Bipolarni poremećaj ili pokvareni brat? | BA.Superenlightme.com

Bipolarni poremećaj ili pokvareni brat?

Bipolarni poremećaj ili pokvareni brat?

U Australiji, baš kao u Americi, imamo royalty osoba. Bert i Patti Newton su vladao u posljednjih četrdeset godina, kao domaćini skoro svaki cheesy TV razne show zamisliti. Ali sada su u naslovima za sve pogrešnih razloga.

Njihov sin Matthew Newton, (33) zvijezda u usponu na Australian TV je upravo pretučen svoju drugu djevojku. Osuda u prvom slučaju je poništena i svoju drugu djevojku, Rachael Taylor, zvijezda "Transformersi" je uzeo (Order Nasilje Privođenje) je AVO napolje i počeo sudski postupak protiv njega. On je navodno tukao je i dao joj je povrede glave u Rimu prije dvije sedmice.

load...

Moje srce je sa njom, želim joj sve najbolje i nadam se da dobija podršku od najmilijih kao dobro. Takođe sam svim srcem poštuju i podržavaju njenu odluku da ide naprijed i da ga se tereti. Kao što je rekao Bert, "Ne postoje pobjednici u ovoj situaciji."

Bert i Patti nije nepoznanica ovisnosti i psihičkih poremećaja. Godine 1993. Bert priznao da je problem sa kockanjem i nervni slom kada je bio 25. U intervjuu na Australian TV "Aktuelnostima" sinoć Patti Newton rekao je njen sin imao pitanja upravljanja ljutnju vrlo mlad i da je bipolarni poremećaj bio spomenuo.

Dok niko odobrava nasilje, ovo uznemiren mladić je sada u psihijatrijskoj ustanovi na samoubistvo sat. Sa svojom porodicom istorije, postoji mnogo više ove priče nego samo ozbiljna optužba napad.

Ali to nije samo ono što pišem o. Zgrožen sam mnoge komentare lokalne seljacine u prilogu Australian internet vijesti. Mislim da ove stavove ogrezli u mračnom dobu, vrlo, vrlo zastrašujuće koban i tužan optužnicu na određenom dio društva koji su Vam ne može da se uhvati u koštac sa mentalnim bolestima kao ozbiljan poremećaj.

Čujem Dueling Banjos svira glasno u pozadini dok sam pročitao ovih mišljenja. Ne samo da je sveprisutan Tall Poppy Syndrome evidentan, ali čista nedostatak obrazovanja, razumijevanje i odsustvo empatije ne sluti na dobro za budućnost prosvjetljenje. Samo oko jedan u dvadeset komentari pokazuju bilo koji oblik samilosti, a ostatak su kombinacija: poslati ga u zatvor, daj mi pet minuta sa njim i ja ću mu pokazati kako da poštuju žene, razmažena derišta porodice osoba, to je majke greška je što nisam postavio ga uzimam nikakve lijekove, da je on kriv za uzimanje droge i alkohola, zašto ne ponovo kupuju svoj put iz njega, a on je znao šta radi.

load...

Mentalna bolest se spominje samo nekoliko ljudi i nekoliko prosvećenog duša spomenuo bipolarni, pa čak i graničnog poremećaja ličnosti.

Tokom godina, I ja sam uživao Tall Poppy Syndrome te su podrugljivo na Newtonovi kao osrednji, upadljivo, schmaltzy, klizav, glatka i površno i da nema posebno tijelo supstance ili njihove ličnosti. Sinoć Predomislio sam se. Vidio sam ispod facelift, u botoksiranih čela, kosa implantata, teški make-up i sjaj i glamur i ugledao dva jako umorna, brižna roditelja u dubokom duševne bolove zbog bespomoćnosti i frustracije osjetio na psihičko stanje njihovog sina jedinca.

Bez obzira na to koliko novca imate u banci, koliko puta vaše Smiling, sjajna, sretna lica su se pojavili na naslovnoj strani TV Sedmica ili koliko Logies ukrasiti svoj kamina; kada je život vašeg sina je u opasnosti trebate medicinsku, podršku pomoć, a ne univerzalna kritika na svoj doživljava nedostatak roditeljske vještine.

Bert i Patti Newton saznao Matthew navodne napad i hospitalizacija iz vijesti kanala, jer on nije bio u kontaktu s njima. Većina porodica žele da ostanu privatne o tim delikatnim pitanjima, ali Newtonovi nisu imali drugog izbora nego da žive svoje tuge i boli putem medija - isti mediji u kojima su tako elokventno sinoć obratio ovim pitanjima. Ali možda njihova spremnost da se suoče sa medijima glave na mogu imati rezultat pomažući destigmatizuje bipolarnog / granični poremećaj ličnosti i dati neke prijeko potrebne uvid u nacionalne krize nasilja u porodici.

Možda onda oni neuki Aussie Bogan redneck hicks puna blef, Swagger i samopravedni mišljenje i ogorčenje i sigurno nije u posjedu sve činjenice će početi da shvate da mentalna bolest nije i nikada neće biti izbor životnog stila.

load...

Fotografije: www.nine.newsmsn.com.au i www.news.com.au

load...

Povezane vijesti


Post Roditeljstvo

Živeti sa traumom: suočiti se sa ozbiljnim duševnim bolestima

Post Više o tebi

33 omiljena knjiga za samopomoć psihologa

Post Poremećaji ličnosti

Korišćenje pažnje za bipolarni poremećaj

Post Slavnost

Zoe kravitz izvukao je poremećaj ranijeg ishrane za novu ulogu

Post Tvoje tijelo

Kognitivne distorzije koje doprinose negativnom poremećaju tijela i poremećajima u ishrani

Post Poremećaji u detinjstvu

Ne čitajte ovo osim ako niste majka

Post Poremećaji odraslih

Živeti kao da je važno: intervju sa jon kabat-zinn

Post Poremećaji odraslih

Krishnamurti na 3 koraka do mudrije veze sa tehnologijom

Post Poremećaji ličnosti

Kako narcizam i prag visokog emocionalnog bola uništavaju odnose

Post Poremećaji ličnosti

Kako se nositi sa stresom praznika

Post Više o tebi

9 načina da se nosi sa mentalnom bolesti

Post Psihologija seksa

Narcizizam seksa Deficit defekata i neke strategije za terapeuta