Da li je narcizam samo ubio još jedan brak? | BA.Superenlightme.com

Da li je narcizam samo ubio još jedan brak?

Da li je narcizam samo ubio još jedan brak?

Ona je bila vrlo mlada. On je bio vrlo mlad. Bili su jako puno u ljubavi, pa su pobjegli.

Ali je njen otvoreno, u-your-face, udžbenik narcisoidni tata nije bio zadovoljan. Naravno da ne! On nije dobio da uživaju u igru ​​moći da bude zatražio ruku njegove kćeri u braku. On nije dobio dati nervozno znojenja udvarača u "jednom preko" i "predavanje". On nije dobio planirati zavrsili vjenčanje ikad vidio. On nije dobio da imaju svježe Botox u pripremi za svoj veliki dan, mislim, njegove kćeri veliki dan. On nije stigao da uživa u divljenje svih očima gledao ga je do oltara... Oh, sa kćerkom na ruci. On nije stigao da pokaže svoje pokrete na plesnom spratu na prijemu... Sa svojom kćerkom.

load...

Naravno da ne! Tata nije bio zadovoljan na sve.

Sedam godina kasnije, brak je gotov. I tata ne smeta malo.

Evo mog Post Mortem još jednog braka uništili narcisoidnost. Naravno, može biti mokra, ali ajde! To ne uzeti mozak kirurg da shvatim šta se desilo.

The Elopement

Ako postoji jedna stvar koju djeca narcise znam, to je ovo: Niko ne će biti dovoljno dobro za njih da se uda. Moj Bože, ne! N-Mama i N-tata im je rekao tako.

Narcisoidni majke mame Boys su genije na uništavanje ljubavnim vezama njihovog sina. Ako je, nekim čudom, njihov sin ima uspio stići do oltara, N-mama smatra da je njen kćer-in-zakon biti "druga" žena. To kurva koji je ukrao njihov mali dječak i ne skoro uzeti dovoljno dobra za njega. DIL nema nikakve šanse.

Narcisoidni očevi nikada neće odobriti svaki muškarac bio dovoljno dobar da se uda za njihovu kćer. Ako oni ne mogu imati svoje kćeri, ni jedan drugi čovjek može. Ali oni kauč svoje ljubomore i pretvoriti (emocionalno) incesta po ispiranje mozga joj u vjerujući da nijedna od njenih momaka su "dovoljno dobar." Nijedan čovek nije dovoljno poštovanja. Nijedan čovek nije dovoljno uspješan. Nijedan muškarac će je tretirati kao i ju je tata tretira. (Barf!)

Instinktivno, sinovi i kćeri narcise znaju da bekstva je samo o jedini način da ikada udati. Naravno, možete trošiti tisuće na fensi vjenčanje ako želite... Ali se pripremili za narcis pronaći način da uništi svoj poseban dan. Oni uvijek rade.

load...

Bolje da pobegne. Definitivno pobjeći.

Dakle, to je ono što je par koji sam gore spomenuo jesam. Oni su pobjegli. I dečko! Je tata ljut! Nije bilo šanse da će ikada prihvatiti brak i njegova nova sin-in-zakon pod kojim uslovima... Ikad.

U nedavnom intervjuu za razvod, njegovi komentari su izuzetno zanimljivo. On govori o poštovanju. Naravno, jedan pretpostavlja da on misli na svoje bivše SIL poštovanje za kćer. Eau Naprotiv! Kada slušam ga pažljivo, shvatite da on govori o svom ex-SIL je nepoštovanje za njega, Narcissistic tata.

Evo šta je rekao:

"Imao sam problema sa tim kako se brak počeo....I ne mislim da je brak počeo tako što je trebalo. Sigurno ne na način na koji bi otac voleo da vidim brak počinje. Otac je u snovima, kada je ima dijete koje, hm... Da je mladić će doći i pokucati na vrata jednog dana i reći, 'gospodin ______, toliko volim svoju ćerku i mogu li joj ruku u braku. To se nikada, da nikada dogodilo. Nivo poštovanja nije bio tamo. Ali [kćerka] nikada ne bi trebalo da i zaboraviti da nepoštovanje. Ne vjerujem da ljudi ne poštuju da, osim ako to dozvoljavaju... ".

To je sve o N-tata... Nije njegova kćerka, žena zapravo u braku. Njegova moć je ukraden od strane njihovih bekstva. Nikada nije zaboravio. On nikad nije oprostio. Za njega, njihov brak nije bio brak uopšte. To je bila lakrdija.

In-Laws

Osim novca nedaće, u aktima je najveći izvor straha u svakom braku. A ako u-zakoni su narcise, dobro, problem je na steroidima. Naravno, možete pokušati hodanje fine linije ugodni svima, ali zaista je beznadežno.

To je bila prva greška ove kćer napravio. Pokušala je da se tati da prihvati njen suprug. Da voli svog muža. Da biste dali retroaktivno blagoslov da im brak legitimno. (Flash! Uvijek je bilo legalno!)

Ah, Hope Springs Eternal. Ali ozbiljno, dušo... Fugetaboutit! Tata nije imao ništa od toga. Oh, on je prošao kroz pokrete, ali to ne znači baš ništa. Što se njega tiče, tvoj obveznica bila nevažeća jer nije kreirajte ga, odobriti ga, blagoslovi ga, kontrolirati i platiti za to.

load...

To je kada je trebalo da se setio staru izreku da "odu i Cleave." Trebalo je da "listače" Tata i "cepane" 100% do svog muškarca. Ali nije zbog...

Tata je Money

Tata je prljavo. Prljave bogat, to jest. On je vlasnik milione. Ili možda duguje milijune. Niko izgleda prilično sigurna.

Tata mogao da je zadrži na način na koji ona bi se navikli. Odjeću. Kosu. Je sisa posao. Sve stvari mužić ne može priuštiti da joj dam. Stvari joj savršeno plastike porodica očekuje da ona ima.

Uzela je tatin novac. Ali mislim da je došlo previsoku cijenu. Cijene lojalnost njenom mužu.

Splitsville

Ja zapravo ne znam šta se desilo... Ali ne mogu pogoditi. Kladim se da su se žalili svog muža da joj tata. (Velika greška! Nikad ti to!), A tata je rekao ne kćerka njegovog treba tretirati tako. Zaslužila je više poštovanja. Mogla je učiniti mnogo bolje. Yadada. Yadada. Yadada.

Ja se kladiti je otišla kući i ponavlja ono što ", rekao je tata" na mužić. I Hubby pogodio krov. Marljivi mužić koji je upravo htio normalan brak svojoj ženi... Nije menage a trois sa suprugom i njen tata.

Tako su se borili i tvrdili, sastoji se, a zatim ponovo borio.

A sada... Da je gotovo.

Ona se vraća na tatu. Tata je "ljubav". Tata je "briga". Tata je "poštovanje". Tata je novac. Kickin 'njen muž na trotoar i takin' klinac... Jer je njen tata rekao. Sve to smrdi na neba prikrivene incesta... Vrlo elegantne stvari... Ništa fizički... Ali budimo realni. Ona pripada Daddy... Lock, stock, bure i lažni sise tata kupio za nju.

Da je samo šutirali tata na trotoar umjesto toga.

Tata Zar nije pustio suzu

Iz intervjua, to je malo teško reći kako neko stvarno misli o Splitu. Oni mogu misle da reagujete kao lud, ali botoks ne dozvoliti da pokažem kroz. Mislim da je kći izgleda tužno.

Ali tata nije pustio suzu. Rekao bih da je on izgleda tiho trijumfalno!

Možda, jednog dana, on će omogućiti svoju kćer da se uda ponovo. Budite uvjereni, njen drugi muž će biti ručno izabrali Daddy i izuzetno bogat. Najbolje od svega, on će biti podređena i popuštanje željeza volju Tate. Tata će se pobrinuti za to! Ah, kakvo vjenčanje koje će se... Prodati mrežu za cijenu veliki, debeli, sočan posebno.

Ono što još može narcisoidnog tata žele !?

Koraci za Happy, Narcissist-manje Brak

  1. Prihvati da je vaš narcisoidni roditelji nikada neće odobriti po svom izboru supružnika.
  2. Se uključe u svakom slučaju.
  3. Nemaju vjenčanje. Pobjeći.
  4. Ne očekujem da svoj brak, niti bračnog druga da bude prihvaćen od strane vašeg in-zakoni.
  5. Go "Ne Kontakt" sa zakonima u-.
  6. Žive sretno do kraja života.

Hvala za čitanje! Ako ti se sviđa, molimo vas da se pretplatite.

load...

Povezane vijesti


Post Više o tebi

6 koraka kako biste pomogli liječiti svoje unutrašnje dijete

Post Roditeljstvo

10 znaci da se bavite emocionalnim potrebnim narcisom

Post Više o tebi

Pogled na brak savjete iz 1950-ih

Post Svakodnevne veze

Promenite svoja uverenja, promenite svoju hemiju mozga: dokaze

Post Poremećaji ličnosti

Jednostavna strategija za oslobađanje bolnih misli i osećanja

Post Svakodnevne veze

Kako živeti sa perfekcionistom

Post Poremećaji odraslih

Nenadna beba od buprenorfina?

Post Poremećaji ličnosti

Narcizam, paranoja, opsesivno-kompulsivni poremećaj i rituali (oh moj!)

Post Poremećaji ličnosti

Izbegavanje ljubavi i veze? 4 osobine onih koji rade

Post Poremećaji ličnosti

Portreti pet narcisista

Post Svakodnevne veze

Je li ljubomora pretnja vašoj vezi? Pet punktova

Post Tvoje tijelo

Moćna knjiga imenika za decu