicu mišići rade, njegov pogled Steely i prekrštenih ruku čvrsto na grudima-sve poznate znake tačno kako matiranog je u ovom trenutku-he'll red da vas i pitati: "Zašto si uvijek tako ljuti? "

load...

2.He neće preuzeti odgovornost

Narcis je ultimativni teflon kralj-nikad ništa nije njegova krivica. Pod vatrom, on uvjerava sebe da je on taj koji je nepravda, bez obzira na okolnosti. Kao Dr. Burgo napominje, on je potpuno uvjeren ove istine tako, iz svoje osmatračnice, nema razloga za njega da preuzme odgovornost, jer ti si kriv za početak. On također smatra da ima ekskluzivni pogled na ono što predstavlja "istinu".

3. Neće prestati igrati igre

Ili bolje rečeno, ne može. Narcis voli žurba on dobija od osjećaj snažan u vezi i manipulacije ti i igranje igara najboljih načina zna da osjeća se odlično. On treba vas, ali ne na način na koji vi mislite i da "brine" za vas, ali njegova osećanja imaju malo veze s tobom. Vidjeti broj 4.

4. On ne povezuje emotivno

Priključak za narcis je samoreferentna i nikada dijadnih. Iako on može biti seksualno postići, na primjer, i sposoban pokrete koji izgledaju lijepo ili briga, to je sve o njemu, i održavanje svoje osjećaj o sebi. Ne radi se o tebi.

5. Neće primili borbu

Pobednik znači sve narcis, uz poštivanje svoje "istine." To je u sukobu da je narcis je zaista otkrila, posebno u razvod, kao što sam naučio iz prve ruke. Jer je tako reaguje na omalovažavanja bilo koje vrste i potpuno fokusirani na odbrani i održavanje njegove osjećaj sebe, bilo sukoba koji mu prijeti će izvesti svoje prave boje. Nema drži zabranjeno kad razvodi narcis-on mora da pobedi po svaku cijenu-i on će lagati i učiniti sve što može kako bi bili sigurni da izađe cjelini. Zaboravite pregovara ili postizanje sredine; nikada neće dogoditi.

load...

Ako ste u vezi s narcis, najbolji način da se zaštitite je usaditi neke realizma u vaše razmišljanje. Prepoznati ono što motiviše osoba si sa i odlučite što želite za sebe na osnovu onoga što vidite.

Posjetite me na Facebooku: http://www.Facebook.com/PegStreepAuthor

Fotografija Trent Yarnell. Autorsko pravo besplatno. Unsplash.com

Burgo, Joseph. Narcis znate. New York: Touchstone, 2017. Godine.

Malkin, Craig. Rethinking Narcissism. New York: Harper Wave, 2017. Godine.

Campbell, W. Keith, Craig A. Fogler, a Eli J. Finkel. "Da li Self-Love vode ka ljubavi za druge? Priča narcisoidne igranje igara, "Journal of Personality and Social Psychology (2002), vol. 83, br. 2, 340-354.

load...

Povezane vijesti


Post Više o tebi

10 koraka da postanu svjesniji

Post Poremećaji ličnosti

I dalje ponekad gubim svoj osećaj za stvarnost

Post Roditeljstvo

Pregled knjige: mirno mesto za tinejdžere

Post Poremećaji ličnosti

7 pokazuje da je tihi tip ipak narcisista

Post Poremećaji ličnosti

Smjernice za dijagnozu i liječenje bipolarnog poremećaja u nasu i uk

Post Svakodnevne veze

Poboljšati davanje: prepoznati vezu između davanja i primanja

Post Roditeljstvo

Zašto nemam opsesivno-kompulzivni poremećaj?

Post Svakodnevne veze

Uptaj i u lice: suočavanje sa uznemirenim šefom, roditeljom, supružnikom ili ljubavnikom

Post Tvoje tijelo

Završite emocionalno jelo: identifikujete svoja osećanja

Post Tvoje tijelo

Da li je ideja o zdravlju u svakoj veličini samo dozvolu da bude debela?

Post Poremećaji ličnosti

Unutrašnji sukob: znajte sebe

Post Svakodnevne veze

Četiri uzroka nezdravih međuljudskih odnosa