Agonija duhovnog zlostavljanja verskih narcisista | BA.Superenlightme.com

Agonija duhovnog zlostavljanja verskih narcisista

Agonija duhovnog zlostavljanja verskih narcisista

Mučnina. Bile raste u grlu. Sama pomisao na crkvu me se povraća. Kao moj prijatelj je napisao: "... Narcise pomoću Boga... [je] dovoljno skoro da uključite ateista." Prokletstvo ravno! I još... I još... Uprkos narcise stvaranja mržnje, predrasuda Bog u obliku idol u svoj imidž, nekim čudom, mnogi od nas još uvijek drže njegovim riječima, Rock of Ages, kao slobodni penjač držeći na cliff- ace sa modrice i krvave nokte.

Izgubili smo sve i pozdravio se sa svima. Za mnoge od nas, bez obzira na sve, on je naša zadnja, najbolja nada.

Evil Web

Ovaj članak je bio dugo u dolaze. Ja načeo temu prije godinu dana u vrlo popularan rad, kada narcis "Gets Religija," You Get totalno!

Dugo vremena sam želio da pišem više o preživjelima problematičnih odnosa narcisoidne zloupotreba sa religijom, duhovnost, crkve i Boga. Ali nešto je rekao, "Čekaj. Posjeduju svoju dušu sa strpljenjem, Lenora. Vrijeme nije u redu." Ali sinoć, sve to promijenilo.

load...

Kao što se možda sjećate, moj nedavne studije su me je ubedio da narcisoidni dinamika i kulta dinamika su prilično identični. Scratch kult i naći ćete narcisoidnog lidera. Moji čitaoci potkrepljuju ovaj zaključak i podstakla me da naučim još više o kultovima, kao koso način da bolje razumiju narcizma.

Tako da je to bilo u 1 jutros ujutro, ja uvučen sam u krevet s hrkanjem muža, dva psa, maslacem tost i knjiga, Evil Web: A True Story of Cult zlostavljanja i hrabrost Mary Rich i Carol Jose. Naredna tri sata utrošeno čitanje, plače i fizički ubedljivom back-i-dalje u agoniji povuci-potegni između šok ( "Holy crap! Neke od tih mentalni, emocionalni i duhovni zloupotreba u Evil Web su rađene u moj dom... Meni!) i poricanja ( "Naaah. Zar to nije normalno !? zvuči normalno za mene. To je samo normalna hrišćanskoj porodici. Zar nije !?")

Na kraju, u 4 sata ujutro nanijet sam u nemiran san. Kada sam se probudio, nešto kliknulo u glavi i rekao: "SADA! Napiši taj prokleti članak sada." Izvinjavam se za pisanje o meni, ja, ja u ovom članku i preko-koristi u prvom licu subjektivni zamjenica: "Ja, ja, ja" Nadam se da će moja priča potvrđuju, potvrditi i pokrenuti te divne "Aha" trenucima za tebe, ti, ti.

Pozadinsku priču

Rođena sam u izuzetno vjerske, izolacionistička, stroge protestantske kući kao što vjerojatno već znate. Dobio sam moj prvi (light) spanking na šest mjeseci. Uostalom, kao što su bili običaj reći sa režanje, "Ti si grešnik od rođenja."

"Iznenađuje me da grešnici ne može ugoditi grešnike, ali grešnici mogu ugoditi Bogu." - US Army Ranger Gary Horton (ret.)
load...

load...

Povezane vijesti


Post Svakodnevne veze

Listovi emocija: identifikacija vaših osećanja, prijatna i ne

Post Više o tebi

Anksioznost, depresija i studenti

Post Roditeljstvo

Pregled knjige: 8 ključeva za završetak nasilničkog vodiča knjige o aktivnostima

Post Više o tebi

10 savjeta za život sa bipolarnom osobom

Post Roditeljstvo

Šta raditi o deci koja traže pažnju?

Post Slavnost

Mentalna bolest ili homoseksualnost: koji izlazak trenutka je strašniji?

Post Psihologija seksa

Debunking david j. Ley je mit o seksualnom poremećaju

Post Slavnost

Padma lakshmi poseduje svoju istoriju, otkriva konfuziju očinstva

Post Više o tebi

5 osobina narcisoida traže žrtve

Post Poremećaji ličnosti

Dbt: pregled

Post Svakodnevna kreativnost

Kreativnost i samo-istraživanje: pitanja i odgovori sa meera lee patel i poklon

Post Više o tebi

Kognitivno-bihejvioralna terapija je glavni tretman za depresiju