Emetofobija: ružan strah od mučnine i povraćanja | BA.Superenlightme.com

Emetofobija: ružan strah od mučnine i povraćanja

Emetofobija: ružan strah od mučnine i povraćanja

Stvarno sam želio juče napraviti još jedan "Pobjeda srede" vratnicu, ali nisam mogao. I zašto, možda pitati?

Pa, ja sam visio na podu kupaonice sa kutijom Saltines, bocu Pepto Bizmol, pepermint ulje, protiv mučnine narukvice, Xanax, đumbir bombona, Pepsi, đumbira, i Emetrol.

Ja sam na smrt plašio želuca virusa do tačke kada imam legitiman fobiju od povraća. Vjerovali ili ne, ovaj strah je neverovatno zajedničko, a to ima svoje ime: emetophobia.

load...

EMETOPHOBIA: Strah od POVRAĆANJE

Kada sam prvi put saznao da ima ime, osjećao sam manje sama. Nisam čudno za bavljenje bizarnim preventivne mjere da me spreči povraćala (čak i kada povraća verovatno da se osećam bolje).

Na primjer: žvakaće neki đumbir guma na prvi znak mučnine. Nošenje protiv mučnine narukvice u automobilu čak i prije nego što se osjećate mučninu. Uvijek nosi konzervu pepermint Altoids u torbici ili džepu.

Samo u slučaju.

Jučer, dok sam ležao na podu kupaonice u nered patnje i straha, okrenuo sam se na YouTube za odvlačenje pažnje. Prvo, gledao sam sladak video malih životinja.

Onda, iz nekog razloga, ušao sam u "emetophobia" kao pretraživanja izraza.

I drago mi je da jesam. Našao sam sljedeće video korisnik ScaredToV, što je emetophobic žena koja detaljno opisuje obim njenog fobiju od straha od norovirus i svih stvari bljuvotine u vezi.

Gledajući je video zapravo učinio da se osećam bolje. Bilo je utješno znati da, kao što sam ležao mahnito brige o tome kako bolesna sam se osećao, moj patološki strah nije jedinstven. Pogledajte kako objašnjava ScaredToV kako emetophobia utiče njen život - posebno njen život na poslu kao restoran server:

Potpuno sam identificirati sa tom devojkom. Da li ti?

NAŠ NEOBIČAN bubice

Sam zapamtio, nenamjerno, svaki želudac virus koji sam ikada imao u životu. Mogu vam reći koliko sam imao godina za svaku od njih. Mogu vam reći šta mjesec u godini to je bilo kad sam povratila.

load...

Mogu opisati sve: WC, hrana (e) sam pojeo ranije (i povraćao gore), i koje metode distrakcije sam da bi moj um off od mučnine.

(Ozbiljno, ne šalim se Uzmimo mog strašno stomačnog virusa u dobi od 6. Put:... Decembra u večernjim satima kod T - 30 minuta, bio sam u tržnom centru sa mamom Sjeo sam na Santa krilo i Couldn 't se šta sam htio za Božić. Onda, mama me je odvezao kući, rekao sam joj stomak nije se dobro, i ja povraćao se narančasti sok u boje breskve WC cijelu noć. Položio sam u dnevnom boravku na kauču dok moja mama gledala Dallasu. Čak sam sjećam se da drhtavicu nakon svakog kruga povraća.)

Očigledno, muka nije prijatno ni za koga. Ali za Emetophobes, to je stvarno zastrašujuće.

Pa čak i prije nego što je virus zapravo počinje utiču tijelo emetophobe-a, premišljanja može biti bolno Disrupting.

Opet, evo ScaredToV sa pričom o jesti Uskrs Večera u njen brat-in-zakon kuće. Ona je saznala u osobu ko je pripremila Uskrs obrok se oporavljao iz želuca virus:

Ako se bojite povraćanje poput mene, nadam se da vam je ovaj video biti od pomoći. Oni ne daju nikakve upute i savjete, ali sam tako u velikoj mjeri identificiraju sa pričama ove žene - i možda će, previše.

(Budite sigurni da provjerite Međunarodni Emetophobia društva, web forum posvećen okupiti Emetophobes iz svih sfera života.)

Foto: Ciron810 na Flickr

load...

Povezane vijesti


Post Poremećaji ličnosti

Ko bi trebao biti bipolarni portparol?

Post Svakodnevne veze

Pet najboljih knjiga za samopomoć

Post Psihologija seksa

Kokain, seks i izvršna privilegija

Post Depresija

Generacije depresije: hej, mama. Konačno sam srećan

Post Svakodnevne veze

Kako postići svoje ciljeve koristeći vizuelizaciju vremenske linije

Post Dobro zdravlje

Resursi za zdravih partnera o mentalnim bolestima

Post Više o tebi

7 načina negovanja mirne i praktične samopombe

Post Poremećaji ličnosti

5 izraza manipulatora vole (i koriste)

Post Više o tebi

5 znakova tajnog narcizma

Post Više o tebi

Opšta teorija ljubavi, drugi deo: nauka o privlačnosti

Post Više o tebi

5 savjeta o tome kako napraviti pravi izbor

Post Dobro zdravlje

Ono što vaš partner sa Obsesivno-kompulzivnim poremećajem želi da znate