Dan (nakon) moj lekar opšte medicine propisao je paxil | BA.Superenlightme.com

Dan (nakon) moj lekar opšte medicine propisao je paxil

Dan (nakon) moj lekar opšte medicine propisao je paxil

(Napomena:. Ovo je drugi post u kratkom seriji u kojoj sam ispričao moj prvi iskustva s Paxil je prvi post mogu se naći ovdje.)

Ja sam bio junior na faksu, panika je pravi svakodnevni izgled, a ja sam se oslanjao na Xanax za svaki napad. Dakle, kada je moj liječnik propisuje Paxil, prihvatio sam ga raširenih ruku. Ali na duge staze, sve što imam je bio veliki zagrljaj od Big Pharma.

Počelo je dovoljno nevino isključen. Moja opće prakse mi je dao četiri uzorka paketa Paxil CR, 12.5 miligrama, što bi me trajati ukupno 28 dana. Odlična vijest, naravno, za College Djevojka na vrlo ograničen budžet. Mislio sam da će se stvari idu ovako: Ja bih vidjeti da li je Paxil prvo radila, a onda bih brinuti o novcu kasnije.

load...

Progutao sam žuti pilula u kući mog oca u vrijeme Božića pauze - slijepo. Paketi uzorak nije došao sa informativni letak, tako da nisam imao pojma šta da očekujem. Nisam znao što se upuštam. Nisam znao ništa o nuspojave ili, još gore, povlačenje simptoma da ću na kraju biti prisiljen na duže.

Bez ikakve informativne letak - kakav bih dobio da sam ispunjen scenario u apoteci umesto da prvo uzoraka - Nisam imao mogao znati.

Neznanje je blaženstvo, pretpostavljam, u to vrijeme. Žuta pilula, čašu vode, učinjeno. Na sljedeću aktivnost.

Dobio sam čudno zujanje iz prvih nekoliko doza - nije visok, tačno, ali vrlo fizički zujanje. Osetio sam bliže svijetu nego što sam ikada osjetio. Moja koža čak naježi malo, čak i, kao da je bilo električne struje niskog nivoa šibaju kroz epidermis.

Uvijek je malo arhivista, zapisao sam niz bilješke o tome kako sam se osećao. (. Čitav život, čini se, uredno arhivira između različitih blogova i staromodan papir časopisa) U prosincu 2004. Godine, imao sam ružičast pogled na moje Paxil obložene budućnost:

Nadam se da ću uskoro imati ovu cjelini "napad panike" stvar pod kontrolom. Doktor mi je stavio na Paxil, koji je do sada radio neverovatan posao u čuvanju mene chill i opuštena i ne-anksiozni. Rekli su da su svi udžbenika simptome napada panike, i prilično veliki broj simptoma opće anksioznosti. I tako, to je prilično prokleto korisno.

Mislim da sam imao samo dva ili tri napada panike jer sam počeo da Paxil, i oni su svi bili manji. Pa, svi osim jednog. Imao sam napad panike na I - 81 za vrijeme vožnje... Ali mislim da je jedna bila opravdana s obzirom kiša i kako sam u osnovi nije mogao da vidi ništa izvan mog prozora.

load...

Dva ili tri (minor) napadi panike. Nije loše. Možda bih mogao da se naviknem na to, pomislio sam. Uostalom, da je to tako jednostavno rješenje, zar ne? Jedna tableta, uzima samo jednom dnevno, da uništimo moje bolesti?

Mislim, moja opće prakse i ja smo otišli waaay nazad. On me je izlečio od upalu grla u trećem razredu sa antibioticima, gadan kašalj u srednjoj školi sa Promethazine sirup, i stalna nosne alergije sa Claritin-D. On je dobro.

Bio sam dvadeset. Nisam imao razloga da se dovodi u pitanje presudu doktora. Ili, stavite manje oštro, nisam imao razloga ni da postavljaju pitanja doktora. Uopšte.

Nisam vidim svrhu - na kraju krajeva, doktor zna najbolje, zar ne? Nije li to kako izreka kaže?

(Stay tuned za tri dijela.)

Foto: ChiBart

load...

Povezane vijesti


Post Svakodnevne veze

Dva plus dva: parovi i njihova par prijateljstva

Post Poremećaji ličnosti

Dan (nakon) moj lekar opšte medicine propisao je paxil

Post Poremećaji ličnosti

Narcisoidi i patološko leže

Post Roditeljstvo

Pregled knjige: 8 ključeva za završetak nasilničkog vodiča knjige o aktivnostima

Post Slavnost

Hope solo Attention Deficit Poremećaj traumatskog nasilja u porodici

Post Svakodnevne veze

Kako postići svoje ciljeve koristeći vizuelizaciju vremenske linije

Post Svakodnevne veze

Muškarci: biti njena emocionalna podrška ili neko drugi

Post Depresija

Depresija, anksioznost, stres i razlivanje ulja: koga briga?

Post Više o tebi

5 načina visoko osećajni ljudi mogu da žive u neosetljivom svetu

Post Tvoje tijelo

Suočavanje sa glasnim unutrašnjim kritičarima

Post Svakodnevne veze

Psiho centralni Džon Grohol mentalnog zdravlja

Post Roditeljstvo

Upravljanje stresom tokom traženja posla: porodice i veterani