Da li je umirila majka i ubila plavuše bombardera? | BA.Superenlightme.com

Da li je umirila majka i ubila plavuše bombardera?

Da li je umirila majka i ubila plavuše bombardera?

Harlean Harlow (umetničko ime: Jean Harlow) may've bio suštinski sparnog, okrugao, platina Hollywood plavuša bomba, ali ona nije bila bitchy dama biste očekivali da bude. Priča se da je ona zaista jako dobra osoba. A vrsta dama sa meko srce.

Previše mekana, posebno kada je u pitanju njena majka... Čije je ime zaista bio "Jean Harlow."

Ovo je priča o gušenje majka i slatka kćer koja je dala sve što je mogla dati njenu majku i umro u samo dvadeset i šest godina starosti sa riječima: "Ja nemam želju da živi."

Ne mogu da se ne zapitam: Da li je gušenje Mothering ubiti Jean Harlow?

load...

Harlean je Happy Life

Kao i mnoge poznate glumice zlatnog doba Hollywooda, gluma nije bila Harlean ambicija. To je bila njena majka. Kao djevojčica, bila je pod nazivom "Baby" i isključivo, ne učenje joj je pravo ime 'til ona je počela vrtića. Wikipedia prenosi "Harlean majka je bila izuzetno zaštite i Coddling, navodno ulijeva osjećaj da je njena kćerka je dugovao sve što je imala s njom." Uvek je bila sve moja ", reče ona kćer."

Harlean je samo šesnaest i udata za Husband 1 od 3, koji ju je navodno pretukao na mrtvo prve bračne noći, kada je registrovano kod Centralne Casting, više kao ševa nego ozbiljna ambicija. U stvari, ona nije koristila ni njeno pravo ime, kada je registrovan! Ona koristi ime svoje majke, Jean Harlow.

Ali Harlean je imao jedno od onih lica (da ne spominjem brojke!) Da skače sa srebrnom ekranu. Kao i Kardashians, nije mogla djelovati, nije mogla pjevati, a ona nije mogla plesati. Kao i Kardashians, ljudi nisu mogli da zauzmu svoje oči sa celuloid Harlean. Za razliku od Kardashians, bila je neverovatan lijep gal.

Holivudski producenti su zapazili blagajnama uspjeh nju, gradi se ulogama. Harlean bio zaljubljen, uspješan... I trudna! Život je bio dobar, sve do...

... Mama Jean zahvatio u Hollywood Grad 1927. Godine, gangster boytoy postao muž Marino Bello u tow.

Sve je bilo nizbrdo od tamo.

Uguši Majka ulazi na scenu

Mama Jean je imao nos za novac. Mogla je namirisati na kilometar. U međuvremenu joj je gangster muž imao udjela u (izmišljeni!) Goldmines da loše potreban kapital da "bi ih dati." Harlean je bilo više nego samo obrok ulaznica za njih. Ona je bila zlatni rudnik... Jedini, u stvari.

load...

Prva stvar koju treba je fetus. Narednih bio njen muž. Nakon što je lišen Harlean od svoje porodice, sistem podrške i svaku nadu normalnosti, nastavili su da spužva se od nje u tolikoj mjeri da Harlean bio primoran da se značajan kredite od MGM, samo za financiranje način života svoje majke, njen očuh je non -existent Goldmines i njegova vrlo postoje ljubavnica.

Oh... Ali to postaje sve gore.

Takozvani godine slave

Amonijak, Clorox i peroksida. Nekako cjelini "Blonde Bombshell" stvar gubi sjaj kad shvatite da Harlean podnosi da joj kosu beljenih sa amonijakom, Clorox i peroksid tjedno. To je čak i manje glamurozno kada ste saznali da je kemikalija joj je ćelavi.

Ali ja digresiju...

Dok subvencioniranje njen očuh, njegova ljubavnica, njegova jurnjava od starleta (uključujući i sebe!), Harlean krenula na svoj drugi brak sa MGM izvršnu, Paul Bern, a manično depresivni. Naravno, njena gušenje majka je oduševljen da joj je kćer, kao Norma Shearer, se udaje u dinastije MGM. Novac je bio dobar.

Dva mjeseca nakon vjenčanja, Paul Bern je bio mrtav od "samoubistvo". Do današnjeg dana, niko ne zna tačno šta se desilo kao MGM zataškao sve gore, povlačeći rang iznad policije, hitne medicinske osoblje i pravosudnog sistema. (Šta još očekujete od jednog studio koja je imala vlastitu iznad-the-zakon bordel... I očekuje se njegovo vodećim ljudima da ga koristi!?!)

Sa suprugom 2 od 3 brzo van slike, tu je opet bio niko da zaštiti Harlean od nje gušenje majke.

Ali, to je još gora.

Novi muž, New Home

Godinu dana (10 dana), nakon Paul Bern prerane smrti, Harlean udala Muž 3 od 3, izabrao, izabran i odabrane za nju niko drugi nego Louis B. Sebe Mayer, kralj MGM koji su ili krevetna ili zlostavljana većina njegovih ženskih zvijezda, ispod dobi ili dobi, nije stalo.

load...

Kao svadbeni poklon, mama Jean sagradio novu vilu (s Harlean novca) i pod nazivom to za sebe. A napad slepog creva uvjeren Harlean da se iseli iz nje bračni dom i kreću se sa mamom i korak-tata... Opet. Kao holivudski pisac Anita Loos je napisao: "[Ona] majka je neverovatan vlast nad [Harlean]." Njen novi muž nije bio dobrodošao.

Pa ju je pretukao na mrtvo. Više puta. I ona je, sasvim ispravno, razvela od njega.

Ona je nosila uz upotrebu alkohola, iako je zadržala svoju profesionalnost i nikada nije dozvolio da utiče na njen nastup pred kamerama.

Enter The Thin Man

1934. Godine uvela u boljem period za Harlean. Za početak, ona je ispunila jedan, jedini William Powell. Da, zvezda i dalje popularne Thin Man serija je postao njen ljubavnik i skoro joj je zaručnik. Još bolje, stavio malo skroba u kičmu. Dao joj je doza normalnosti. Zahtjeve svoje majke zgrožen Bill Powell.

Naredne godine, mama Jean i njen gangsta razvedeni. I možete pogoditi koji su platili za to! Tako je. Malo Harlean koji, ponovo, pozajmio novac od MGM. Vezali za gotovinu, ona je na kraju prodao vilu u 1936. I "skresanim" na nagovor Bill Powell, koji je mama Jean mrzio sa strašću. (Iznenađenje, iznenađenje, iznenađenje.)

Zbogom, Baby

Možda je to bilo sve premlaćivanja koja je uzrokovala nepopravljivu štetu bubrega. Možda je to bio alkohol ona se koristi da se nose s njom bol. Možda je to bilo sve gušenje materinstva da joj je oduzeo joj je volju za životom. Možda je to bilo sve-of-the-gore.

Harlean počeo pate uremic trovanje od akutnog zatajenja bubrega.

Tako je to u 11:38 časova ujutro 7. Jun 1937, u dobi od samo dvadeset i šest, da Harlean rekao je medicinska sestra, "Ja nemam želju da žive" i disao joj posljednje vrijeme William Powell vikao izvan njen bolničkoj sobi.

Ipak, čak iu smrti, gušeći materinstva brzo održati. Ime Harlean se ne pojavljuje na nju kripte. Umjesto toga ona leži za sva vremena pod natpisom "Naš Baby", spomenik slatkiš, stalno velikodušni, nikada voli djevojku koja nije bilo dozvoljeno da odraste u životu ni u smrti. Naziv "Harlean" se pojavljuje niotkuda. Umjesto toga, njena kripti nosi ime svoje majke, Jean Harlow.

Ali to ostavlja pitanje bez odgovora: Da li je gušenje Mothering ubiti Harlean aka Jean Harlow?

Mislim da je imao veliku ulogu u tome.

Hvala za čitanje! Da biste se pretplatili, posjetite www.lenorathompsonwriter.com.

load...

Povezane vijesti


Post Poremećaji odraslih

Ako pada drvo

Post Svakodnevne veze

Ego naspram ego-snage: karakteristike zdravog ega i zašto je to bitno za vašu sreću

Post Dobro zdravlje

Kada vaš partner i vaše dijete imaju hiperaktivnost

Post Tvoje tijelo

Umjesto da se brinete za samokritiku, razmotrite ove reči

Post Slavnost

Ne sprečavajte oči: znajte kada i kako kontaktirati pomoć

Post Roditeljstvo

Dječiji snovi: razumevanje najupečatljivijih snova i noćnih mora u detinjstvu

Post Poremećaji u detinjstvu

Ne čitajte ovo osim ako niste majka

Post Roditeljstvo

5 slabosti teorije kognitivnih distorzija

Post Svakodnevne veze

Nlp - koja je istina o neuro-lingvističkom programiranju?

Post Slavnost

Linkin park pjevač Chester Bennington počinje samoubistvo

Post Roditeljstvo

Opsesivno-kompulzivni poremećaj i supružnici

Post Više o tebi

3 činjenice koje možda ne znate o freudu i njegovom najvećem poremećajima u defenziji pažnje