Da li ste se udali za narcisa? | BA.Superenlightme.com

Da li ste se udali za narcisa?

Da li ste se udali za narcisa?

Najčešći postavljeno pitanje koje mi je kćeri čije su emocionalne potrebe nisu ispunjeni u djetinjstvu-koji je odrastao nesigurno u prilogu i zabrinuti ikada biti voljen-ovo: "Kako sam ne vidim ko je bio moj muž? Kako sam pogrešno ono što mi je ponudio za ljubav? " Neke žene pišu nakon relativno kratkog braka-četiri ili pet godina, u trajanju-dok drugi idu u nakon decenija biti zajedno dok kreću na proces pokupiti komade.

Ponekad, sve crvene zastave koje su ignorisani ili nekako racionalizovali tokom marriage- "On se ne bavi i kad nema centar-fazi", "On nikada nije bio voljan da razgovara stvari koje su teško sa mnom", ili "nisam znao da koliko ja bih nestala i izgubio moj glas" -Odjednom smisla kao brak raspliće i nekoliko glava za razvod. To je u sukobu koji je narcis otkriva svoje prave pruge i razvod može biti apsolutno mukotrpno iskustvo, jer mu je potrebno za održavanje osjećaj kontrole nad vama, a ishod po svaku cijenu. Naučio sam to iz prve ruke.

load...

Svi smo privučeni poznati kada smo tražiti blizu drugih; naše nesvesno mentalne slike onoga odnosa izgledaju, izvući iz našeg djetinjstva iskustva, čine osnovu naše privlačnosti. Ovo je u redu i krasno, naravno, ako ste imali dobre djetinjstvo uz prilagođeni i ljubavi roditelja ili čak dva; to nije tako velika ako nisi.

Uzimajući mamac

Mnogobrojna istraživanja pokazuju da je, u početku, narcis je vrlo atraktivna. On je pričljivi, pojavljuje samopouzdanja i otvoren, a dolazi preko kao neko ko će napraviti veliki partner. On je odličan u samo-prezentaciju. Budući da je narcis treba dodvoravanje, on je također vjerojatno da ti se udvaram kao što nikad nije udvarao prije kao i ja jedna žena je napisao:

 Nemaš pojma. On je obasipao pažnju na mene u početku kao niko drugi. Promišljen poklone, malo iznenađenja. I ja totallly spustio gard. Tko ne bi? Mi smo bili u braku deset mjeseci nakon što smo sreli-tako siguran da sam bio. Moji bliski prijatelji ga nije volio. Rekli su da mu je hladno i manipulativne, ali iskreno sam mislio da su ljubomorni na mene. Ne, oni su vidjeli ono što nisam i nakon što smo bili u braku, on je uradio ono što je mogao pa sam vidio manje od njih. Rekao je da me htio samo za sebe.

Za nevoljeno kćer, ova vrsta pažnje u početku izgleda kao mana s neba. Kao Dr. Craig Malkin napominje u svojoj knjizi Rethinking Narcizam, jer je narcis treba osjećati posebno, on treba da bude posebno previše odražava njegovu vrijednost, tako da će vam u početku staviti na pijedestal. Za ženu koja nikada nije bila sigurna u svoje vlastite vrijednosti, to može-početkom-osjećaj apsolutno nevjerojatan.

load...

Vršenje Stealth Control

Karikaturi narcis kulture obuhvata-tip, tako pun sebe da je svaka rečenica počinje sa "Ja", rekao je nasilnik koji je lako uočiti od samo nekoliko metara, kontrola polude u otvorenom je, prema Craig Malkin , daleko od istine. Narcis ne voli tražeći stvari-da bi ga se kao da je bio siromašne tako, pod krinkom smještaja ili čak iznenadivši ti, on vrši kontrolu u mnogo suptilnije načine. Male stvari poput iskliznuće vaši planovi za mirno veče sa iznenađenjem skup karte sportski događaj ili da improvizacija odluka jesti u tajlandski restoran umjesto hamburger da su te žudnja. Male stvari na kraju pretvoriti u veće i, tokom vremena, možete potpuno zaboraviti svoju želje i potrebe, pa čak i da ste nekada imali njih.

 Kada gledam kroz stare albume, sada vidim da su fotografije govore istinu. Volim plažu i tako da smo na našem medenom mjesecu na Floridi. Na Jersey Shore drugoj godini. Ali on voli planine i od tada, svaki odmor smo uzeli je u planinama. Nisam bio na plaži u više od deset godina, ali, nekako, nisam primetio da. Činilo lakše da ga primi od borbe. Mrzim borbi. Ista stvar sa svaku odluku koja je došla gore. Uspio sam ne primjetiti da sam pre nekoliko godina je oduzet moje šatora.

Gubeći iz vida sebe, treba reći, dolazi lakše do nevoljeno kćer nego što bi moglo drugima; ona se na to, nakon što je to uradio tokom svoje djetinjstvo i djevojaštvo.

Život na toboganu

Narcis je uvijek u tome da ga osvoji i da se, pored njegove navike igranja igara i nikada ne preuzimanje odgovornosti, znači da je svaki neslaganje, svaki izazov za njega, će prenese u borbu. Prava rasprava ili heširanjem stvari sa ovim čovjek jednostavno nije u domenu mogućnosti, bez obzira na to koliko se trudio. Žašto je to?

Craig Malkin ukazuje upečatljivo na reprodukciju narcis je ono što on naziva "emocionalna vruć krompir" -projecting god on oseća na tebe i uvjerljivim ste da su te emocije su zapravo tvoje. Kako to funkcionira? Recimo da ste nezadovoljni podjelom rada u domaćinstvu i počnete razgovor u mirnim glasom, nadajući se da će te čuti. Umjesto toga, on Stonewalls vi, ne javlja i tražim dalje, vilicu mišići rade. Može se reći da je matirano. Možete početi ispočetka, ali ovaj put, govorite glasnije. On usiljenih osmeha i kaže: "Ja nisam gluh, znate. I ja sam umorna od razgovora o tome. "Vaša vlastite frustracije raste i sada, ti viče na njega. On gleda i kaže: "Ja ne govorim o tome kad si ljut. Umoran sam od vaše ljuteći se. To je isti stari bubanj tuku svaki prokleti put. "I onda izađe iz sobe.

load...

To je emocionalna vruć krompir. A dobre su šanse da ćete završiti kriviti sebe za dobivanje ljut jer ste zapravo sposobni posjedovanje osećanja. Scorecard? Vas: 0 i Narcissist: 10.

Onda previše, ako ste odrasli uz roditelja koji uvijek negirao rekavši da boli stvar ili te spustiti dole, ti si češće sumnjate u sebe kada vaš suprug počne raditi istu stvar

Druga stvar o toboganu koji Malkin čini se da je, ponekad, lako je pomisliti drame za strast. Ja ne samo da se odnosi na make-up seks, ali naše kulturne viziju romantične ljubavi, kao sve oduzima stvar u kojem scenariju gubi iz vida sebe je samo dio zaljubljenosti-drži vas u igri i oslepeo njegovoj istini za dugo pored datum isteka.

Sada kada znate, šta sad?

Evo gdje je nevoljeno kćer suočava sa svojim najvećim izazovom: Loving sebe dovoljno da ostavi nekoga ko ne voli ili je vidim na sve.

Photograph by Olenka Kotyk. Autorsko pravo besplatno. Unsplash.com

Posjetite me na Facebooku: http: //www.Facebook.com/PegStreepAuthor

Malkin, Craig. Rethinking Narcizam: Tajna Prepoznavanje i Suočavanje s narcise. New York: Harper Perennial, 2017. Godine.

load...

Povezane vijesti


Post Svakodnevne veze

Iznenađujući razlog zašto neke žene traže poslove

Post Poremećaji ličnosti

Ono što ja radim narcisoidu zaista znači

Post Roditeljstvo

Zastoj našeg sistema mentalnog zdravlja

Post Više o tebi

15 savjeta za uklanjanje distrakcija prilikom pokušaja stvaranja

Post Svakodnevne veze

Pregled knjige: preispitivanje narcizma

Post Roditeljstvo

Pregled knjige: narativna terapija u čudesnoj zemlji

Post Poremećaji u detinjstvu

Šest znakova sociopata

Post Više o tebi

5 načina života sa hroničnim bolom

Post Roditeljstvo

Dužina boravka za stambeni opsesivno-kompulsivni poremećaj

Post Poremećaji ličnosti

Da li je narcizam samo ubio još jedan brak?

Post Svakodnevne veze

Slučaj kidnapovanja ohio: moralna povreda svedočenja u zločinu

Post Roditeljstvo

Da li stvarno postoji poremećaj disocijativnog identiteta?