6 načina za ponovno povezivanje sa zagrevanjem zemlje | BA.Superenlightme.com

6 načina za ponovno povezivanje sa zagrevanjem zemlje

6 načina za ponovno povezivanje sa zagrevanjem zemlje

Ja upisivanjem ovaj blog post van na mojoj palubi. Temperatura? 74 stepeni. U pejzažu? A dvorištu drvo koje je prepun beba ostavlja, a tek oko-to-cvijet rododendrona grm u terra cotta lonac, i bez oblaka i sunčano nebo koje me je nasmijan.

Zvuci? Wind Chimes, nekoliko ptica, i neki klinci viču i igraju nogomet niz ulicu.

To je nepogrešivo proljeće.

Zima je bila duga i prašta za mnoge od nas. Za mene (a možda i vi), to je također bilo vrijeme velike anksioznosti. Kratki dani, nedostatak sunčeve svjetlosti, u hladnoći... Sve o zimskim služi da nas zatvore u zatvorenom prostoru, čini se, i dalje od našeg prirodnog svijeta.

load...

Ali je konačno vrijeme da se izađe iz onih fluorescentnih-lit pećine koje zovemo kuće tokom najhladnijih mjeseci. To je vrijeme da se vrati napolje i povežite s prirodom nakon izbjegavajući ga tako dugo. Evo nekoliko ideja da se i sami ponovo skupa s našim prirodnim svijeta:

1. Zapamtite kut raste i / ili postavljanje suncu. U osnovnoj školi, saznali smo da su naše sjene su duže u zimi i zdepaste u ljeto. Moglo bi nam uzeti nekoliko godina da u potpunosti shvatiti prirodu sjene i svjetlosti, ali na kraju smo shvatili: Sunce se drži na horizontu zimi i sija direktno iznad glave u ljeto.

Kao odrasli, znamo da ovo malo jednostavno činjenica - ali kada je bio zadnji put kada ste ga lično videli? Ako se probudite rano na redovnoj osnovi, zaviriti iz prozor i potražite mjesto odakle Sunce izlazi. Nekoliko dana kasnije, ponovo provjerite - je to osjetno preselio malo načina niz horizont? Svaki maleni pokret nas približava prirodnom svijetu koji je živ i zelene boje.

2. Obratite pažnju na drvetu svakodnevno od pupoljaka do cvjetanja. Vidim da gore fotografiju? Pucao sam ga danas na mojoj palubi. Za proteklih tjedan dana (od bizarno toplog vremena za Pennsylvania), ja sam strpljivo gledao pupoljci okrenuti cvjeta i sada, da Teeny malo zeleno lišće. (Da se zna, ja sam apsolutno fasciniran te sitne lišće - nazovimo ih letaka, ha - jer za mene, ima nešto uzbudljivo o gledanju dijelovima našeg svijeta u malom obliku.)

Da li ste nekada iznenada treperi na kraju zime i pronalaženje svako drvo iznenada puna i lisnato? Ako je tako, možda ste propustili nešto. Obratite pažnju na isto drvo svaki dan za naredne dvije sedmice i posmatrati promjene. Obratite pažnju šta se dešava kao drvo izlazi iz zimskog sna.

load...

3. Pročitajte neke poezije E. Kamingsa. Njegov opis proljeća su neobične i često metaforički:

Ošamućen zemaljske trese san iz nje izbjeljivanje umu: Sada svuda prostor ukuse čuđenje što je nada

On dalje objašnjava da je proljeće zrak "besmrtan sa mirisom počne." Njegov nekonvencionalan upotrebu jezika - kao nonsens dodjeljivanje glagol ( "početi") s mirisom - može biti iritirajuće na prvi. Ali, ako se zamisliti svaka pjesma koja se isporučuje vječno nada mlada osoba koja je pijan na raskoš proljeća, oni postaju loveable.

4. Plant neke seme. Ne zaboravite da je istraživanje od nekoliko godina unazad o tome kako prljavštine je novi Prozac? Ako ne, evo obnavljanje: naučnici su otkrili da je M. Vaccae, a bakterija koje se nalaze u tlu, može podići naše raspoloženje.

Dakle, kopaj i doze gore, a zatim posaditi nešto što ćete uživati ​​u brizi za. Da svijetle cvijeće povećati vaše raspoloženje? Da li bi mirisna biljka vrt ili povrtnjak omogućuju vam da se povežete više vaših obroka na našim prirodnim svijet? Da raste, teži, i berbu svoju kamilice da svaki gutljaj prethodno spavanja čaj osjećaju poseban?

5. Koristite priroda će vam pomoći da kuhati. Probajte dvorištu logorske vatre, ako možeš. Ili napraviti neke sunce čaj. Iako je vjerojatno prerano (u većini američkih klime, barem) imaju zrelih biljaka povrća ili bilja u svom dvorištu, vidi da li domaće proizvode možete pronaći u vašem području. Možda da želite izazvati sami kuhati cijeli obrok sa sastojcima uzgaja u vašem gradu. Da li ikad pomislio o porijeklu vaše hrane? Ako ne, počnite! To je ugodno zbunjuje da razmišlja o svim načinima našem tlu i sunca i vode nas može održati.

load...

6. Meditirajte na otvorenom. Umjesto da se fokusiraju na dah, možda želite dovesti pažnju na način na koji vaša koža osjeća na suncu. Obratite pažnju na mesta topline. Obratite pažnju na način na vašoj koži osjeća kada lahor peciva u.

Ili, ako želite da se fokusirate na dah, udisati suštinu proljeće i izdahnite sve zime koja je prikupljena u vašem tijelu u proteklih nekoliko mjeseci. Izdahnite sve snega, sve lopata, i sve hladnoće. Izdahnite uspavanom hibernacije i udišite energizacija toplinu!

load...

Povezane vijesti


Post Roditeljstvo

Dječiji snovi: razumevanje najupečatljivijih snova i noćnih mora u detinjstvu

Post Više o tebi

Cirkadijski poremećaj ritma spavanja: imate li abnormalni šablon spavanja?

Post Tvoje tijelo

Sažutan način da osećate svoja osećanja

Post Poremećaji u detinjstvu

Četiri najveća psihološka otkrića 2018

Post Roditeljstvo

Da li će pravi narcisista ustati

Post Roditeljstvo

Opsesivno-kompulzivni poremećaj i društvena skrupuloznost

Post Više o tebi

Biti udata za osobu sa depresijom ili bipolarnim: 6 savjeta preživljavanja

Post Poremećaji ličnosti

Otrovna mama? Nećete kontaktirati? 5 stvari koje morate shvatiti

Post Svakodnevne veze

Muškarci: biti njena emocionalna podrška ili neko drugi

Post Svakodnevne veze

Treba nam fikcija da se bavimo životnim činjenicama i osećanjima

Post Više o tebi

Osvajanje anksioznosti performansi: pravi primer za sve fobije

Post Više o tebi

6 stvari koje mogu pogoršati depresiju