Dva komada mira od nervozne patnje | BA.Superenlightme.com

Dva komada mira od nervozne patnje

Dva komada mira od nervozne patnje

Za najduže vrijeme, pokušavao sam čitati mir iz Nervous Patnja dr Claire Weekes. Moj terapeut preporučila mi ga prije eona i, dok je svakako veliki čitanje, njegova čitač (čitaj: ja) je sklona distrakcija putem sjajnih objekata, internet meme, da Božić kutija sam morao da sruši od danas potkrovlja i... I tako dalje.

Ali ja ubacujući svoj put kroz. Polako, ali odlučno.

Nervozan patnje. Kakav čudan malo par riječi dr Claire Weekes koristi da opiše veliki loše zvijer anksioznosti. Dok joj je jezik možda za nijansu zastarjela, njene preporuke su bezvremenski.

A vrijeme je očito pravo podijeliti s vama nekoliko najvrednijih sitnice dr Weekes O oporavlja od "nervozan bolesti", kako je također poziva na nevolje koje je panični poremećaj:

load...

1. Ne zaboravite vaš prethodni uspjeh:

"Kada su bavljenja [izložiti sebe okidača koji bi mogli izazvati paniku] na pravi način, čak i ako puno vremena protekne između prakse, naći ćete da, iako je razmišljanje da se to može i dalje čine akcija izgleda kao teško kao i uvijek, kada ste krenu, memoriju od prethodnih uspjeha će vam pomoći. "

Ja ne znam za vas, ali ja imam vrlo teška vremena zapamtiti moje uspjehe. To je skoro kao da sam programiran da upamti svaki neuspjeh u mom životu: to vrijeme hitna pomoć došla kada sam se uspaničio na tom putu natrag, kad sam osramotio sebe u CVS gotovo nesvjestica, dok je u skladu (yep, samo prije dva dana !), kad sam morao da me nazvati majku-in-zakon za "spašavanje" od parkinga iz koje nisam mogao da podnesem da ode... Da, to teška, teška, propuste.

Oni su moćni.

Dakle, možda ćete morati dodatno da se potrudimo da se setim uspjeha. Možda možete ih zapisati, tekst ih na pouzdanu prijatelja, ili jednostavno odražava na uspjeh svake noći pred spavanje. Držeći svoj uspjeh na prednjoj plamenik, a ne na leđa plamenik će ih više istaknuti.

Često razmišljam o njima će vam pomoći da i dalje kreće - nastaviti šetnjom kroz dućan da zastrašuje, vozite toliko zauzet autoputu gdje si jednom u panici, ili skakanje u tom autobusu na posao. Fokusirajući se na svoj uspjeh će pomoći da vas podsetim da možete učiniti ono što pokušavamo učiniti, jer, dobro si to uradio barem jednom.

Seti se pobjeda, i često misle o njima.

load...

2. Živci u oporavak su kao tinja vatra:

"[Kada van i doživljava paniku], idemo polako, čekaj, i neka panika blic i provesti sama. Nečega se može činiti da nikada nije umrijeti dolje i mogu tinjati sve vreme ste u. Još uvijek možete funkcionirati sa ovim unutrašnjim tinja. Nemojte biti blefirao ovim. To je samo osjetljivi na živce oporavlja od eksplozije vidim da si ih samo dali i tresu pod malo eksplozija nastavite da im dam. "

Ostaci panike može i dalje izazivaju nelagodu, čak i nakon što otera, uguši, ili odvratiti sebe od napada. Ali to ostaci su upravo to - ostaci.

Zaostala nesigurnost ili jellylegs imate nakon napad panike nisu dio samog napada panike - oni su artefakti. Oni znače ništa posebno; jedina poruka nose je mali transparent na kojem piše "Panić je tu malo prije, ali je sada više nema."

Kao što kaže dr Weekes, i dalje možete funkcionirati sa ovim unutrašnjim tinjanje! Kad silazi od napada, još uvijek možete dovršiti transakciju u prodavnici registar. Možete i dalje čine ga na autoputu odredišta čak i ako je potrebno da stanemo na malo vremena da se odmori.

Nemojte brkati tinjajući - osjećaj živce polako se normalizuje - sa samim sobom anksioznosti.

Nadam se da mogu uzeti ove lekcije ravno u vikend. Ja ću nositi ih zajedno, previše.

Foto: Viewminder (Flickr)

load...

Povezane vijesti


Post Poremećaji ličnosti

2017 Američka psihološka asocijacija stres istraživanje

Post Poremećaji u detinjstvu

Emocionalno zanemarivanje deteta: neprijatelj afirmacije

Post Svakodnevne veze

Video igre: neočekivane koristi za sve uzraste

Post Psihologija seksa

Policija? Koji terapeuti trebaju znati o razvijanju jezika datira i parenja

Post Više o tebi

10 načina na koji roditelji mogu pomoći u sprečavanju sajber-hapšenja

Post Slavnost

Pawn zvijezde omiljeni Chumlee uhapšeni zbog oružja i droge

Post Roditeljstvo

Opsesivno-kompulzivni poremećaj i supružnici

Post Poremećaji odraslih

Možda imate fomo, ili je foku?

Post Slavnost

Bachelor chris soules uzimajući pauz od dating

Post Poremećaji ličnosti

Problemi braka: kakva je pretnja?

Post Slavnost

Padma lakshmi poseduje svoju istoriju, otkriva konfuziju očinstva

Post Tvoje tijelo

Svi imamo priču o telu