Društvo za anksioznost: ponovnog povezivanja negativnih misli sa hipnoterapijom | BA.Superenlightme.com

Društvo za anksioznost: ponovnog povezivanja negativnih misli sa hipnoterapijom

Društvo za anksioznost: ponovnog povezivanja negativnih misli sa hipnoterapijom

(Ovo je šesti post u seriji pod nazivom "Anksioznost društvo", u kojem sam intervjuirati svakodnevne anksioznosti pati od svih sfera života o njihovoj borbi, njihova trijumfa, njihovo suočavanje metode, i još mnogo toga. Vjerujem da je više mi otvoreno govore o našem mentalnom zdravlju, to je manje od "stvar" postaje. Razgovor može smanjiti stigmu, a moj ispitanika želi da bude dio toga.)

Razgovarao sam sa Ashley Taylor, ovjerenu hipnoterapeuta u Easton, PA, ranije ove sedmice o osnovama hipnoterapije i šta da očekujem na sjednicama. (Ispostavilo se, hipnoterapija je ništa slično glupo spektakl fazi hipnoze.)

Danas smo razgovarali o tome šta hipnoterapija može učiniti posebno za anksioznost pate. Naš razgovor se nastavlja ispod:

load...

Ljeto: Za neko dolazi u svoj hipnoterapije praksi pitanje anksioznosti u vezi sa (recimo, strah od vožnje autocestom), kakve potvrde ili terapeutske tehnike bi zaposliti?

Ashley Taylor, CHT: Za sve fobija, ja bih prvo pokušati da shvati početne senzibilizacije. Često sa fobijama, vidimo uvijek postoji inicijalni događaj koji je izazvao strah. Dakle, u ovom slučaju, možda pojedinac svjedoci ili je bio uključen u nesreći na autocesti. Za afirmacije, mogao bih reći da je bilo koji stari, zastarjeli, neproduktivne informacija više nije korisno ili se odnose na tebe. Što se tiče terapeutskog tehniku, ja bih predložiti terapiju ekspoziciju tako da pojedinac može suočiti svoje strahove sa nekim pored njih u vozilu - nekome veruju.

Dakle, koji bi trebalo da pokuša hipnoterapije? Da li mislite da je to dobar prvi korak za nekoga doživljava anksioznost i paniku? Da li vi to zamislili više kao besplatan tretman?

Hipnoterapije je često metoda drugi posegnuti za kada su na svom "kraju razum", da se tako izrazim. Barem tako je to bilo za mene. Anksioznost i panika može uzeti takav danak na vaš život i to je zaista teško vidjeti da svjetlo na kraju tunela, ponekad. Ja vjerujem u napadima to punom snagom. Vjerujem hipnoterapije je vrlo efikasno sredstvo u pomaganju jednom sa svojim problemima, jer dobiva na te misli imamo da ne može ni biti svjesni. Imajući to u vidu, mislim da je to sve do pojedinca. One mogu zahtijevati samo hipnoterapije. Oni mogu zahtijevati lijekove. One mogu tražiti više od kognitivnog pristupa u ponašanju. I oni će možda morati sve ove. Hipnoterapije radi za svakoga ko ima stvarnu volju i namjeru.

load...

Koliko sesije su tipični za jedno pitanje?

Broj sesija su sve zavisi od pojedinca. Ponekad je to jednom i učinio-stvar. Na primjer, ako je neko zaturio svoje ključeve, ili izgubio nešto od vrijednosti, hipnoterapije zapravo može pomoći u pomažući im da ga pronaći! Lud, zar ne?

Wow, to je neka ludo zvuči, ali ne mogu reći da sam iznenađen. Kad god sam nešto izgubio, nikad ne mogu naći ako se sam radio gore. Nakon što sam se smiriti, moj mozak postaje malo više pomoći i to je obično kad se setim gde sam nešto sakrio.

Da! Anksioznost o čemu se zamagljuju um. Sa hipnoterapije, možemo pomoći um preuzimanja u nove i korisne informacije koje u konačnici omogućuje klijentu da vidi svijet u drugačijem svjetlu.

Šta je za dublje pitanja ili nedoumica, kao što je u toku anksioznost? Koliko sesije uglavnom su potrebni?

Sa druge probleme ili brige je često potrebno najmanje 2. Radim hipnoterapije sjednice s njima, a zatim nekoliko nedelja kasnije ću napraviti nastavak sjednice da se vidi kako se osećaju i procijeniti njihov napredak od našeg zadnjeg posjeta. Trebalo bi napomenuti da svaki seanse hipnoze se snima na MP3 ili CD kako bi se klijent igra prije spavanja dnevno. Dakle, ja ću učiniti seanse hipnoze za njih, a zatim praćenje njihove 2nd visit sa "mini" 5 minuta snimanja na ponovno potvrditi novi uvjerenja i navike. Ponekad, osoba može me vidjeti mjesecima u isto vrijeme. To je sve do njih i kako oni vide će njihov tretman.

Definitivno mogu vidjeti kako podvrgnuta hipnozi i sluha afirmacije bi se moglo promijeniti nečije kognitivne procese, ali može imati blagotvorno fiziološke efekte?

load...

Da. To može imati blagotvorno fiziološke efekte, jer um i tijelo su povezani. Kada smo izliječiti naš um, često izliječiti naše tijelo. Kroz hipnoterapije, imamo alate za promjenu našeg procesa razmišljanja i konačno opustiti naše tijelo kao dobro. Samo čin u procesu hipnoze i pomoću progresivne relaksacije mišića pomaže tijelu da biste saznali kako to može biti lako.

Kasnije ove sedmice, moj razgovor sa Ashley završava razgovor o svom prvom napad panike, svoje tekućoj borbi sa anksioznošću, a njen savjet za kolege panike pate. Za više informacija o hipnoterapije, uključujući i kako pronaći dobar hipnoterapeuta provjeri PsychCentral je "All About Hipnoza i Hypnotherapy" stranici resursa.

load...

Povezane vijesti


Post Poremećaji odraslih

Zašto empatija može biti dvostruki mač: jeffrey schwartz

Post Roditeljstvo

Neuronauka ljudskih odnosa: vezanost i razvoj društvenog mozga

Post Roditeljstvo

Šta raditi o deci koja traže pažnju?

Post Svakodnevne veze

Stonewalling, šta ga čini sličnim, ipak razlikuje od osvetljenja? 1 od 2

Post Više o tebi

6 koraka kako biste pomogli liječiti svoje unutrašnje dijete

Post Poremećaji odraslih

Ponovo poveži svoj život danas! intervju sa jack kornfield

Post Poremećaji odraslih

Sila misli: intervju sa dr. Daniel siegel

Post Poremećaji ličnosti

Dobra i loša osećanja

Post Roditeljstvo

Poražavanje kognitivnih izobličenja: saveti za bolje razmišljanje

Post Svakodnevne veze

4 znakovi da se zabavljate sa narcisom

Post Roditeljstvo

5 mogućih razloga nas privlači narcisisti

Post Poremećaji odraslih

Kako se osloboditi od anksioznosti - ciklus depresije